ΑΚΕΛ: Το κούρεμα καταθέσεων το συμφώνησε ο Ν. Αναστασιάδης

Το ΑΚΕΛ απάντησε σήμερα στους ισχυρισμούς των κυβερνώντων σχετικά με το κούρεμα των καταθέσεων υποδεικνύοντας πω είναι ο Ν.Αναστασιάης αυτός που συμφώνησε στο Γιούρογκρουπ.Στην ανακοίνωσε αναφέρεται:«  Στριμωγμένοι από τη λαϊκή δυσαρέσκεια, οι κυβερνώντες με τη βοήθεια του προπαγανδιστικού τους μηχανισμού, έχουν προχωρήσει στην κατασκευή νέου ψέματος. Δύο χρόνια μετά το κούρεμα καταθέσεων ισχυρίζονται ότι το συμφώνησε η κυβέρνηση Χριστόφια. assets_LARGE_t_420_53813671_type12128Με τη φόρα που έχουν πάρει οι κυβερνώντες αυτό που έμεινε να υποστηρίξουν είναι ότι τους συγγενείς του Προέδρου Αναστασιάδη ενημέρωσε για το κούρεμα ο Χριστόφιας.

Τα γεγονότα είναι απλά και καθαρά. Το κούρεμα καταθέσεων το συμφώνησε ο κ. Αναστασιάδης. Είναι ο Πρόεδρος Αναστασιάδης που πολλές φορές δήλωσε ότι στο θέμα προτίμησε να είναι ωφέλιμος αντί αρεστός.

Είναι ο Πρόεδρος Αναστασιάδης που πρότεινε το καθολικό κούρεμα των κυπριακών τραπεζών, όταν προεκλογικά αλλά και μετεκλογικά υποστήριζε ότι το κούρεμα θα οδηγήσει στην καταστροφή της οικονομίας.

Είναι η κυβέρνηση Αναστασιάδη που έφερε εσπευσμένα στη Βουλή νομοσχέδιο για καθολικό κούρεμα καταθέσεων σε όλες τις τράπεζες από το πρώτο ευρώ, κάτι που δεν προβλέπει ο πανευρωπαϊκός νόμος περί εξυγίανσης των τραπεζών και τον οποίο οι κυβερνώντες παρουσιάζουν τώρα σαν τεκμήριο για δήθεν συμφωνία για το κούρεμα καταθέσεων. Καμία σχέση. Άλλωστε, το κούρεμα καταθέσεων εφαρμόστηκε στην Κύπρο ως πείραμα και σε καμία άλλη χώρα.

Επιπρόσθετα, είναι ο Πρόεδρος Αναστασιάδης που συμφώνησε στο ξεπούλημα των κυπριακών τραπεζών στην Ελλάδα, που ήταν το όπλο που μπορούσε να χρησιμοποιήσει η Κύπρος για να απορρίψει το κούρεμα καταθέσεων.

Θυμίζουμε ότι το μνημόνιο που κατά αρχήν συμφώνησε η κυβέρνηση Χριστόφια προέβλεπε χρηματοδότηση 10 δισεκατομμυρίων ευρώ για τις τράπεζες από τον ευρωπαϊκό μηχανισμό. Η κυβέρνηση Αναστασιάδη συμφωνώντας το κούρεμα, τα πήρε από τους καταθέτες.

Αντί οι κυβερνώντες να προσπαθούν να στρέψουν την προσοχή του κόσμου αλλού, ας ασχοληθούν επιτέλους με τα πραγματικά προβλήματα που ταλαιπωρούν την κοινωνία -την ανεργία, τη φτώχεια και την εξαθλίωση- που συντηρούν οι πολιτικές τους.»