Χρ.Ρότσας: Η Κύπρος νοσεί και η γιατρειά δεν είναι κοντά

Η Κύπρος νοσεί και η γιατρειά δεν είναι κοντά, είπε, εκ μέρους του Πατριωτικού Συνασπισμού, μετά την υποβολή των υποψηφιοτήτων για τις βουλευτικές εκλογές του Μάη, ο Χρίστος Ρότσας. «Γιατί εμείς; Διότι η Πατρίδα μας αξίζει κάτι καλύτερο. Και εμείς, ο Πατριωτικός Συνασπισμός μπορούμε να της το δώσουμε» είπε σε δηλώσεις του ο κ. Ρότσας.

«Επειδή δεν υπάρχει τίποτα χωρίς Πατρίδα, πρώτο μέλημα μας είναι η προστασία της. Ό,τι και αν πετύχουμε ό,τι και αν κάνουμε, όλα θα χαθούν αν χαθεί η Πατρίδα. Γι΄ αυτό στηρίζουμε ένοπλη αποτρεπτική δύναμη που αμφισβητεί την υπεροχή των κατοχικών στρατευμάτων. Μόνο έτσι διαφυλάττουμε τα ελεύθερα εδάφη και ελπίζουν τα κατεχόμενα. Θέλουμε μια πατρίδα δίκαιη χωρίς τις νεοεμφανισθείσες ανισότητες, χωρίς νεόπτωχους» πρόσθεσε.

Ανέφερε, επίσης, ότι με το κλείσιμο του Συνεργατισμού έχασε η ύπαιθρος και οι λαϊκές τάξεις των πόλεων το στήριγμα τους. Σήμερα η πλειοψηφία του κυπριακού λαού δεν έχει πρόσβαση σε χρηματοδότηση. Είναι αποκλεισμένη από το τραπεζικό σύστημα. Ο Συνεργατισμός έδινε αξία στην γη και ασφάλεια στους κατόχους της», είπε.

Ανέφερε, παράλληλα, ότι η ανεξέλεγκτη ροή λαθρομεταναστών «αλλάζει τον ελληνοχριστιανικό χαρακτήρα της νήσου μας και αυξάνει την ανησυχία των πολιτών και κανείς δεν ενδιαφέρεται».

«Η Κύπρος είναι μικρό δοχείο για να χωρέσει όλους όσους θέλουν να φύγουν από τις χώρες τους. Θα αλλάξουν τη δική μας χωρίς να βοηθηθούν οι δικές τους. Στηρίζουμε προσωρινή και μόνο φιλοξενία σε πραγματικούς πρόσφυγες και άμεση απέλαση όλων των παράνομων. Τιμωρία με φυλάκιση όσων ψευδώς αιτούνται ασύλου. Χθες ο Μισιέλ Μπαρνιέ ζήτησε 5ετη απαγόρευση εισόδου μεταναστών στην Γαλλία. Εμείς ψηλώσαμε τα χέρια πάνω προτιμώντας οι επόμενοι να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα», πρόσθεσε.

Ο κ. Ρότσας ανέφερε, επίσης, ότι στην πανδημία, «ούτε να εμβολιάσουμε τον κόσμο δεν τα καταφέρνουμε και κλείνουμε την χώρα».

«Μας πιέζουν οι Τούρκοι για πολιτική ισότητα και τους την παραχωρούμε με το θάρρος του αυτόχειρα γνωρίζοντας ότι διακινδυνεύουμε την κατάρρευση της Κυπριακής Δημοκρατίας. Όντως στα δύσκολα μετρούν οι πράξεις. Είμαι σίγουρος ότι νιώθετε και σεις ότι η Κύπρος νοσεί και η γιατρειά δεν είναι κοντά. Κάθε μέρα κάτι καινούργιο εμφανίζεται που μας παίρνει ακόμα πιο κάτω. Γίναμε πιο λίγοι και από το τίποτα . Το καθετί κρύβει μέσα του κάτι άλλο», πρόσθεσε.

Όπως είπε, «ο λαός έχασε προ πολλού την εμπιστοσύνη του στην Κυβέρνηση. Δεν πάει άλλο. Πρέπει να παραιτηθεί και να πάμε σε εκλογές».

«Ο τόπος έχει ανάγκη από φρέσκο αέρα από, ένα νέο ξεκίνημα, μια καινούργια αρχή – Να φύγουμε από το τέλμα , να ξεφύγουμε, από την δίνει της αυτοκαταστροφής . Ελάτε μαζί μας να σώσουμε την Κύπρο. Είναι ότι έχουμε και δεν έχουμε. Μην ψηφίσετε ξανά αυτούς που μας έφεραν εδώ. Σας μιλώ από την καρδιά μου. Δώστε μας τη ευκαιρία να βοηθήσουμε την Κύπρο. Ψηφίζουμε Πατριωτικό Συνασπισμό», κατέληξε ο κ. Ρότσας.