Πρόεδρος:Να τερματιστούν τα σενάρια για τον ανασχηματισμό

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης, δήλωσε την Κυριακή πως οι imagewεπαφές του με τους πολιτικούς αρχηγούς είναι για να δημιουργηθεί ένα κλίμα συναίνεσης, μιας ευρύτερης αποδοχής πολιτικών, που μπορεί να οδηγήσουν την Κύπρο ακόμα πιο μπροστά.

Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους, μετά τη λήξη της τελετής εγκαινίων αναμνηστικής στήλης για την Ελληνική Επανάσταση, στην Αγία Νάπα, και κληθείς να πει αν θα θέσει το θέμα του ανασχηματισμού της Κυβέρνησης στους αρχηγούς των πολιτικών κομμάτων, κατά τις συναντήσεις που θα έχει μαζί τους στις 14 και 15 Ιουνίου και αν θα ανακοινώσει ανασχηματισμό πριν την αναχώρηση του για τις Βρυξέλλες, για τη σύνοδο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε ότι “αυτό θα διαφανεί από τις διαβουλεύσεις”.

Πρόσθεσε πως είναι θερμή του παράκληση να μη γίνεται σεναριολογία που πλήττει το κύρος και τον σεβασμό που τρέφει προς όλους τους συνεργάτες του.

“Οι επαφές μου με τους πολιτικούς αρχηγούς είναι για να δημιουργηθεί ένα κλίμα συναίνεσης, μιας ευρύτερης αποδοχής πολιτικών που μπορεί να οδηγήσουν την Κύπρο μας ακόμα πιο μπροστά”, κατέληξε.