Και ο …Άγιος φοβέρα θέλει

 

 

Να κλείσει η  στρόφιγγα της οικονομικής μετάγγισης του ψευδοκράτους

Της Ανδρούλας Γκιούρωφ

????????????????????????????????????

Τούτος ο λαός κουράστηκε από λόγια. Κουράστηκε  να ακούει ότι γίνονται διπλωματικά διαβήματα για να αποτραπεί και ο εποικισμός της  Αμμοχώστου.   Έφτασε στα όρια του να παρακολουθεί την μέγιστη υποκρισία της Ε.Ε. ότι δήθεν τον στηρίζει στα δίκαια αιτήματα του. Αφουγκράζεται και διαπιστώνει πως  η ελίτ των Βρυξελλών πίσω από τις πλάτες του κλείνει το μάτι στον Τούρκο εισβολέα διαμηνύοντας του πως δεν τα εννοεί. Εξακολουθεί να θωπεύει την επεκτατικότητα του και να υποδαυλίζει την αδιαλλαξία του. Εξακολουθεί να ρέει στο δικτατορικό καθεστώς του Ερντογάν   πακτωλό  δισεκατομμυρίων ευρώ για να αναχαιτίσει δήθεν  τους πρόσφυγες μετανάστες.

Μπορεί να είμαστε ένας μικρός Δαβίδ που δεν μπορεί να αναμετρηθεί με τον Γολιάθ, όμως υπάρχουν οι δυνατότητες να περισώσουμε ότι περισώζεται. Να αποσείσουμε από πάνω μας το ραγιαδισμό και την εθνοκτόνο υποταγή.  Φτάνει να τεθούν σε εφαρμογή οι   πρόνοιες του Συντάγματος όπως εφαρμόστηκαν λίγο μετά την τούρκικη εισβολή και να τεθούν οι ελεύθερες περιοχές σε καθεστώς   εκτάκτου ανάγκης. Όσοι παρανομούν να τιμωρούνται παραδειγματικά.

Κυβερνώντες και  κομματικές ηγεσίες αξιώνουν επιβολή οικονομικών κυρώσεων στην Τουρκία για τις   κατ’ εξακολούθηση και κατά συρροή   παραβιάσεις σε βάρος των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Κυπριακής Δημοκρατίας. Mάταια  αναμένουν κάθε φορά που συνέρχεται η σύνοδος κορυφής των 26 να της επιβληθούν κυρώσεις . Αποκοιμίζουν  το λαό να  χωνέψει τον εμπαιγμό.   Τρέχουν από Δύση σε Ανατολή ζητώντας στήριξη. Η ελεημοσύνη δεν έρχεται και μένει η πικρή γεύση της   ταπείνωσης. Κούφια λόγια  και διακηρύξεις κατευνασμού.

Εφόσον οι φερόμενοι σύμμαχοι και οι λεγόμενοι εταίροι δεν μπορούν να κατανοήσουν πως είναι ζήτημα επιβίωσης ο τερματισμός της κατοχής και η προσάρτηση κομμάτι, κομμάτι της γης και της θάλασσας μας από την Τουρκία, να απαντήσουμε με πράξεις .Εφόσον ο Γερμανός δεν  αντιλαμβάνεται πως αισθάνεται ένας Κύπριος που σύμφωνα με τις αρχές της Ε.Ε.  είναι ισότιμος  ευρωπαίος πολίτης όταν οι κουβαλητοί από την Ανατολία σφετερίζονται το βιός και την περιουσία του. Εφόσον η «πολιτισμένη» Αμερική δεν κατανοεί πως μπορεί να αφήνονται οι Τούρκοι να  λεηλατούν, να  μαγαρίζουν τους χώρους  θρησκευτικής λατρείας και να καταστρέφουν τον πανάρχαιο πολιτισμό μας  που τάχατες η ΟΥΝΕΣΚΟ θεωρεί ως ύψιστης αρχαιολογικής αξίας και   καταχωρεί τα μνημεία μας στο κεφάλαιο της  παγκόσμιας κληρονομιάς, τότε να βρούμε τη δύναμη να γυρίσουμε  σελίδα.   Να αλλάξουμε το ρεφρέν  του υπάκουου και φρόνιμου παιδιού. Να σταματήσουμε να είμαστε ο ηλίθιος καρπαζοεισπράκτορας και όσο μπορούμε  να γίνουμε οι νοικοκύρηδες του τόπου μας. Να κλείσουμε  την στρόφιγγα της οικονομικής μετάγγισης στα κατεχόμενα.

Δεν νοείται να περιμένουμε από τους ξένους και δη τους συμμάχους της Τουρκίας,  να πάρουν μέτρα και εμείς να  μένουμε άπραγοι. Στα ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ το ψευδοκράτος χαρακτηρίζεται παράνομο μόρφωμα υποτελές στην   Τουρκία. Ένα  κράτος που σέβεται τον εαυτό του και το Σύνταγμα πάνω στο οποίο στηρίζεται  το οικοδόμημα της Κυπριακής Δημοκρατίας, οφείλει να προστατέψει την κυριαρχία του και τους πολίτες  του. Νομοταγείς στο Σύνταγμα οφείλουν να είναι όχι μόνο οι πολίτες αλλά κυρίως   όλοι όσοι ορκίστηκαν να το τηρούν εξολοκλήρου  και όχι επιλεκτικά.

Εφόσον το ψευδοκράτος είναι ένα μόρφωμα υποτελές στην Τουρκία, εμείς πρώτοι να σταματήσουμε να ταΐζουμε το «θεριό» αιμοδοτώντας το παρακράτος της . Να σταματήσει κάθε  οικονομική στήριξη. Καμιά συναλλαγή με το παράνομο μόρφωμα της Τουρκίας. Καμιά εισαγωγή τουρκικών προϊόντων μέσω κατεχομένων ή μέσω πράσινης γραμμής. Απαγόρευση δια νόμου  στις διελεύσεις Ε/κ στα κατεχόμενα όπου υποστηρίζεται ποικιλοτρόπως το υποτελές μόρφωμα.

Εάν  όντως οι Τ/ κ  θέλουν να απαλλαγούν από τον θανατηφόρο εναγκαλισμό της Τουρκίας ιδού η Ρόδος . Να ξεσηκωθούν και να ενώσουν τις φωνές τους με τις δικές μας.

Δεν μπορεί πλέον να υποβαθμίζεται το κυπριακό,   σε θέμα δικοινοτικής διευθέτησης και να δεχόμαστε μοιρολατρικά την εξίσωση της Κυπριακής Δημοκρατίας με το υποτελές αυτό μόρφωμα.
Η προκλητικότητα της Τουρκίας και του κατοχικού καθεστώτος στην Αμμόχωστο δεν αντιμετωπίζονται με ευχολόγια.

Την Τετάρτη έφτασε στα κατεχόμενα ο τούρκος ΥΠΕΞ για να προετοιμάσει το «κόκκινο χαλί» στον Ερντογάν και στα μέλη της Κ.Ε.     του κυβερνώντος ΑΚΡ για να πανηγυρίσουν  στις 20 Ιουλίου την επέτειο της τούρκικης εισβολής.

Αντί λοιπόν μοιραίοι και άπραγοι, καιρός  να  πάρουμε την σφενδόνα μας και να κτυπήσουμε εκεί που θα τους πονέσει. Στην  οικονομία τους. Εφαρμόζοντας πρώτα εμείς τα ψηφίσματα του ΟΗΕ.

Γιατί και ο Άγιος φοβέρα θέλει!!