Στον ανακριτή ο 32χρονος που ομολόγησε τη δολοφονία της συζύγου του στα Γλυκά Νερά

 

imagewΕνώπιον της Δικαιοσύνης οδηγείται σήμερα ο 33χρονος πιλότος που ομολόγησε, αργά το βράδυ της Πέμπτης, τη δολοφονία της συζύγου του στα Γλυκά Νερά.

Η υπόθεση έχει συγκλονίσει την ελληνική κοινή γνώμη καθώς επί 40 ημέρες, ο σύζυγος της 20χρονης ισχυριζόταν ότι το ζευγάρι έπεσε θύμα ληστείας και η γυναίκα δολοφονήθηκε από τους ληστές.

Οι εξελίξεις ήταν χθες ραγδαίες καθώς αρχικά κλιμάκιο του τμήματος Ανθρωποκτονιών της ΕΛΑΣ μετέβη στην Αλόννησο προκειμένου να μεταφέρει τον πιλότο στην Αθήνα για συμπληρωματική κατάθεση. Στη συνέχεια η ΕΛΑΣ ανακοίνωσε ότι εξετάζεται ως ο μόνος αυτόπτης μάρτυρας και το βράδυ της Πέμπτης ανακοινώθηκε ότι, μετά από πολύωρη ανάκριση, ο 32χρονος ομολόγησε τη δολοφονία.

«Το βράδυ που έγιναν όλα μαλώσαμε έντονα για ακόμη μία φορά. Η Κάρολαιν με έδιωξε από το κρεβάτι μας και φεύγοντας την είδα να βάζει στην κούνια το μωρό μας. Ξαναγύρισα και άρχισε να μου φωνάζει να φύγω από το σπίτι. Εκείνη την ώρα θόλωσα, την ακινητοποίησα και έκλεισα το στόμα της με τα χέρια μου. Δεν ξέρω πόση ώρα. Ήμουν μόνος μου. Δεν είχα συνεργό. Όταν συνειδητοποίησα ότι είναι νεκρή, απλώς άρχισα να σκέφτομαι πώς θα το καλύψω, γιατί έχουμε και ένα μωρό και δεν ήξερα τι να κάνω. Όλα τα σκηνοθέτησα», αποκάλυψε στους αξιωματικούς του Ανθρωποκτονιών, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές ο 32χρονος.photo_2021-06-17_22-08-57-1024x628

Ο 33χρονος σύζυγός της, μετά από πολύωρη ανάκριση, ομολόγησε το βράδυ της Πέμπτης, ότι εκείνος σκότωσε την άτυχη Καρολάιν, τοποθετώντας μάλιστα το άψυχο σώμα της δίπλα στο μόλις 11 μηνών μωράκι τους.

Ο 33χρονος, φέρεται να υποστήριξε ότι σκότωσε την άτυχη κοπέλα, πάνω στα νεύρα του, μετά από ένα διαπληκτισμό τους, το μοιραίο βράδυ, πρόσθεσε πως δεν είχε συνεργό και ξεπερνώντας κάθε όριο ισχυρίστηκε ότι αυτό που τον ένοιαζε πάνω από όλα ήταν το μωρό τους.

Ο ίδιος όλο αυτό το διάστημα εμφανιζόταν συντετριμμένος, υποκρινόμενος το θύμα, ενώ βρισκόταν κοντά στην τραγική μητέρα του θύματος προσπαθώντας μάλιστα να την παρηγορήσει για να ρίξει στάχτη στα μάτια της ίδιας αλλά και των αρχών.

Το 11 μηνών κοριτσάκι, είναι από τις πιο τραγικές φιγούρες του στυγερού αυτού εγκλήματος. Το πτώμα της 20χρονης Καρολάιν,  βρέθηκε δίπλα στο μωρό, το οποίο ήταν σε κατάσταση σοκ και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο για να διαπιστωθεί η κατάσταση της υγείας του.

Ο θάνατος της 20χρονης Κάρολαϊν, σύμφωνα με τη νεκροψία – νεκροτομή που διενεργήθηκε από ιατροδικαστή της Ιατρικής σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, προήλθε από ασφυξία. Στο πόρισμα αναφέρεται ότι ο θάνατος της επήλθε από απόφραξη αεροφόρων οδών συνεπεία ασφυξίας.

«Το μωρό σκουντούσε την μητέρα του»

Ο Χρήστος Βαρδίκος, ο πρώτος αστυνομικός, που αντίκρυσε την φρίκη του εγκλήματος στα Γλυκά Νερά, περιέγραψε με δυσκολία τις εικόνες από τη σοφίτα όπου, όπως είπε, άφησε για πάντα ένα κομμάτι της καρδιάς του.

Σύμφωνα με την μαρτυρία του, ο σύζυγος ήταν δεμένος, ενώ το μωρό δεν έκλαιγε, καθόταν δίπλα στη νεκρή του μητέρα και τη σκουντούσε.

Όπως είπε στο τρίτο επεισόδιο των αναρτήσεων που η ΕΛ.ΑΣ. κωδικοποίησε ως Deep Blue , («βαθύ μπλε»), είδε «Νεκρή την Καρολάιν πάνω στο κρεβάτι, με το μόλις 11 μηνών κοριτσάκι δίπλα της και τον σύζυγο δεμένο στο πάτωμα».

Κράτησε το παιδί για μισή ώρα και το έβαλε στο περιπολικό να ζεσταθεί μέχρι να το παραδώσει στους παππούδες του.

Τραγικές φιγούρες και οι γονείς της Καρολάιν, και κυρίως η μητέρα της, που χθες, στο μνημόσυνο του παιδιού της, έκλαιγε στην αγκαλιά  του 33χρονου πιλότου, χωρίς ακόμη να γνωρίζει, ότι αυτός σκότωσε την κόρη της.

Στο μνημόσυνο της αδικοχαμένης Καρολάιν, οι σκηνές θύμιζαν αρχαία τραγωδία, με τη μητέρα της 20χρονης κοπέλας, να έχει τον πιο δραματικό ρόλο.

Ο σύζυγος της 20χρονης, την Πέμπτη το πρωί, είχε ζητήσει να βρεθεί στο μνημόσυνο της συζύγου του. Εκεί, οι κάμερες τον «συνέλαβαν» να κλαίει αγκαλιασμένος με τη μητέρα της Καρολάιν.

Οι γονείς της Καρολάιν είχαν στηρίξει τον 32χρονο από την αρχή σαν να ήταν παιδί τους, ακόμα και όταν ακούστηκε για πρώτη φορά η πληροφορία ότι οι Αρχές ερευνούν τις αντιφάσεις που προέκυψαν από την κατάθεση του.

Το σοκ της οικογένειας είναι μεγάλο, καθώς δεν περίμενε μια τέτοια  εξέλιξη.

Όπως αποδείχθηκε το βράδυ της Πέμπτης, ο άνθρωπος που χθες λίγες ώρες νωρίτερα στο μνημόσυνο της αδικοχαμένης κοπέλας αναρωτιόταν συντετριμμένος πώς θα μεγαλώσει χωρίς εκείνη η κορούλα τους, και αγκάλιαζε την μητέρα της Καρολάιν κλαίγοντας, ήταν ο ίδιος που αφότου της έκοψε το νήμα της ζωής της, είχε την ψυχραιμία να στήσει το σκηνικό μίας υποτιθέμενης ληστείας προκειμένου να μείνει ατιμώρητος, μια ληστεία τόσο καλά σκηνοθετημένη, και από τις ενδείξεις ενδεχομένως προμελετημένη, που οι αρχές χρειάστηκαν 38 μέρες για να εξιχνιάσουν.

«Ο Μπάμπης ήταν σαν παιδί της»

Κατά τη διάρκεια του μνημόσυνου στην Αλόννησο, και πριν οι αστυνομικοί τον οδηγήσουν με ελικόπτερο στη ΓΑΔΑ, ο 33χρονος, είπε στην μητέρα της Καρολάιν, ότι έχουν προκύψει νέα στοιχεία και έπρεπε να αναγνωρίσει τον ύποπτο.

«Τότε αγκαλιάστηκαν και περιμέναμε πέντε λεπτά για να τελειώσει η συναισθηματική φόρτισή τους, που έκλαιγαν σφιχταγκαλιασμένοι», ανέφερε, στον ΑΝΤ1, η Δημοτική Σύμβουλος Αλοννήσου, Χαρίκλεια Θεοδώρου, η οποία βρισκόταν δίπλα στη μητέρα της άτυχης 20χρονης.

«Σήμερα πενθούμε για ακόμα έναν θάνατο, αυτόν του Μπάμπη, γιατί για εμάς πέθανε και ο Μπάμπης, ενώ πεθαίνει ξανά η Καρολάιν.

Παράλληλα πενθεί και η μαμά της γιατί για εκείνη ο Μπάμπης ήταν παιδί της. Δεν μπορώ να το πιστέψω. Τον υπερασπιζόμουν. Θεωρούσα ότι κατά 99% ήταν ψέματα όσα ακούγονταν» κατέληξε η γυναίκα.