ΑΗΚ: Νέα μείωση της τάξης του 8% στις τιμές ηλεκτρικού ρεύματος

Νέα μείωση, της τάξης του 8%, στις διατιμήσεις της ανακοίνωσε η ΑΗΚ, καταγράφοντας συνολική μείωση στο λογαριασμό του ρεύματος 15% τους τελευταίους δύο μήνες λόγω μειωμένου κόστος καυσίμου.

Ωστόσο, ανακοινώνοντας τη μείωση στην τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος, ο Γενικός Διευθυντής της Αρχής, Στέλιος Στυλιανού, επεσήμανε πως οι τιμές τους επόμενους μήνες διαγράφονται ανοδικές στη βάση των τάσεων που επικρατούν στις τιμές των καυσίμων διεθνώς.CNA_Md65e887628844db1addeba8e8243129d

«Για να μην δοθεί η εντύπωση ότι αυτές οι μειώσεις θα συνεχίσουν και στους επόμενους μήνες οι τελευταίες τιμές καυσίμων, παρακολουθώντας τις διεθνείς τιμές, είναι ανοδικές», είπε, προσθέτοντας πως «άρα δεν αναμένεται να έχουμε παρόμοιες μειώσεις τους επόμενους μήνες».

Λέγοντας πως «οι τάσεις οι οποίες υπάρχουν αυτή τη στιγμή είναι όντως ανοδικές και αναμένουμε να υπάρχει μια ανοδική πορεία τους επόμενους μήνες», ο κ. Στυλιανού σημείωσε πως «όμως αυτή τη δεδομένη στιγμή και για τουλάχιστον τους επόμενους δύο μήνες, Φεβράρη και Μάρτη, θα έχουμε αυτή τη μείωση του 8%».

Εξήγησε όμως πως με βάση τις διαδικασίες της ΑΗΚ αν παραληφθεί φορτίο καυσίμων στην ΑΗΚ σήμερα, οι αυξήσεις θα παρουσιαστούν στα τιμολόγια της ΑΗΚ στα τέλη Μαρτίου με αρχές Απριλίου.

Σύμφωνα με τον κ. Στυλιανού, μετά τη νέα μείωση, οι συνολικές μειώσεις στους λογαριασμούς των οικιακών καταναλωτών τους τελευταίους δύο μήνες είναι της τάξης του 14%, ενώ οι συνολικές μειώσεις από τις αρχές του 2013 είναι της τάξης του 35%.

«Μιλούμε για αριθμούς πολύ σημαντικούς ιδιαίτερα για τα νοικοκυριά, για τους βιομηχάνους και για τους εμπορευόμενους που σήμερα καλούνται να εργαστούν μέσα σε αυτό το οικονομικά αβέβαιο περιβάλλον», είπε.

Ενδεικτικά, σύμφωνα με τα στοιχεία που δόθηκαν σε συνέντευξη Τύπου, ένας μηνιαίος λογαριασμός με κατανάλωση 800 κιλοβατόρων (KWH) πληρώνει το Μάρτιο του 2015 €153 δηλαδή €44 λιγότερα από το Μάρτιο του 2014 (€185) και €77 λιγότερα από το Μάρτιο του 2013 (€230).

Εξάλλου, ο κ. Στυλιανού ανακοίνωσε πως η Χριστίνα Θεοφανίδου αναλαμβάνει καθήκοντα Εκπροσώπου Τύπου της ΑΗΚ, αντικαθιστώντας τον Κώστα Γαβριηλίδη ο οποίος αναλαμβάνει καθήκοντα στα δίκτυα.