ΕΔΕΚ:Ο Μ.Δρουσιώτης επιχειρεί να σπιλώσει τη μνήμη Β.Λυσσαρίδη


Ανακοίνωση Τύπου της ΕΔΕΚ για αναρτήσεις Μακάριου Δρουσιώτη σε βάρος του Βάσου Λυσσαρίδη αναφέρει:
Τα όσα ανυπόστατα αναφέρει για να διαστρεβλώσει την μνήμη του Βάσου Λυσσαρίδη επιβεβαιώνουν ότι η απόλυτη κατάντια είναι ο Μακάριος Δρουσιώτης και οι όμοιοί του

Η αντιπάθεια του Μακάριου Δρουσιώτη έναντι της ΕΔΕΚ και του Βάσου Λυσσαρίδη είναι και γνωστή και διαχρονική.
Σαφώς ενοχλημένος από την καθολική αναγνώριση της προσφοράς του Β. Λυσσαρίδη προσπάθησε να την αμφισβητήσει με αναρτήσεις που βρίθουν από ανακρίβειες. Όμως το μόνο που κατορθώνει είναι να αμφισβητείται ο ίδιος και ως προς την αντικειμενικότητά του και ως προς τη δημοσιογραφική δεοντολογία που θα έπρεπε να τον χαρακτηρίζει.
Αναφέρει συγκεκριμένα:

  1. Ότι το κράτος παραχώρησε στο Β. Λυσσαρίδη σπίτι χωρίς ενοίκιο, συντήρηση και ανακαίνιση.  Η αλήθεια είναι εντελώς διαφορετική. Τα έξοδα συντήρησης και της όποιας ανακαίνισης καλύπτονταν από τον ίδιο. Κατέβαλλε μάλιστα και μηνιαίο ενοίκιο ύψους 450 ευρώ. Θα έπρεπε όμως προηγούμενα αφού ασχολείται και με τη «διερευνητική δημοσιογραφία» να διερευνήσει γιατί το 1971 ο Β. Λυσσαρίδης εγκατέλειψε την οικία του στη γνωστή πολυκατοικία για να μεταστεγασθεί στη συγκεκριμένη κυβερνητική οικία;
  2. Το εξοχικό στον Πρόδρομο δεν είναι κυβερνητική οικία. Ας το ψάξει και αυτό για να το επιβεβαιώσει. Εάν δυσκολευτεί μπορούμε να τον βοηθήσουμε.
  3. Όσον αφορά τους αστυνομικούς, το αυτοκίνητο κ.λ.π. του παραχωρήθηκαν ότι και σε άλλους Προέδρους της Βουλής των Αντιπροσώπων, τίποτε περισσότερο.
  4. Αναφέρεται σε κρατικούς μισθούς από το 1960, εφάπαξ, πέντε συντάξεις κ.λ.π. Κρατικό μισθό ο Β. Λυσσαρίδης δεν είχε, είχε την Βουλευτική αντιμισθία όπως όλοι οι Βουλευτές. Εάν ο λαός τον τίμησε να είναι Βουλευτής από το 1960 μέχρι και το 2006 αυτό αποτελεί ιδιαίτερη τιμή. Μάλιστα ενώ από το 1980 μέχρι και το 2006 θα μπορούσε να απολαμβάνει και την αντιμισθία και τη σύνταξη δεν το έπραξε, παρέμεινε μόνο στην αντιμισθία. Πέντε συντάξεις ποτέ δεν έλαβε, αφού μόνο ως Βουλευτής υπηρέτησε την Κυπριακή Δημοκρατία. Προφανώς είναι και αυτό ακόμα ένα εφεύρημα κάποιων για να τον σπιλώσουν.

Όλα τα παραπάνω επιβεβαιώνονται από σχετικό έγγραφο του Γενικού Λογιστηρίου της Δημοκρατίας (βλ. φώτο).
Με όσα ανυπόστατα αναφέρει όχι ως ενημέρωση των πολιτών, αλλά ως διαστρέβλωση και διαβολή της μνήμης ενός πολίτη που προσέφερε όσα προσέφερε στην πατρίδα του, τελικά επιβεβαιώνεται ότι η απόλυτη κατάντια είναι ο Μακάριος Δρουσιώτης και οι όμοιοί του.
Θα ήταν τιμιότερο να μέμφεται τον εαυτό του γιατί όσο απολάμβανε τους μισθούς και την προνομιακή μεταχείριση της ομάδας του Προεδρικού τηρούσε σιγή ιχθύος. Όταν τα απώλεσε θυμήθηκε τη συμμορία, όμως από αυτή εξαιρεί τους πολιτικούς του προστάτες.”