Παραιτήθηκε η Διαχειρίστρια της πρώην Λαϊκής Τράπεζας Άντρη Αντωνιάδου

Επιστολή παραίτησης προς την Αρχή Εξυγίανσης απέστειλε σήμερα το πρωί η Διαχειρίστρια της πρώην Λαϊκής Τράπεζας Άντρη Αντωνιάδου, όπως επιβεβαίωσε στο ΚΥΠΕ το Εκτελεστικό μέλος του ΔΣ της Κεντρικής Τράπεζας Στέλιος Κοιλιάρης.ash Withdrawals from Cypriot banks following Cyprus bailout deal talks

Κληθείς από ΚΥΠΕ να σχολιάσει πληροφορίες για παραίτηση της κ. Αντωνιάδου, ο κ. Κοιλιάρης επιβεβαίωσε την παραίτηση και σημείωσε ότι αφορμή της παραίτησης της κ. Αντωνιάδου ήταν η απόφαση της Αρχής Εξυγίανσης να θέσει και το δικηγορικό γραφείο “Χρύσης Δημητριάδης & Σία ΔΕΠΕ» στην υπόθεση κατά Βγενόπουλου και άλλων.

Επιπλέον, ο κ. Κοιλιάρης είπε στο ΚΥΠΕ ότι την απόφαση για εμπλοκή στην υπόθεση και του συγκεκριμένου δικηγορικού γραφείου την έλαβε η Αρχή Εξυγίανσης που αποτελείται από ολόκληρο το ΔΣ της Κεντρικής Τράπεζας και όχι η Επιτροπή Εξυγίανση που αποτελείται από την Διοικήτρια της ΚΤ Χρυστάλλα Γιωρκάτζη και τους δύο Εκτελεστικούς στο ΔΣ της ΚΤ, Στέλιο Κοιλιάρη και Γιώργο Συρίχα.

Το Εκτελεστικό μέλος του ΔΣ της ΚΤ είπε ότι “σε email που απέστειλε η κ. Αντωνιάδου προς τον ίδιο και το μέλος του ΔΣ της ΚΤ Νίκο Κωνσταντίνου, “οι οποίοι διαμαρτυρήθηκαν για το ύφος και το περιεχόμενο της επιστολής (παραίτησης) διευκρινίζει ότι τα σχόλια της δεν αφορούσαν τα υπόλοιπα μέλη του ΔΣ της ΚΤ αλλά τη Διοικήτρια”.

Κληθείς να σχολιάσει πληροφορίες ότι η κ. Αντωνιάδου αναφέρει στην επιστολή παραίτησης της ότι υπάρχει σύγκρουση συμφερόντων στην περίπτωση του δικηγορικού γραφείου “Χρύσης Δημητριάδης & Σία ΔΕΠΕ» σε σχέση με δάνειο που έλαβε από τη Λαϊκή με ευνοϊκούς όρους όταν επικεφαλής της τράπεζας ήταν ο Ανδρέας Βγενόπουλος, ο κ. Κοιλιάρης είπε ότι το θέμα αυτό είχε εξεταστεί από την Αρχή Εξυγίανσης και έκρινε ότι δεν υπήρχε σύγκρουση συμφερόντων διότι δόθηκαν οι αναγκαίες εξηγήσεις.

Πάντως, σύμφωνα με πληροφορίες του ΚΥΠΕ, το δικηγορικό γραφείο “Χρύσης Δημητριάδης & Σία ΔΕΠΕ» ήταν εξ υπαρχής στη συγκεκριμένη υπόθεση και μετά από απόφαση του πρώην Διοικητή της ΚΤ Πανίκου Δημητριάδη στην υπόθεση εισήλθε και το δικηγορικό γραφείο Ανδρέα Νεοκλέους.