Μόσχα:10.000 άνθρωποι στην πορεία διαμαρτυρίας για τη δολοφονία Μπόρις Νεμτσόφ,

Τουλάχιστον 10.000 άνθρωποι λαμβάνουν σήμερα μέρος σε μια πορεία που πραγματοποιείται στο κέντρο της Μόσχας στη μνήμη του αντιπολιτευόμενου πολιτικού και πρώην Aντιπροέδρου της ρωσικής κυβέρνησης Μπόρις Νεμτσόφ, ο οποίος δολοφονήθηκε την Παρασκευή το βράδυ κοντά στο Κρεμλίνο, όπως μετέδωσαν οι δημοσιογράφοι του Γαλλικού Πρακτορείου που βρίσκονται στο σημείο.Opposition leader Boris Nemtsov shot in Moscow

Η αστυνομία από την πλευρά της έκανε λόγο για ένα πλήθος 7.000 διαδηλωτών που συμμετέχουν στην πορεία. Η πρόσβαση στο μετρό είναι σχεδόν αδύνατη λόγω του πλήθους που έχει συγκεντρωθεί στις εισόδους, μετέδωσε μία δημοσιογράφος του Γαλλικού Πρακτορείου.

Στο μεταξύ, ο Υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Τζον Κέρι δήλωσε πως η αμερικανική κυβέρνηση επιθυμεί τη διεξαγωγή μιας “διεξοδικής, διαφανούς, πραγματικής έρευνας” που θα διαλευκάνει τη δολοφονία του Νεμτσόφ.

Ο Κέρι επεσήμανε ότι οι αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες δεν γνωρίζουν ποιός βρίσκεται πίσω από τον θάνατο του Νεμτσόφ στη Μόσχα. “Σε τελική ανάλυση εμείς ελπίζουμε ότι θα διεξαχθεί μία διεξοδική, διαφανής και πραγματική έρευνα, όχι μόνο σχετικά με το ποιός πυροβόλησε αλλά και το ποιός- εφόσον υπάρχει κάποιος- διέταξε ή καθοδήγησε ή βρίσκεται πίσω από αυτή τη δολοφονία” είπε ο Κέρι σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εκπομπή του αμερικανικού τηλεοπτικού δικτύου ABC, “This Week”.