Αλλαγή σκυτάλης της ομάδας του Προεδρικού

imagewΣε κλίμα συγκίνησης και με ευχαριστίες των απερχόμενων προς τους συνεργάτες τους και των νεοδιοριζόμενων προς αυτούς, έγιναν στο Προεδρικό μέγαρο οι τελετές παράδοσης – παραλαβής του Κυβερνητικού Εκπροσώπου, του Αναπληρωτή Κυβερνητικού Εκπροσώπου και του Διευθυντή του Γραφείου Τύπου του Προέδρου της Δημοκρατίας. Και οι έξι ευχαρίστησαν τον Πρόεδρο Αναστασιάδη για την επιλογή στο πρόσωπό τους.

Κυβερνητικός Εκπρόσωπος

Για μια πορεία 19 μηνών γεμάτη εμπειρίες, προκλήσεις, μάθηση, γνώση και συναισθήματα που δύσκολα μπορεί κανείς να  περιγράψει, έκανε λόγο ο απελθών Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Κυριάκος Κούσιος.

«Ο ρόλος του Κυβερνητικού Εκπροσώπου είναι σημαντικός, όπως έχει αποδειχθεί σε εμένα στην πράξη. Έχει καθήκον να ενημερώνει έγκυρα, έγκαιρα, υπεύθυνα τον λαό και να μεταφέρει τις πολιτικές της Κυβέρνησης τόσο καθόσον αφορά τη διακυβέρνηση, αλλά και όσον αφορά το μεγαλύτερο θέμα που αντιμετωπίζει η πατρίδα μας, το εθνικό μας θέμα».

Χρειάζεται καθημερινή συνεργασία με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, τα μέλη του Υπουργικού Συμβουλίου, τους αξιωματούχους και τους λειτουργούς των ΜΜΕ, ανέφερε λέγοντας στους νεοδιοριζόμενος ότι θα πιστοποιήσουν πως η συνεργασία αυτή είναι απόλυτα αναγκαία για την ορθή και αποτελεσματική εκπλήρωση των καθηκόντων τους.

Ο κ. Κούσιος ευχαρίστησε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας «για την τιμή που μου έκανε να με διορίσει στη θέση του Κυβερνητικού Εκπροσώπου», τα μέλη του Υπουργικού Συμβουλίου και τους αξιωματούχους, τους λειτουργούς των ΜΜΕ και τους συνεργάτες του. Στον τέως Αναπληρωτή Κυβερνητικό Εκπρόσωπο, στον τέως Διευθυντή του Γραφείου Τύπου του Προέδρου της Δημοκρατίας την Μαρία Χαραλάμπους, τον Χάρη Χατζησάββα, τον Λοϊζο Αντωνίου, τα μέλη της αστυνομικής δύναμης κ.κ. Πανταζή και Αντωνίου, την προσωπική του βοηθό Ηλιάνα Σίππι. «Απολογούμαι αν καμιά φορά σας δυσκόλεψα. Εγώ σας εκφράζω τις ευχαριστίες μου για όλη τη συμπαράσταση που μου δώσατε».

Αποχαιρέτησε ξεχωριστά τον «φίλο που απέκτησα στο Προεδρικό Μέγαρο» Υφυπουργό παρά τω Προέδρω, Βασίλη Πάλμα, «αποδείχθηκε ένας αδελφός και προσωπικός φίλος και αυτό θα συνεχίσει», αλλά και την Ριάνα Μαγίδου που «ήταν 24 ώρες το 24ωρο, επτά μέρες τη βδομάδα δίπλα μου, πρόθυμη για να βγάλουμε τις ανακοινώσεις, για να με ενημερώσει. Της εκφράζω την απέραντη ευγνωμοσύνη μου και τις ευχαριστίες μου, αλλά και την αγάπη μου».

Στους νεοδιοριζόμενους αξιωματούχους ευχήθηκε κάθε επιτυχία στο έργο τους και τους διαβεβαίωσε ότι θα βρίσκεται πάντα δίπλα τουε για οτιδήποτε χρειαστούν. «Εύχομαι να ευοδωθούν οι στόχοι σας».

Ο νέος Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Μάριος Πελεκάνου είπε ότι με πλήρη συναίσθηση της ευθύνης αποδέχθηκε την τιμητική πρόκληση του Προέδρου της Δημοκρατίας να αναλάβει τη θέση του Κυβερνητικού Εκπροσώπου.

«Μαζί με την Αναπληρώτρια Κυβερνητική Εκπρόσωπο Νιόβη Παρισσινού, αλλά και τον Διευθυντή του Γραφείου Τύπου του Προέδρου Ανδρέα Ιωσήφ, θα εργαστούμε με μοναδικό στόχο να φέρουμε εις πέρας την αποστολή μας σε πλήρη συνεργασία με τους εκπροσώπους των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης».

Ευχαρίστησε ιδιαίτερα τον κ. Κούσιο για όλα όσα έχει προσφέρει κατά τη διάρκεια της θητείας του αλλά και για την θερμή υποδοχή και τον χρόνο που διάθεσε τις τελευταίες μέρες, για να τους ενημερώσει αναλυτικά για όλα τα τεκταινόμενα στο Γραφείο. Ευχαρίστησε επίσης τον κ. Σεντώνα και όλους τους συνεργάτες του κ. Κούσιου για την αφοσίωση και την προσφορά τους.

«Στις προτεραιότητες μας είναι να εμπλουτίσουμε τον τρόπο λειτουργίας του Γραφείου μας εφαρμόζοντας καινοτόμες ιδέες και αξιοποιώντας τις δυνατότητες που μας παρέχει η τεχνολογία», είπε.

Αναπληρωτής Κυβερνητικός Εκπρόσωπος

Ο απερχόμενος Αναπληρωτής Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Παναγιώτης Σεντώνας ευχαρίστησε από καρδιάς τον Κυριάκο Κούσιο «για την εξαιρετική συνεργασία που είχαμε όλη αυτή την περίοδο»,  όπως και τον Βίκτωρα Παπαδόπουλο, με τον οποίο επίσης συνεργάστηκε όμορφα αυτούς τους μήνες «και εύχομαι και στους δύο καλή συνέχεια». Καλωσόρισε και ευχήθηκε κάθε καλό στους νεοδιοριζόμενους αξιωματούχους.

Ευχαριστίες εξέφρασε επίσης στους λειτουργούς των ΜΜΕ σημειώνοντάς ότι διαπίστωσε κατά τη θητεία του τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν.

Ο κ. Σεντώντας ευχαρίστησε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για τον διορισμό του στη θέση του Επιτρόπου του Πολίτη, προσθέτοντας ότι αποτελεί πρόκληση και «έχουμε πολλά να κάνουμε για την ενίσχυση της συμμετοχικής διακυβέρνησης, για τη συμμετοχή των πολιτών στη διαμόρφωση των δημοσίων πολιτικών και στη λήψη αποφάσεων. Ξεκινάμε άμεσα τον προγραμματισμό και την αμέσως επόμενη περίοδο θα έχουμε την ευκαιρία να παρουσιάσουμε τις δράσεις και τα προγράμματα που αναλαμβάνει το Γραφείο του Επιτρόπου».

Η νέα Αναπληρώτρια Κυβερνητική Εκπρόσωπος, Νιόβη Παρισσινού εξέφρασε θερμές ευχαριστίες στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για την εμπιστοσύνη που έδειξε να την διορίσει στη θέση αυτή και είπε ότι προσδοκούν «με όλη την ομάδα σε μια στενή συνεργασία, αλλά και μια ειλικρινή σχέση μαζί σας, με όλους τους εκπροσώπους των ΜΜΕ με στόχο την ορθή και απρόσκοπτη πληροφόρηση των πολιτών μας για τις πολιτικές και δράσεις της Κυβέρνησης».

Ευχαρίστησε τους κ.κ. Κούσιο και Σεντώνα για τη θερμή υποδοχή και καθοδήγηση και δήλωσε «πάντοτε στη διάθεση των ΜΜΕ για να απαντάμε στα ερωτήματα τους».

Διευθυντής Γραφείου Τύπου του ΠτΔ

«Σε ένα ταξίδι, αξία έχει ο προορισμός – στην πολιτική κυρίως – αλλά και το αποτέλεσμα. Έχει όμως αξία και το ταξίδι το ίδιο», δήλωσε ο απελθών Διευθυντής του Γραφείου Τύπου του ΠτΔ, λέγοντα πως 8 χρόνια στην Προεδρία της Δημοκρατίας, είτε ως Αναπληρωτής Κυβερνητικός Εκπρόσωπος είτε ως Διευθυντής του Γραφείου Τύπου, έκανε «ένα υπέροχο ταξίδι και νομίζω ότι και οι προορισμοί που αγγίξαμε ωφέλησαν τον τόπο».

Ευχαρίστησε από τα βάθη της καρδιάς του τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για την ευκαιρία που του έδωσε αυτά τα 8 χρόνια να δουλέψει δίπλα του. «Τον ευχαριστώ που με εμπιστεύεται για άλλη μια φορά ως Σύμβουλο του με ειδικά καθήκοντα στο Υπουργείο Εξωτερικών σε μια πολύ δύσκολη περίοδο για το εθνικό μας θέμα και για τη διαμόρφωση του χάρτη της περιοχής».

Ευχαρίστησε όλους τους συνεργάτες του στην Προεδρία, την Μαρία Χαραλάμπους, «την ψυχή πίσω από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης του Προέδρου και όχι μόνο», την Ηλιάνα Σίππι, τον Χάρη Χατζησάββα αλλά «κυρίως τον άγρυπνο φρουρό της ενημέρωσης, τη γυναίκα που δουλεύει επτά μέρες τη βδομάδα, 12 μήνες τον χρόνο, τη Ριάνα Μαγίδου για να φτάνουν κοντά στα ΜΜΕ δηλώσεις του Προέδρου και του Γραφείου του Κυβερνητικού Εκπροσώπου».

Ο κ. Παπαδόπουλος ευχαρίστησε κι αυτός ιδιαίτερα τον Βασίλη Πάλμα, τον οποίο χαρακτήρισε αδελφό. «Σπάνιος χαρακτήρας, σπάνιο ήθος, σπάνια αδελφική αλληλεγγύη όλα αυτά τα 8 χρόνια».

Αναφέροντας ότι εργάστηκε στο Προεδρικό με 4 ΚΕ, Χρήστο Στυλιανίδη, Νίκο Χριστοδουλίδη, Πρόδρομο Προδρόμου και τον Κυριάκο Κούσιο, «έναν άνθρωπο ο οποίος με τη 18μηνη παρουσία του στον πολιτικό βίο της χώρας εισήγαγε ευγένεια, ευπρέπεια, εντιμότητα, όλα εκείνα τα στοιχεία και τα ποιοτικά χαρακτηριστικά που η πολιτική ζωή του τόπου έχει ανάγκη».

Συνεργαστήκαμε σε πολύ δύσκολες στιγμές χωρίς υστεροβουλία και νομίζω ότι πετύχαμε πολλά αυτό το 18μηνο σε μια πολύ δύσκολη πολιτική συγκυρία και πολιτικό κλίμα, πρόσθεσε. Για τον φίλο – όπως είπε – Παναγιώτη Σεντώνα, «ένα νεαρό παιδί που διαπίστωσα το βάθος που έχει, το βάθος της μόρφωσης που διαθέτει, της ποιότητας που χρειάζεται η πολιτική ζωή και του εύχομαι τα καλύτερα στο νέο του πόστο. Θα είναι για πάντα φίλοι και αδελφοί».

Ευχήθηκε στους νεοδιοριζόμενους και τον διάδοχό του, Ανδρέα Ιωσήφ, «ένα άξιο συνάδελφο, φίλο και συνεργάτη από τα παλιά, μαζί στο ρεπορτάζ πολλά χρόνια», καλή επιτυχία. «Να είστε αγαπημένοι και μονοιασμένοι όπως ήμασταν εμείς, να είστε δίπλα στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας διότι το αξίζει, δίπλα σε αυτή την Κυβέρνηση που έκανε πολλά και θα κάνει και άλλα τόσα μέχρι τη λήξη της θητείας της».

Ευχαρίστησε τους εκπροσώπους των ΜΜΕ από καρδιάς, λέγοντας ότι θα συνεχίσει να συνεργάζεται μαζί τους από το Υπουργείο Εξωτερικών «με έναν επίσης εξαιρετικό φίλο και αδελφό, τον Νίκο Χριστοδουλίδη».

Ο νέος Διευθυντής του Γραφείου Τύπου, Ανδρέας Ιωσήφ είπε ότι αναλαμβάνει την θέση με μεγάλη χαρά, αισιοδοξία και όρεξη για πολλή δουλειά και ευχαρίστησε τον Πρόεδρο Αναστασιάδη για τη μεγάλη τιμή που του έκανε, την εμπιστοσύνη που έδειξε στο πρόσωπο του, Δήλωσε ότι θα εργαστεί σκληρά για να ανταποκριθεί στις προσδοκίες του Προέδρου της Δημοκρατίας.

«Η πόρτα του γραφείου μου θα είναι πάντα ανοικτή και το τηλέφωνο μου διαθέσιμο πάντα σε όλους τους δημοσιογράφους». Ανέφερε ότι «ο δημοσιογράφος είναι η φωνή του πολίτη. Δηλώνω ότι από πλευράς μου θα έχω ειλικρινή συνεργασία με τους εκπροσώπους όλων των ΜΜΕ. Οι δημοσιογράφοι διαδραματίζουν σημαντικό ρόλο στην κοινωνία και συμβάλλουν στη διαμόρφωση της κοινής γνώμης».

Η καλόπιστη κριτική, πρόσθεσε, είναι πάντα ευπρόσδεκτη και συμβάλλει στη βελτίωση κακώς εχόντων και στη διόρθωση λαθών. Δήλωσε ότι θα προσπαθήσει να φανεί αντάξιος συνεχιστής του έργου του Βίκτωρα Παπαδόπουλου για υλοποίηση των στόχων και προγραμμάτων που έχει σχεδιάσει η Κυβέρνηση προς όφελος του πολίτη, σε συνεργασία με τον Κυβερνητικό Εκπρόσωπο και την Αναπληρώτρια Κυβερνητική Εκπρόσωπο.