Είκοσι Βουλευτές θα καταλάβουν για πρώτη φορά έδρανο στη Βουλή

Είκοσι Βουλευτές θα καταλάβουν για πρώτη φορά έδρανο στη Βουλή των Αντιπροσώπων και τρεις “παλιοί γνώριμοι» επιστρέφουν στον ναό της δημοκρατίας αφού του ανέδειξε η λαϊκή ετυμηγορία.

“Παλιοί γνώριμοι” ο Μάριος Καρογιάν που εξελέγη Βουλευτής με το ΔΗΚΟ, του οποίου διετέλεσε Πρόεδρος και μετά την εκλογή του Δημήτρη Χριστόφια αναδείχθηκε και Πρόεδρος της Βουλής και εξελέγη Βουλευτής στις βουλευτικές εκλογές της 30ης Μαΐου του 2021. Ο δεύτερος Βουλευτής που επανήλθε, είναι ο Ανδρέας Θεμιστοκλέους που διετέλεσε Βουλευτής του ΔΗΣΥ μετά από πενταετές διάλειμμα και εξελέγη τώρα  με το ΕΛΑΜ. Στη Βουλή επανέρχεται και ο Χάρης Γεωργιάδης του ΔΗΣΥ που παρατήθηκε όταν διορίστηκε Υπουργός Οικονομικών.και επανέρχεται στα έδρανα εκ νέου με τον ΔΗΣΥ

Από τον ΔΗΣΥ καταλαμβάνουν πρώτη φορά έδρα 5  Βουλευτές, 5 από το ΑΚΕΛ,, 4 το ΔΗΚΟ, 2 από τη ΔΗΠΑ, 2 από τους Οικολόγους, 1 από το ΕΛΑΜ, 1 από την ΕΔΕΚ.

Στη Λευκωσία η λαϊκή αντιπροσώπευση ανανεώθηκε με 5 Βουλευτές και συγκεκριμένα με τους, Χριστοφίδης Χρίστος(ΑΚΕΛ), Παντελίδη Χρύση (ΔΗΚΟ) Τρυφωνίδη Αλέκο(ΔΗΠΑ), Ατταλίδου Αλεξάνδρα Κίνημα Οικολόγων Συνεργασία Πολιτών.

Στη Λεμεσό εξελέγησαν για πρώτη φορά  4 Βουλευτές οι: Τσιρίδου Φωτεινή (ΔΗΣΥ), Σύκας Νίκος (ΔΗΣΥ), Νικολάου Μαρίνα (ΑΚΕΛ), Παπαδούρης Σταύρος (Κίνημα, Οικολόγων).

Στην Αμμόχωστο κατέλαβαν έδρα για πρώτη φορά 4 Βουλευτές οι: Γεωργίου Νίκος (ΔΗΣΥ), Κουκουμάς Γιώργος (ΑΚΕΛ), Σενέκης Χρίστος (ΔΗΚΟ), Γιακουμή Μιχάλης (ΔΗΠΑ).

Στη Λάρνακα εξελέγησαν πρώτη φορά 3 Βουλευτές οι : Αλαμπρίτης Πρόδρομος (ΔΗΣΥ),  Ιωάννου Σωτήρης (ΕΛΑΜ), Αποστόλου Ανδρέας  (ΕΔΕΚ).

Οι Πάφιοι νεοεισερχόμενοι Βουλευτές οι Πάζαρος Χαράλαμπος (ΔΗΣΥ), Φακοντής Βαλεντίνος (ΑΚΕΛ) Σαββίδης Χρύσανθος(ΔΗΚΟ),

Νεοσειρχόμενοι είναι και οι δύο εκ των τριών Βουλευτών της Κερύνειας, η Σούπερμαν Θεοδώρου Ρίτα (ΔΗΣΥ) και ο Χριστόφιας Χρίστος (ΑΚΕΛ).