Ο Πρίγκιπας Χάρι και η Μέγκαν Μαρκλ με τη συνέντευξή τους στην Όπρα, «ανατίναξαν» τα Βρετανικά Ανάκτορα

Το Μπάκιγχαμ αναμένεται να απαντήσει στην τηλεοπτική «βόμβα» του ζεύγους

 

This image provided by Harpo Productions shows Prince Harry, left, and Meghan, Duchess of Sussex, speaking about expecting their second child during an interview with Oprah Winfrey. "Oprah with Meghan and Harry: A CBS Primetime Special" airs March 7 as a two-hour exclusive primetime special on the CBS Television Network. (Joe Pugliese/Harpo Productions via AP)

Ως τη χειρότερη κρίση της βρετανικής μοναρχίας, τα τελευταία 85 χρόνια, μετά τη παραίτηση του Βασιλιά Εδουάρδου το 1936, για τα μάτια της Γουόλις Σίμπσον, η οποία κρίθηκε «ακατάλληλη» για το θρόνο από το Παλάτι, αντιμετωπίζουν τα βρετανικά Μέσα τους κλυδωνισμούς που προκάλεσε η συνέντευξη της Μέγκαν Μαρκλ και του πρίγκιπα Χάρι στην Όπρα Γουίνφρεϊ.

Τη συνέντευξη παρακολούθησαν μάλιστα 17,1 εκατομμύρια Αμερικανοί, καθιστώντας την ως το δεύτερο εμπορικότερο πρόγραμμα, μετά το «αχτύπητο» Super Bowl, ενώ και ο Λευκός Οίκος χαιρέτισε το «θάρρος» του ζεύγους. Από την πλευρά του, ο πρωθυπουργός της Βρετανίας, Μπόρις Τζόνσον, απέφυγε να σχολιάσει τις έμμεσες κατηγορίες για ρατσισμό που διατυπώθηκαν από τους Σάσσεξ, εκφράζοντας τον «πολύ μεγάλο σεβασμό» του για τη βασίλισσα Ελισάβετ.

Μέγκαν Μαρκλ (κυρίως) και πρίγκιπας Χάρι πάτησαν το… κουμπί, «στριμώχνοντας» τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ στα «σχοινιά», το οποίο καλείται να διαχειριστεί μια πρωτοφανή κατάσταση από δεινή θέση, παλεύοντας να αντιμετωπίσει το «τσουνάμι» των συνεπειών.

Δεν είναι μόνο η «ανησυχία» του Παλατιού για το χρώμα του δέρματος του αγέννητου γιου της Μέγκαν, η οποία δεν «πρόδωσε» την ταυτότητα του ατόμου που έκανε αυτή τη συζήτηση με τον σύζυγό της, καθώς «αυτό θα τους έβλαπτε πολύ», αλλά και οι αποκαλύψεις για το τι συμβαίνει στους κόλπους της «Φίρμας» πίσω από τις επιβλητικές κλειστές πόρτες, όπου γονείς με παιδιά επικοινωνούν μέσω βοηθών «εγκλωβισμένοι, φοβισμένοι και μακριά από την πραγματικότητα».

Η Δούκισσα του Σάσεξ έφθασε μάλιστα σε σημείο να σκέφτεται να βάλει τέλος στη ζωή της, παρομοιάζοντας τη «βασιλική ζωή» με αυτήν σε lockdown λόγω COVID-19, ενώ όλοι εργάζονται αποκλειστικά και μόνο για τη διατήρηση του θεσμού και τη Βασίλισσα.

Σύμφωνα με την Daily Mail, η οποία επικαλείται ανώνυμες πηγές, το Μπάκιγχαμ «σοκαρίστηκε και απογοητεύτηκε» από τους ισχυρισμούς του ζεύγους, εκφράζοντας τη «θλίψη» που ο Πρίγκιπας Χάρι «κήρυξε πόλεμο με την οικογένειά του».

«Το προσωπικό έχει κλονιστεί. Αλλά υπάρχει επίσης μια ισχυρή αίσθηση ότι πρέπει να διατηρήσουμε μια αξιοπρεπή σιωπή και να δείξουμε καλοσύνη και συμπόνια. Υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που θέλουν να μιλήσουν, αλλά κανείς δεν θα βγει κερδισμένος από ένα τέτοιο πόλεμο. Χρειάζεται να χτιστούν γέφυρες όταν όλο αυτό τελειώσει», πρόσθεσε χαρακτηριστικά η πηγή.

Βασίλισσα Ελισάβετ, πρίγκιπας Κάρολος και πρίγκιπας Γουίλιαμ κάθονται σε αναμμένα κάρβουνα, καθώς φέρονται να συζήτησαν για το πώς θα αντιμετωπίσουν την κρίση μετά τη συνέντευξη στην Όπρα, ωστόσο η μοναδική εκπρόσωπος του θεσμού αρνήθηκε να υπογράψει μια «έτοιμη» δήλωση «επιβεβαιώνοντας» την αγάπη και την ανησυχία της βασιλικής οικογένειας για τον Δούκα και τη Δούκισσα του Σάσεξ.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα, η βασίλισσα θα ήθελε περισσότερο χρόνο για την απάντησή της, προκειμένου να αποτινάξει το ρατσιστικό πέπλο που σκέπασε το Στέμμα. 

Την ίδια ώρα, ο πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον αρνήθηκε να σχολιάσει τη συνέντευξη, υποστηρίζοντας ότι «όταν πρόκειται για ζητήματα που αφορούν τη βασιλική οικογένεια, το σωστό για έναν πρωθυπουργό είναι να μην λέει τίποτα και αυτό θα κάνω σήμερα».

Από την πλευρά του, ο λόρδος Ζακ Γκόλντσμιθ, μέλος της Βουλής των Λόρδων, ισχυρίστηκε ότι ο Χάρι «ανατίναξε την οικογένειά του» με τη συνέντευξη, ενώ ο ηγέτης των Εργατικών, Κιρ Στάρμερ, επέμεινε ότι οι ισχυρισμοί του ζευγαριού θα πρέπει να ληφθούν σοβαρά υπόψη.

«Είναι πραγματικά λυπηρό να βλέπεις τη βασιλική οικογένεια σε τέτοια κρίση. Τα θέματα που έθεσε η Μέγκαν σχετικά με τον ρατσισμό και την ψυχική υγεία είναι σοβαρά», επεσήμανε.

Με τον Στάρμερ συντάσσεται και ο Γουές Στρίτινγκ, μέλος του Κοινοβουλίου του Ηνωμένου Βασιλείου, ο οποίος υποστήριξε, μιλώντας στο Times Radio, ότι οι αναφορές για ρατσισμό «πρέπει να διερευνηθούν» από το Μπάκιγχαμ.

Όπως και να ΄χει, το σίριαλ με πρωταγωνιστές τα μέλη της βασιλικής οικογένειας αναμένεται να έχει πολλά επεισόδια ακόμη.