Ισχυρός δημοκρατικός άνεμος πνέει πάνω από την Ευρώπη

Το έλλειμμα δημοκρατίας στην Ευρώπη και οι αποφασιστικές ενέργειες του ΝΑΤΟ για την εμπέδωση της δημοκρατίας

 

Του Δημήτρη Κωνσταντακόπουλου

konstantakopoulos-final1Είναι γνωστό, διαπιστωμένο και έχει επισημανθεί από πολλούς το έλλειμμα δημοκρατίας στην Ευρώπη. Επειδή όμως οι ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης όλο μιλάνε και δεν κάνουν τίποτα για αυτό το έγκλημα, η Ατλαντική Συμμαχία αποφάσισε να παρέμβει άμεσα, καλύπτοντας η ίδια το κενό, προτού προλάβουν να το καλύψουν τίποτε εκπρόσωποι του κακού, όπως Ρώσοι, Κινέζοι, Μουσουλμάνοι ή εξωγήινοι. (Δεν αντιλαμβάνομαι γιατί πολλοί άνθρωποι ανησυχούν με τους εξωγήινους. Τι χειρότερο μπορούν να κάνουν από τους γήινους;)

Παράλληλα όμως και κυβερνήσεις διαφόρων ευρωπαϊκών χωρών.

Το ιστορικό προηγούμενο

Η αλήθεια είναι ότι δεν είναι η πρώτη φορά που το ΝΑΤΟ ενεργεί αποφασιστικά για την εμπέδωση της δημοκρατίας σε μια ευρωπαϊκή χώρα. Όποτε χρειάστηκε το έκανε και στο παρελθόν, όπως το 1967, που διόρισε απευθείας έναν πράκτορα της CIA για πρώτη φορά ως πρωθυπουργό σε μια ευρωπαϊκή χώρα (αν τουλάχιστον πιστέψουμε την εφημερίδα Observer).

Σκοπός της σωτήριας αυτής επέμβασης ήταν ο νέος πρωθυπουργός να συμμαζέψει τον ιερωμένο που έκανε νερά σε ένα άλλο κράτος που κατοικούσαν ομοεθνείς του πρώτου. Του είχαν δώσει το κράτος να το προεδρεύει και ο ανόητος ο παπάς είχε νομίσει ότι ήταν δικό του. Επειδή όμως η λύση αργούσε, αναγκάστηκε κοτζάμ Χένρι Κίσινγκερ τελικά να ασχοληθεί προσωπικά μαζί του, επισκέφθηκε ο ίδιος το νησί, να αποκτήσει ιδία άποψη, και του είπε μάλιστα του παπά “είσαι πολύ μεγάλος για ένα τόσο μικρό μέρος”. Δεν του εξήγησε βέβαια τον τρόπο που είχε ήδη σκεφτεί για να λύσει αυτή την προφανή αντίφαση και τον οποίο έθεσε σε εφαρμογή δύο μήνες αργότερα.

Όμως η μέθοδος αυτή ήταν κάπως παράτυπη. Το φάρμακο αυτό δημιουργεί παρενέργειες που κρατάνε χρόνια, θρομβώσεις κλπ. Φυσικά πάντα νικάει στο τέλος η δημοκρατία, αλλά, όπως υποστήριξαν έκτοτε υψηλά ιστάμενοι διπλωμάτες, είναι πάντα καλύτερα να τηρείται το πρωτόκολλο. Γι’ αυτό και οι μέθοδοι αυτοί εκσυγχρονίστηκαν. Ας δούμε π.χ. τι συνέβη στην Τσεχία.

Πράγα 1968 – Πράγα 2021

Στην Τσεχία, σας ενημερώνω, ο επικεφαλής της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων και Ασφάλειας της χώρας ανέλαβε μια πρωτοβουλία για να προστατεύσει την υγεία του Προέδρου της Δημοκρατίας (που ανέκαθεν ήταν η πιο ύποπτη φιλορωσισμού στον χώρο του Βίσεγκραντ) και ο οποίος πάσχει από άγχος, σύγχυση και απώλεια (ιδεολογικού) προσανατολισμού. Η Επιτροπή υποστήριξε ότι είναι ακατάλληλος να διοικεί τη χώρα και πρότεινε να απαλλαγεί από τα καθήκοντά του. Την επόμενη εβδομάδα, το άνω σώμα του κοινοβουλίου θα ψηφίσει για το αν ο Πρόεδρος θα πρέπει να απαλλαγεί από τα καθήκοντά του.

Σύμφωνα με την έκθεση της Επιτροπής, ο Πρόεδρος Μίλος Ζέμαν βοηθάει με τις ενέργειές του τον Διάβολο, εν προκειμένω την Κίνα και τη Ρωσία. Επικρίνει επιπλέον τους δημοσιογράφους τη Γερουσία, ενώ, το χειρότερο όλων, μείωσε την αξιοπιστία της τοπικής ΚΥΠ.

Ο Ζέμαν αμφισβήτησε την εκδοχή των μυστικών υπηρεσιών της Τσεχίας σύμφωνα με την οποία Ρώσοι πράκτορες ανατίναξαν αποθήκες πυρομαχικών στην Τσεχία το 2014. Επρόκειτο πιθανότατα για τους ίδιους που προκάλεσαν αργότερα τα συλλαλητήρια για το Μακεδονικό στην Ελλάδα.

Στο αδιαμφισβήτητο αυτό συμπέρασμα κατέληξε η τσεχική ΚΥΠ μελετώντας ενδελεχώς όλες τις ανάλογες υποθέσεις διεθνώς, αρχής γενομένης από τον φάκελλο που διατηρείται στην ελληνική ΚΥΠ για την υπόθεση του Έβρου. Τότε σατανικοί κομμουνιστές, όπως ονόμαζαν εκείνη την εποχή τους πράκτορες της Μόσχας, έκαναν σαμποτάζ στα τζιπ του στρατού. Όμως ο ακόμα πιο σατανικός συνταγματάρχης Παπαδόπουλος τους έπιασε και τους αποκάλυψε.

Δεν είναι όμως μόνο αυτό. Ο Ζέμαν υποστήριξε επί χρόνια την ανάπτυξη φιλικών σχέσεων με τη Μόσχα, τη συμμετοχή των Ρώσων στην κατασκευή ενός πυρηνικού εργοστασίου και (αν είναι δυνατόν!) συνέστησε στην κυβέρνηση να αγοράσει εμβόλια Sputnik-V. Το γεγονός ότι ο πρόεδρος υποστήριξε, παρόλα αυτά, την απέλαση Ρώσων διπλωματών, θεωρήθηκε απλή στάχτη στα μάτια.

Οι Βρυξέλλες κινήθηκαν ακαριαία. Σκέφτηκαν ότι ήταν τέτοια η σύγχυση του Προέδρου που θα μπορούσε αύριο να μπερδέψει τους λαούς και αντί να υπερασπιστεί το δικαίωμα του Ισραήλ στην αυτοάμυνα, να υποστηρίξει το δικαίωμα της Παλαιστίνης στην αυτοάμυνα. Μήπως κάπως έτσι δεν την έπαθε και ο γερο-Μπάιντεν και ζήτησε απελευθέρωση της πατέντας για τα εμβόλια;

Είμαι πολύ περίεργος να δω πώς θα αντιδράσουν οι Τσέχοι που πλημμύριζαν πριν από τριάντα χρόνια την τεράστια και ωραιότατη πλατεία Βεντσεσλάς γιορτάζοντας την επάνοδο της δημοκρατίας στη χώρα τους.

Γενικότερη στροφή προς τη δημοκρατία

Όμως το φαινόμενο είναι ευρύτερο. Όπου δεν αναλαμβάνει δράση το ΝΑΤΟ και με δεδομένη την αδράνεια της Ε.Ε., οι εθνικές ηγεσίες καλούνται παντού να αναλάβουν πρωτοβουλία. Και το πράττουν.

Προ ετών οι ψηφοφόροι της Πορτογαλίας αποφάσισαν, σε στιγμή μεγάλης σύγχυσης, να ψηφίσουν κατά απόλυτη πλειοψηφία κόμματα της αριστεράς. Ο Πρόεδρος της χώρας κάλεσε τους ηγέτες των κομμάτων αυτών και τους εξήγησε πολύ υπομονετικά ότι δεν είναι σωστό να επιμένουν στο πρόγραμμά τους, διότι αυτό θα δημιουργούσε πολλά προβλήματα στην “αυτοκρατορία”.

Αν δεν ξέρετε ποια είναι η αυτοκρατορία, σας ενημερώνω ότι είναι το παρατσούκλι της Ε.Ε. που χρησιμοποίησε μια μέρα ο ίδιος ο επικεφαλής της (νυν σύμβουλος της Goldman Sachs) κ. Μπαρόζο. Οι ηγέτες το κατάλαβαν και έκαναν ηρεμιστικές ενέσεις στο κυβερνητικό τους πρόγραμμα. Επειδή από το 1970 έως σήμερα έχουν εκδιωχθεί όλοι οι αναρχικοί που κυριαρχούσαν στα παγκόσμια μέσα ενημέρωσης, όπως και οι συγγενείς και φίλοι τους, ουδείς έμαθε τίποτα και ουδείς αγχώθηκε στα άλλα μέλη της Ε.Ε.

Όπως ουδείς αγχώθηκε όταν ο φίλος μας, ο αγαπητός Εμανουέλ Μακρόν, προ της αδυναμίας να υπερασπιστεί τη Γαλλική Δημοκρατία με άλλο τρόπο, έκανε την καρδιά του πέτρα και αποφάσισε να δώσει carte blanche στον υπουργό Εσωτερικών να χρησιμοποιήσει κάθε διαθέσιμο μέσο. Ο κ. Καστανέρ αποφάσισε να βγάζει προς παραδειγματισμό τα μάτια και τα χέρια των διαδηλωτών, προσέχοντας όμως, για ανθρωπιστικούς λόγους, να μην τους αφαιρείται, αν είναι δυνατόν, η ζωή.

Λέγεται, αλλά δεν έχει επιβεβαιωθεί από ανεξάρτητες πηγές, ότι είχε πρόσφατα μελετήσει μια βιογραφία του Βασιλείου του Βουλγαροκτόνου και κατέληξε στο συμπέρασμα ότι είναι παράλογο να απολαμβάνουν τέτοιων μεθόδων οι ξένοι και όχι και οι ίδιοι οι ιθαγενείς υπήκοοι των κρατών που τις χρησιμοποιούν.

Ήλπιζε και αυτός και ο προϊστάμενός του, ότι αυτές οι μέθοδοι υπεράσπισης της Δημοκρατίας θα προκαλούσαν, με την αποτελεσματικότητά τους, τον ενθουσιασμό της κοινής γνώμης και των ξένων φίλων της Γαλλίας, δυστυχώς όμως οι μεν Γάλλοι παρεπλανήθησαν (υποθέτουμε από αντισημίτες πράκτορες του Πούτιν, αν όχι καθαρούς ισλαμιστές τρομοκράτες), στο δε εξωτερικό οι εχθροί της Γαλλίας φρόντισαν να περάσουν διάφορες καταδικαστικές αποφάσεις στο Ευρωκοινοβούλιο και τον ΟΗΕ.

Βαθιά πικραμένη από την αγνωμοσύνη, η γαλλική κυβέρνηση εισήγαγε ένα νομοσχέδιο στην Εθνοσυνέλευση με το οποίο απαγόρευσε την κοινοποίηση με το “φεϊσμπούκι” των βίντεο που τραβούσαν οι διαδηλωτές. Αλλά και σε αυτό έβαλαν εμπόδια οι δημαγωγοί, που κάποτε είχαν οδηγήσει τον όχλο στις Βερσαλλίες με τα γνωστά αποτελέσματα.

Ευτυχώς που παρενέβη τελικώς δημοσίως μια ομάς αποστράτων Γάλλων στρατιωτικών, η οποία υπόσχεται τώρα ανοιχτά να σώσει τη Δημοκρατία.

Περιττό να σας πω ότι τα ευρωπαϊκά μέσα ενημέρωσης έλαβαν και σε αυτό όλο το ζήτημα κάθε δυνατή πρόνοια για να μην αγχωθείτε διαβάζοντας οτιδήποτε από τα παραπάνω.

Είναι και πολλά άλλα τα καλά νέα από όλη την Ευρώπη, αλλά να μην σας τα πω όλα σήμερα…

6 Ιουνίου 2021