Ρωσία:Οι ΗΠΑ πίσω από τις περισσότερες κυβερνοεπιθέσεις

imagewΣε σοβαρές αποκαλύψεις για την ηγετική δράση των ΗΠΑ στον τομέα των κυβερνοεπιθέσεων, προχώρησε ο Ρώσος υφυπουργός Εξωτερικών.

Αμερικανοί πράκτορες προσπάθησαν να «χακάρουν» την ψηφοφορία για την αναθεώρηση του ρωσικού συντάγματος το περασμένο καλοκαίρι, κατήγγειλε ο υφυπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας Όλεγκ Σιρομολότοφ.

Την ώρα που η Αμερική βρίσκεται σε συνεχή υστερία λόγω της υποτιθέμενης «ρωσικής παρέμβασης», ο κορυφαίος Ρώσος διπλωμάτης υπογραμμίζει πως η Ουάσινγκτον βρίσκεται πίσω από τον «πόλεμο» στον κυβερνοχώρο.

Όπως τόνισε σε δημοσιογράφους τη Δευτέρα, Ρώσοι ειδικοί εκτιμούν ότι οι ΗΠΑ βρίσκονται πίσω από το μεγαλύτερο μέρος των διαδικτυακών επιθέσεων.

«Όσον αφορά τις απειλές στον κυβερνοχώρο στον τομέα των πληροφοριών» είπε «το μεγαλύτερο μέρος της κακόβουλης δραστηριότητας προέρχεται από τις ΗΠΑ».

Μάλιστα, επικαλούμενος μια μελέτη που πραγματοποιήθηκε τον Ιούλιο, «η οποία παρείχε στατιστικά στοιχεία σχετικά με τον αντίκτυπο των επιθέσεων των χάκερ στα ψηφιακά συστήματα της Ρωσίας κατά τη φετινή συνταγματική ψηφοφορία, μπορούμε να δούμε ότι μεγάλης κλίμακας επιθέσεις καταγράφηκαν από τις ΗΠΑ, αλλά και από Γερμανία, Ηνωμένο Βασίλειο, Σιγκαπούρη, Ταϊβάν, Ουκρανία και ορισμένες χώρες της Ανατολικής Ευρώπης».

Υπενθυμίζεται πως ήδη από τον Σεπτέμβριο, ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν προειδοποίησε για την κλιμακούμενη διαδικτυακή διαμάχη μεταξύ χωρών σε όλο τον κόσμο, λέγοντας ότι «μια σημαντική στρατηγική πρόκληση είναι ο κίνδυνος μεγάλης αντιπαράθεσης στον ψηφιακό τομέα».

Ακόμη, ο Πρόεδρος της Ρωσίας, πρότεινε τη διεξαγωγή νέων διμερών συνομιλιών σχετικά με την κυβερνοασφάλεια αλλά και στη σύναψη ενός συμφώνου για την αποφυγή της χρήσης του κυβερνοχώρου για την επιρροή των εκλογικών διαδικασιών, όμως οι ΗΠΑ δεν έχουν απαντήσει ακόμη.