Η Αλληλεγγύη θα ψηφίσει τον προϋπολογισμό υπό διαμαρτυρία

Το Κίνημα Αλληλεγγύη με ανακοίνωση του αναφέρει πως “θα ψηφίσει μεν τον προϋπολογισμό του 2021  , αλλά μόνο για το καλό των δυσπραγούντων συμπολιτών μας”.

Στην ανακοίνωση αναφέρει :

“H Αλληλεγγύη θα ψηφίσει τους προϋπολογισμούς υπό διαμαρτυρία.
Υπήρξαν διαβεβαιώσεις μετά τη χτεσινή συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου αλλά είναι μόνο διαβεβαιώσεις και κανένα εχέγγυο υπάρχει ότι θα εφαρμοστούν.
Έχουμε μελετήσει εκτενώς το ζήτημα της θέσπισης ένδικων μέσων, την αναγκαιότητα αναστολής των εκποιήσεων μέχρι τη ρύθμιση αποτελεσματικών ένδικων μέσων, την εκπόνηση κώδικα αναδιαρθρώσεων από μέρος του Κεντρικού Τραπεζίτη και τη συμμόρφωση προς της γραπτή δήλωση της Κομισιόν, ημερομηνίας 6/10/20, όπου αναφέρεται ό,τι η Κυπριακή Νομοθεσία παραβιάζει το κοινοτικό κεκτημένο (καταχρηστικές ρήτρες και έλλειψη ένδικων μέσων).
Προς αυτή την κατεύθυνση και λαμβάνοντας υπόψη ότι εκτός από δανειολήπτες, υποφέρουν χιλιάδες άλλοι συμπολίτες μας, ο τόπος μαστίζεται από την πανδημία, την αναξιοκρατία, τον διεθνή διασυρμό της Κύπρου για τη διαφθορά και τους εξωτερικούς κινδύνους, καθώς επίσης και την Πενταμερή, έχουμε επίγνωση ότι δεν θα μπορέσει να διαχειριστεί η κυβέρνηση τη χαώδη κατάσταση που θα προκύψει από μη ψήφιση του προϋπολογισμού.
Θα προσπαθήσουμε να βοηθήσουμε να βγούμε από αυτό το τέλμα.
Ήδη ζητήθηκε συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για όλες αυτές τις εκκρεμότητες, τις προκλήσεις και τους κινδύνους.”