Σήμερα ανακοινώνονται οι ποινές φυλάκισης σε Βέργα και Μαληκκίδη

Σήμερα αναμένεται να ανακοινωθούν οι ποινές φυλάκισης από το Μόνιμο Κακουργιοδικείο που θα επιβληθούν στον τέως Δήμαρχο Πάφου Σάββα Βέργα και στον τελούντα σε διαθεσιμότητα Γενικό Διευθυντή του Οργανισμού Ευτύχιο Μαλληκίδη.apoxpafou_607_373_577_324

Στην τελευταία δικάσιμο στις 13 Φεβρουαρίου ολοκληρώθηκε η αγόρευση των συνηγόρων υπεράσπισης του τελούντα σε διαθεσιμότητα Γενικού Διευθυντή του ΣΑΠΑ, δικηγόρων Κώστα Ευσταθίου και Ντίνου Καλλή.

Τόσο ο συνήγορος υπεράσπισης του Σ. Βέργα ποινικολόγος Γιώργος Γεωργίου, όσο και οι συνήγοροι του Ε. Μαλληκίδη αγόρευσαν σε προηγούμενες συνεδρίες του Κακουργιοδικείου ζητώντας από το δικαστήριο να λάβει υπόψη το γεγονός ότι οι πελάτες τους συνεργάστηκαν με τις αρχές και βοήθησαν τα μέγιστα για την εξιχνίαση της υπόθεσης.

Αναφέρθηκαν επίσης στις προσωπικές συνθήκες των πελατών τους, αλλά και στην έμπρακτη μεταμέλεια που επέδειξαν επιστρέφοντας στο Κράτος τα χρήματα που έλαβαν ως μίζες.

Ο Σάββας Βέργας έχει παραδεχθεί ενοχή σε 11 κατηγορίες και ο Ευτύχιος Μαληκίδης σε 12.

Ο Γενικός Εισαγγελέας της Δημοκρατίας καταχώρησε αναστολή ποινικής δίωξης στις υπόλοιπες κατηγορίες που αντιμετώπιζαν οι δύο πρώην αξιωματούχοι του ΣΑΠΑ.

Οι Σ. Βέργας και Ε. Μαλληκίδης ομολόγησαν το χρηματισμό τους από εργολάβους του έργου τόσο κατά την πρώτη όσο και κατά την δεύτερη φάση του αποχετευτικού συστήματος Πάφου.

Επέστρεψαν επίσης στο Κράτος σε μετρητά και ακίνητα ποσό περίπου ενός εκατομμυρίου ευρώ που παραδέχτηκαν ότι έλαβαν ως μίζες.

Σημειώνεται ότι η πρώτη φάση του έργου στοίχισε περίπου 10 εκατομμύρια περισσότερα από όσα προνοούσαν τα συμβόλαια που είχαν υπογραφεί και στη δεύτερη φάση του έργου επιπλέον 30 εκατομμύρια ευρώ.

Η ακροαματική διαδικασία για τους πρώην δημοτικούς συμβούλους Γιώργο Μιχαηλίδη, Ευστάθιο Ευσταθίου και Βάσο Βασιλείου ορίστηκε για τις 20 Απριλίου του 2015 , ενώ στις 3 Μαρτίου θα κριθεί η προδικαστική ένσταση του συνηγόρου υπεράσπισης του δημοτικού συμβούλου Γιώργου Σιαηλή, δικηγόρου Αλέξανδρου Αλεξάνδρου με την οποία υποστηρίζει ότι δεν θα έπρεπε να περιληφθεί σε κοινό κατηγορητήριο με τους υπόλοιπους κατηγορούμενους της υπόθεσης.