Αισιοδοξία Τζούντιθ Γκάρμπερ ότι οι σχέσεις ΗΠΑ-Κύπρου θα συνεχίζουν να ακμάζουν

Την αισιοδοξία της ότι οι σχέσεις ΗΠΑ – Κύπρου θα συνεχίσουν να αναπτύσσονται και να ακμάζουν, εκφράζει η Πρέσβειρα των ΗΠΑ στην Κύπρο Τζούντιθ Γκάρμπερ σε βιντεοσκοπημένο μήνυμα της για το Πάσχα στην ελληνική γλώσσα.

«Η οικογένειά μου και εγώ ευχόμαστε σε όλους στην Κύπρο καλές γιορτές», αναφέρει.

Αυτή την άνοιξη, σημειώνει, «καθώς οι άνθρωποι σε όλο τον κόσμο γιορτάζουν την ανανέωση και την αναγέννηση, το μήνυμα ελπίδας του Πάσχα είναι ιδιαίτερα σημαντικό».

«Ήταν μια δύσκολη χρονιά για όλους, κυρίως για όσους από εσάς ήσασταν άρρωστοι, ή χάσατε κάποιον δικό σας», αναφέρει, προσθέτοντας ότι «οι σκέψεις μου είναι μαζί σας».

Ήταν όμως επίσης, επισημαίνει, «ένα έτος ευγνωμοσύνης» και εκφράζει την ευγνωμοσύνη της προς «όλους τους εργαζομένους της πρώτης γραμμής – και ιδιαίτερα τους γιατρούς, νοσηλευτές και τόσους άλλους επαγγελματίες υγείας που μας βοήθησαν κατά τη διάρκεια της πανδημίας και εξακολουθούν να μάχονται καθημερινά εναντίον της COVID-19».

Και τώρα,  συνεχίζει η κ. Γκάρμπερ, «λίγο περισσότερο από ένα χρόνο μετά την πρώτη περίπτωση ασθενή COVID στην Κύπρο, μπαίνουμε σε μια πολύ ελπιδοφόρα εποχή».

«Τα αποτελέσματα της συνεργασίας μας έχουν παράξει πολλά εμβόλια σε χρόνο ρεκόρ. Καθώς η χορήγηση εμβολίων προχωρά στη χώρα μου και τη δική σας, μας δίνει ελπίδα ότι σύντομα θα μπορούμε να απολαύσουμε πράγματα που κάποτε πιστεύαμε ότι ήταν δεδομένα – ταξίδια, γεύματα σε εστιατόρια, ή οικογενειακές γιορτές με  όλη την οικογένεια, με τους παππούδες και τα ξαδέλφια μας», αναφέρει.

Η Πρέσβειρα των ΗΠΑ εκφράζει επίσης την αισιοδοξία της ότι «οι σχέσεις μεταξύ ΗΠΑ και Κύπρου θα συνεχίσουν να αναπτύσσονται και να ακμάζουν».

«Σε αυτό το πνεύμα ελπίδας, σας εύχομαι καλό Πάσχα και μια υγιή χρονιά», καταλήγει η κ. Γκάρμπερ στο μήνυμά της.