Ανακοινώνονται το Σάββατο τα μέτρα στήριξης


 imagewΑνακοινώνονται αύριο τα μέτρα στήριξης των επιχειρήσεων και των εργαζομένων που κρίθηκαν αναγκαία έπειτα από την επιβολή του νέου lockdown από την ερχόμενη Κυριακή μέχρι το τέλος Ιανουαρίου.

Σύμφωνα με επίσημη πληροφόρηση, σε συνέντευξη Τύπου που είναι ορισμένη για αύριο στις 11:00, οι Υπουργοί Οικονομικών και Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων θα παρουσιάσουν τα μέτρα στήριξης της οικονομίας, που αποφασίστηκαν μετά από την επιβολή των νέων περιοριστικών μέτρων.
Σύμφωνα με το ΚΥΠΕ, τα μέτρα θα προσομοιάζουν με τα αντίστοιχα μέτρα που είχαν υιοθετηθεί κατά το lockdown του περσινού Μαρτίου – Απριλίου. Από πλευράς του Υπουργείου Εργασίας θα υπάρχει στήριξη του μισθολογικού κόστους για επιχειρήσεις που θα οδηγηθούν σε πλήρη αναστολή εργασιών συνεπεία των αποφάσεων, καθώς και κάλυψη εργατικού κόστους για τις επιχειρήσεις που τεκμηριώσουν μείωση του κύκλου των εργασιών τους.

Από πλευράς του ΥΠΟΙΚ, τα μέτρα που θα ανακοινωθούν θα αφορούν εφάπαξ στήριξη λειτουργικών δαπανών επιχειρήσεων και αυτοτελώς εργαζομένων.

Παράταση περιόδου υποβολής αιτήσεων για συμμετοχή στα Ειδικά Σχέδια του Υπ. Εργασίας

Εν τω μεταξύ, παρατείνεται μέχρι και τα μεσάνυχτα της Δευτέρας, 11 Ιανουαρίου του 2021, η περίοδος υποβολής αιτήσεων για συμμετοχή σε όλα τα Ειδικά Σχέδια, που αφορούν στην περίοδο από την 1η Δεκεμβρίου 2020 μέχρι την 31η Δεκεμβρίου 2020.

Σε ανακοίνωσή του, το Υπουργείο Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων υπενθυμίζει ότι οι αιτήσεις υποβάλλονται για το Ειδικό Σχέδιο Ξενοδοχειακών Μονάδων και Τουριστικών Καταλυμάτων (Αίτηση ΕΕΑ.9 ή ΕΕΑ.14) και το Ειδικό Σχέδιο Οικονομικών Δραστηριοτήτων Συνδεόμενων με την Τουριστική Βιομηχανία ή Οικονομικών Δραστηριοτήτων οι οποίες επηρεάζονται άμεσα από τον Τουρισμό ή Τουριστικά Πρακτορεία ή Οικονομικών Δραστηριοτήτων που συνδέονται με Επιχειρήσεις που τελούν υπό Υποχρεωτική Πλήρη Αναστολή ή Επιχειρήσεων που Τελούν υπό Υποχρεωτική Αναστολή Εργασιών Αλλά Δραστηριοποιούνται σε Παρεμφερείς Οικονομικές Δραστηριότητες (Αίτηση ΕΕΑ.10 ή ΕΕΑ.11).

Επίσης, οι αιτήσεις αφορούν στο Ειδικό Σχέδιο για Επιχειρήσεις Ορισμένων Οικονομικών Δραστηριοτήτων (Αίτηση ΕΕΑ.13), στο Ειδικό Σχέδιο Πλήρους Αναστολής των Εργασιών της Επιχείρησης (Αίτηση ΕΕΑ.3), στο Ειδικό Σχέδιο Στήριξης Ανέργων (Αίτηση ΕΕΑ.8), στο Ειδικό Σχέδιο Ορισμένων Κατηγοριών Αυτοτελώς Εργαζομένων Απόφαση (Αίτηση ΕΕΑ.5) και στο Ειδικό Επίδομα Απουσίας από την Εργασία (Αίτηση ΕΕΑ.15).