Το κινέζικο εμβόλιο Sinopharm στα αποδεκτά από την Κυπριακή Δημοκρατία εμβόλια


Την συμπερίληψη του κινεζικού εμβολίου Sinopharm στα αποδεκτά από την imagewΚυπριακή Δημοκρατία εμβόλια, αποφάσισε σήμερα το Υπουργικό Συμβούλιο, ανακοίνωσε ο Υπουργός Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων, Γιάννης Καρούσος.

Σύμφωνα με τον κ. Καρούσο, όσα πρόσωπα, ανεξαρτήτως υπηκοότητας, έχουν εμβολιαστεί και κατέχουν πιστοποιητικό εμβολιασμού από τα κράτη μέλη της ΕΕ – συμπεριλαμβανομένης της Κυπριακής Δημοκρατίας, από τα κράτη του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου Ισλανδία, Λίχνεστάιν, Νορβηγία και Ελβετία, από το Ισραήλ, την Ρωσία, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, την Σαουδική Αραβία, το Ηνωμένο Βασίλειο, την Ουκρανία, την Ιορδανία, τον Λίβανο, την Αίγυπτο, την Λευκορωσία, την Σερβία, το Κατάρ, το Μπαχρέιν, τις ΗΠΑ, την Αρμενία, την Γεωργία, τον Καναδά και το Κουβέιτ και θα φθάνουν στην Κυπριακή Δημοκρατία από το εξωτερικό, θα εξαιρούνται για σκοπούς εισόδου από την υποχρέωση διενέργειας εργαστηριακών εξετάσεων, καθώς και της υποχρέωσης για αυτοπεριορισμό ή και καραντίνα, ανεξαρτήτως της χώρας αναχώρησης. Σύμφωνα πάντα και με τις υποδείξεις του Υπουργείου Υγείας, πρόσθεσε.

Ως αποδεκτά πιστοποιητικά εμβολιασμού, συνέχισε ο κ. Καρούσος, θεωρούνται εκείνα στα οποία ο κάτοχος έχει ολοκληρώσει το εμβολιαστικό σχήμα με ένα από τα εγκεκριμένα εμβόλια όπως του ΕΟΦ ή του ρωσικού Σπούτνικ ή του κινεζικού Sinopharm και έχει παρέλθει ο καθορισμένος από το Υπουργείο Υγείας χρόνος από την τελευταία δόση, αναλόγως και της ημερομηνίας ταξιδιού.

Όλη η σχετική πληροφόρηση, είπε ο Υπουργός, βρίσκεται αναρτημένη στο www.cyprusflightpass.gov.cy. Οι Κύπριοι πολίτες και αυτοί που κατέχουν το πιστοποιητικό από την Κυπριακή Δημοκρατία, συνέχισε, εξαιρούνται από τους οποιουσδήποτε εργαστηριακούς ελέγχους αλλά και αυτοπεριορισμό ή καραντίνα.