Αρχιεπίσκοπος:Ο κ. Κόνινγκ να βλέπει τη στάση των ΗΠΑ και να κοκκινίζει από ντροπή»

Με τους πρέσβεις των Ηνωμένων Πολιτειών και του Ηνωμένου Βασιλείου στην Κύπρο τα έβαλε ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Χρυσόστομος ο Β’, χαρακτηρίζοντάς ως «απαράδεκτες» τις τοποθετήσεις που έκαναν σε σχέση με την επίσκεψη του προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη στη Ρωσική Ομοσπονδία.Chrysostomos_Cyprus-300x168

«Καταδικάζω ανεπιφύλακτα τη στάση τόσο του Βρετανού όσο και του Αμερικανού πρέσβη» δήλωσε, ενώ διερωτήθηκε ταυτόχρονα κατά πόσο η κυβέρνηση θα πρέπει να ζητήσει την ανάκληση του Αμερικανού πρέσβη.

«Είμαστε ανεξάρτητη χώρα», σημείωσε, προσθέτοντας ότι «μπορούμε να κάνουμε οποιεσδήποτε συμφωνίες».

Ειδικότερα, για την προκλητική παρέμβαση του πρέσβη των Ηνωμένων Πολιτειών στη Λευκωσία, Τζων Κόνινγκ, στο Twitter, ο οποίος καλούσε τους χρήστες να σχολιάσουν την επίσκεψη του προέδρου Αναστασιάδη στη Μόσχα και όσα έγιναν εκεί διασυνδέοντάς τη χρονικά με τη δολοφονία του Ρώσου πολιτικού, Μπαρίς Νεμτσόφ, ο Αρχιεπίσκοπος εμφανίστηκε λάβρος, λέγοντας πως ο κ. Κόνινγκ οφείλει να βλέπει και τη στάση της κυβέρνησης του, «να κοκκινίζει από ντροπή και να σιωπά».

Ο Μακαριώτατος εξέφρασε την ικανοποίηση του για την επίσκεψη του πρόεδρου στη Μόσχα και τις συμφωνίες που υπεγράφησαν. Όπως είπε, «δώσαμε στην Μόσχα ότι δώσαμε και σε ευρωπαϊκές χώρες όπως η Γαλλία και η Ιταλία».