Ο Γ.Βαρνάβα δεν θα συμμετέχει στις συνεδρίες της Π.Γρ. της ΕΔΕΚ λόγω διαρροών

«Δεν σφαζόμαστε στην ΕΔΕΚ » λέει ενώ επικρίνει το φιλμάκι του ανθυποψηφίου του Μ.Σιζόπουλου 

Ο υποψήφιος για την προεδρία της ΕΔΕΚ  και Α;αντιπρόεδρος Γ.Βαρνάβα με μια μακροσκελή επιστολή του αναφέρεται στα σημερινά δημοσιεύματα περι σφαγής στην ΕΔΕΚ  και διαμαρτύρεται για τις διαρροές που έγιναν στα Μ.Μ.Ε για τη συνεδρία της Πολιτικής Γραμματείας χθες.VarnavasG_thump

Οπως αναφέρει:

«Στον σημερινό ημερήσιο τύπο προ εκπλήξεως μου έχω διαβάσει ότι στη χθεσινή συνεδρία της Πολιτικής Γραμματείας υπήρξε ένταση και ούτε λίγο ούτε πολύ, περίπου, υπήρξε αντιπαραθετικό και έντονο κλίμα . Πρώτα από όλα να δηλώσω ότι στην Πολιτική Γραμματεία, έκτος από τον υποφαινόμενο παρόντες ήταν ο Αναπληρωτής Πρόεδρος του Κινήματος, ο Β’ Αντιπρόεδρος, ο Γενικός Γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής, η Πρόεδρος της Νεολαίας, ο Υπεύθυνος Γραφείου Τύπου και μια εκ των γραμματέων του Κινήματος.

Αφού στην συνεδρία δεν παρευρίσκετο κανένας δημοσιογράφος, πως σήμερα στις εφημερίδες δημοσιεύονται τα θέματα συζήτησης της συνεδρίας; Φαίνεται, ότι κάποιοι ή κάποιος, όπως συνήθως πράττουν, αμέσως μετά τη συνεδρία φρόντισαν να ενημερώσουν τους δημοσιογράφους σχετικά με τις τοποθετήσεις μας κατά την διάρκεια της συνεδρίας, αλλά παράλληλα, να παραπληροφορήσουν, και μεταφέρουν εικόνες οι οποίες δεν είναι πραγματικές.

Ποιος ο σκοπός της διαρροής ψευδών πληροφοριών , και ποιος ο σκοπός της παραπληροφόρησης; Αυτό θα πρέπει να προβληματίσει. Φαίνεται ότι η προσπάθεια τους είναι να κρατούν σταθερά στην κοινωνία την εικόνα ότι μέσα στο Κίνημα περίπου σφαζόμαστε. Είναι ντροπή!

Στη συνεδρία αυτή μέσα σε πνεύμα συναγωνιστικότητας κατέθεσα την άποψη ότι οι προτείνοντες των δυο υποψηφίων δεν πρέπει να συμμετέχουν στις εφορευτικές επιτροπές, αφού ήδη έχουν εκφράσει την προτίμηση τους. Διεξήχθη συζήτηση και τελικά η πρόταση μου έγινε αποδεκτή. Κανένας διαπληκτισμός, καμία ένταση δεν υπήρξε, κανένα μαχαίρι δε βγήκε από το θηκάρι του.

Εκφράζω την απογοήτευση μου, αλλά και την ντροπή που πρέπει να νοιώθουν αυτοί οι οποίοι διοχετεύουν στον τύπο αυτά τα ψεύδη για να δημιουργούν την εντύπωση στους Εδεκίτες και γενικότερα στην κοινωνία ότι στην ΕΔΕΚ σφάζονται.

Είναι με αυτές τις νοοτροπίες αυτών των ασυνειδήτων που το Κίνημα βρίσκεται σήμερα σε αυτή την κατάσταση. Είναι με αυτές τις νοοτροπίες που καλλιέργησαν την διάσπαση και την απογοήτευση μέσα στον κόσμο της ΕΔΕΚ.

Επαναλαμβάνω τη λύπη μου γιατί υποχρεώνομαι να απαντήσω σκληρά.

Προσωπικά δεν θα ακολουθήσω τον κατήφορο τον οποίο αυτοί επέλεξαν. Θα σεβαστώ τους αγνούς Εδεκίτες, τους συναγωνιστές που έδωσαν αγώνες συνδέοντας την ιστορία του Κινήματος μας με την ιστορία του τόπου μας και θα συνεχίσω μέσα στο ενωτικό κλίμα στο οποίο λειτούργησα τόσα χρόνια. Προσπάθεια μου είναι να επανενώσω το Κίνημα.

Θα σεβαστώ την μνήμη των ηρώων του Κινήματος μας που έδωσαν ακόμη και τη ζωή τους για να υπάρχουμε εμείς και σήμερα να βρισκόμαστε στη ηγεσία του Κινήματος.

Καλώ την κάθε Εδεκίτισσα και Εδεκίτη να κλείσουν τα αυτιά τους σε αυτές τις προσπάθειες που κάποιοι επίπλαστα επικαλούνται την ενότητα, αλλά στην πραγματικότητα οι πράξεις τους οδηγούν στον διχασμό. Δε θα γίνω μέρος της δικής τους προσπάθειας, με την διάρρευση στα μέσα μαζικής ενημέρωσης, αναληθή πληροφοριών, προσπαθώντας να δημιουργήσουν την εικόνα ότι περίπου στην ΕΔΕΚ βρισκόμαστε σε συνεχή διαμάχη.

Αλλότριοι είναι οι σκοποί τους. Τους αφήνω στην κρίση των μελών του Κινήματος και γι αυτό δηλώνω ότι μέχρι τις εκλογές της 1ης Μαρτίου δε θα συμμετάσχω σε καμία συνεδρία της Πολιτικής Γραμματείας.»

Σχολιάζει και το φιλμάκι του Σιζόπουλου

Εξάλλου με άλλη δήλωση του νωρίτερα ο Γιώργος  Βαρνάβα επικρίνει  το περιεχόμνο του   φιλμ που χρησιμοποιεί για την προεκλογική του εκστρατεία ο ανθυποψήφιος του για την Προεδρία του Κινήματος, Μαρίνος Σιζόπουλος  και λέει πως θεωρεί υποχρέωση να  υπερασπιστεί  την ιστορία του Κινήματος».

Αναφέρει σχετικά :«Στο φιλμ παρουσιάζονται ευτελείς χαρακτηρισμοί για το ίδιο το Κίνημα. Λέξεις όπως, αδιαφορία, αδυναμία σύγκρουσης, απουσία δυναμισμού, έλλειψη κινήτρων, εσωστρέφεια, μαρασμός, αδιαφάνεια, στασιμότητα, έλλειψη οράματος και συρρίκνωση. Αν ο ίδιος ο Αναπληρωτής Πρόεδρος ο οποίος βρίσκεται στην ηγεσία του Κινήματος τα τελευταία 18 χρόνια, υιοθετεί όλους αυτούς τους χαρακτηρισμούς για το Κίνημα, πού είναι οι δικές του ευθύνες;

Πρόκειται για ασέβεια στην ιστορία του Κινήματος, αλλά και στο τέως Πρόεδρο του Κινήματος Γιαννάκη Ομήρου. Πρόκειται για μνημείο πρόκλησης, ασέβειας και αλαζονείας.

Όταν μιλά για συρρίκνωση, να θυμίσω ότι το 2001 όταν ανέλαβε την Προεδρεία του Κινήματος ο Γιαννάκης Ομήρου το ποσοστό ήταν 6,5%. Σε δύο συνεχόμενες βουλευτικές εκλογές, το Κίνημα πήρε 9%, και σε δύο Ευρωεκλογές ανέβασε το ποσοστό σχεδόν στο 11%. Απλά να θυμίσω ότι στις τελευταίες Ευρωεκλογές, στο 7,7%, επικεφαλής της προεκλογικής εκστρατείας ήταν ο ίδιος ο Αναπληρωτής Πρόεδρος. Ένας από τους λόγους τους οποίους ο ίδιος επικαλείτο ώστε να μην είναι υποψήφιος στις Ευρωεκλογές μαζί με τους υπόλοιπους αξιωματούχους, πρόταση η οποία κατατέθηκε από τον υποφαινόμενο.

Στο φιλμάκι αυτό επιχειρείτε προσπάθεια οχύρωσης πίσω από τον ιδρυτή και ιστορικό ηγέτη του Κινήματος Βάσο Λυσσαρίδη, κάτι στο οποίο δεν πρόκειται να τον ακολουθήσω.

Τον ιστορικό μας ηγέτη Βάσο Λυσσαρίδη θα πρέπει να τον διαφυλάξουμε και όχι να τον εμπλέξουμε στην οποιαδήποτε προεκλογική μας προσπάθεια.
Θεωρώ, ότι οι χαρακτηρισμοί που αποδίδονται στο Κίνημα δεν πρέπουν τιμή στην ιστορία του. Ούτε επίσης προστατεύουν την ενότητα.»

Τέλος καλεί τους ΕΔΕΚίτες να προτατέψουν «την ενότητα στην βάση του πολιτικού ήθους, του αλληλοσεβασμού και της αλήθειας»