O Μαρίνος Σιζόπουλος νέος πρόεδρος της ΕΔΕΚ

Ο Μαρίνος Σιζόπουλος είναι ο νέος Πρόεδρος του Κ.Σ ΕΔΕΚ, τρίτος στην ιστορία του κόμματος μετά τους Βάσο Λυσσαρίδη και Γιαννάκη Ομήρου.ÊÓ ÅÄÅÊ – ÕÐÏÂÏËÇ ÕÐÏØÇÖÉÏÔÇÔÁÓ – ÌÁÑÉÍÏÓ ÓÉÆÏÐÏÕËÏÓ

Στις σημερινές εκλογές για την ανάδειξη του νέου Προέδρου της ΕΔΕΚ ο κ. Σιζόπουλος υπερίσχυσε του ανθυποψηφίου του Γιώργου Βαρνάβα, λαμβάνοντας 2519 ψήφους ή ποσοστό 60% έναντι 1686 ψήφους ή ποσοστό 40% του κ. Βαρνάβα.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της εφορευτικής επιτροπής από τα 9.464 μέλη που είχαν δικαίωμα ψήφου ψήφισαν 4.232. Τα έγκυρα ψηφοδέλτια ήταν 4206 και τα άκυρα / λευκά 26.

Τα αποτελέσματα ανακοίνωσε η επικεφαλής  της Κεντρικής Εφορευτικής Επιτροπής Μαρία Θρασυβούλου -Χαμπουρή

Τα τελικά αποτελέσματα
των εκλογών στο Κ.Σ. ΕΔΕΚ
«Ολοκληρώθηκε πριν από λίγα λεπτά η εκλογική διαδικασία για την ανάδειξη του νέου Προέδρου του Κινήματος Σοσιαλδημοκρατών ΕΔΕΚ. Ως Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή εκφράζουμε την απόλυτη ικανοποίηση μας γιατί οι εκλογές διεξήχθησαν μέσα σε ήπιο κλίμα με σεβασμό στις δημοκρατικές διαδικασίες και με τρόπο διαφανή και αδιάβλητο.
Ευχαριστούμε τα μέλη της ΕΔΕΚ που άσκησαν το εκλογικό τους δικαίωμα με τρόπο υποδειγματικό και υπεύθυνο. Ευχαριστούμε τα στελέχη των Εφορευτικών Επιτροπών για την άριστη συνεργασία που είχαμε καθ’ όλη τη διάρκεια της εκλογικής διαδικασίας. Ιδιαίτερες ευχαριστίες προς τους δύο υποψηφίους για την εμπιστοσύνη που επέδειξαν στην Εφορευτική Επιτροπή και την άριστη συνεργασία τους.
Εκφράζουμε θερμές ευχαριστίες προς τους λειτουργούς του Τύπου για τη σφαιρική και αντικειμενική προβολή των εκλογών του Κόμματος μας.
Η ψηφοφορία, όπως αναμέναμε, έληξε κανονικά και η καταμέτρηση των ψήφων σε όλα τα εκλογικά κέντρα ολοκληρώθηκε στις 18:15. Τα επίσημα τελικά αποτελέσματα έχουν ως εξής:
Από τους 9.464 που είχαν δικαίωμα ψήφου ψήφισαν 4.232 εκ των οποίων τα έγκυρα ήταν 4206 και τα άκυρα / λευκά 26. Ο Γιώργος Βαρνάβα έλαβε 1942 (40%) και ο Μαρίνος Σιζόπουλος έλαβε 2519 ψήφους (60%).

Ως εκ του αποτελέσματος, τρίτος Πρόεδρος του Κινήματος Σοσιαλδημοκρατών ΕΔΕΚ εκλέγεται ο κ. Μαρίνος Σιζόπουλος. Η επίσημη ανακήρυξη του νέου Προέδρου της ΕΔΕΚ θα διεξαχθεί εδώ στις 20:20.»