Τους τόμους του «Αρχείου του Τάσσου Παπαδόπουλου» παρέλαβε ο Πρόεδρος της Βουλής


 Αποτελεί ένα ανεκτίμητο ιστορικό θησαυρό είπε ο Πρόεδρος της Βουλής Αδάμος Αδάμου για την έκδοση των τόμων του «Αρχείου του Τάσσου imagewΠαπαδόπουλου», την οποία παρέλαβε σήμερα.

Ανακοίνωση της Βουλής αναφέρει ότι μιλώντας κατά την παραλαβή ο Αδάμος Αδάμου είπε ότι είναι «κληρονομιά στις επόμενες γενιές» και ότι «κάθε λαός πρέπει να μελετάει σε βάθος την ιστορία του και να μαθαίνει από τα λάθη του», επισημαίνοντας παράλληλα ότι δυστυχώς δεν δίνεται η πρέπουσα σημασία σε τέτοιου είδους επιστημονικές έρευνες.

Μιλώντας κατά την παράδοση, ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του «Κέντρου Μελετών Τάσσος Παπαδόπουλος», Πάνος Παπαδόπουλος σημείωσε ότι η Ιστορική Έκδοση συνιστά ένα επίπονο έργο που βασίζεται σε ανεξάρτητη επιστημονική έρευνα τεκμηριωμένη με πραγματικά έγγραφα ενώ το αρχείο περιλαμβάνει πάνω από 100,000 έγγραφα.

Ο Πρόεδρος της Βουλής απέδωσε ακόμα τα εύσημα στον Καθηγητή του Πανεπιστήμιου Κύπρου και ιστορικό ερευνητή Δρ Πέτρο Παπαπολυβίου για το επιστημονικό ιστορικό έργο που επιτελεί.

Τους τόμους του Ιστορικού Αρχείου επέδωσαν στον Δρ Αδάμου, ο Πάνος Παπαδόπουλος, Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του «Κέντρου Μελετών Τάσσος Παπαδόπουλος» και ο κ.  Πέτρος Παπαπολυβίου, Ιστορικός και Συγγραφέας υπεύθυνος της επιστημονικής διεύθυνσης και γενικής επιμέλειας της έκδοσης, αναφέρει τέλος η ανακοίνωση της Βουλής.