Αξιοκρατία που φωνάζει…. !

Κανένας φθόνος! Όμως να εργάζεσαι μόνο 24 ώρες τη βδομάδα (δόθηκαν στοιχεία γι αυτό στη Βουλή) και να παίρνεις μισθό 6.000 λιρών το μήνα από το επιδοτούμενο από τον Κύπριο φορολογούμενο ΡΙΚ είναι πρόκληση. Και καλά φωνάζουν όσοι φωνάζουν για τη προκλητική διάκριση της οποίας τυγχάνει για το καθεστώς εργοδότησης της η κα Αιμιλία Κενεβέζου. Πάντως φημολογείται ευρέως ΄τι η ενλόγω παραρουσιάστρια είναι εκ των προστατευομένων προσώπων του Προέδρου Αναστασιάδη. Αφού λέγεται ότι έδωσε οδηγίες στο Δ.Σ. του ΡΙΚ να μην συζητήσει το θέμα της μισθοδοσίας της και η όποια απόφαση που θα την αφορά θα ληφθεί στο λόφο του Προεδρικού. Κατά τα άλλα έχουν όλοι την ίδια μοίρα και απολαμβάνουν των ίδιων προσεγγίσεων.

Και πού άραγε πήγε η απόφαση του Δ.Σ του ΡΙΚ να μην πληρώνεται κανένας συνεργάτης υπάλληλος με μισθό πέραν των 4.000 ευρώ; Είναι προφανώς στο πλαίσιο των προσπαθειών που καταβάλλει ο Υπουργός Σωκράτης Χάσικος να νοικοκυρέψει τα της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης. Εύγε!

Οποια πέτρα κι αν σηκώσεις…

 

Οποια πέτρα κι αν σηκώσεις ο Πόλυς Πολυβίου είναι από κάτω. Αυτόν εννοούσε προφανώς ο βουλευτής του ΔΗΚΟ Γιώργος Προκοπίου, ο οποίος σχολίασε αρνητικά το γεγονός ότι το ΡΙΚ εξασφαλίζει νομικές υποηρεσίες από συγκεκριμένο γραφείο για 40 συνεχόμενα χρόνια με ποσό που ξεπερνά τις 50.000 ευρώ το χρόνο και μάλιστα χωρίς προσφορές. Μάλιστα ανέφερε και άλλα μεγάλα ποσά που παίρνει επιπρόσθετα ( για παράδειγμα όπως είπε, το 2011   το ΡΙΚ πλήρωσε στο εν λόγω γραφείο 66.000 ευρώ γιας αγωγές). Κάπως έτσι λειτουργούν τα πράγματα και στις Κυπριακές Αερογραμμές, αλλά και σε άλλους ημικρατικούς οργανισμούς και στο βασίλειο της Τράπεζας Κύπρου μέχρι πρότινος. Η μόνη σίγουρη καρέκλα στις Κυπριακές Αερογραμμές π.χ είναι αυτή του νομικού συμβούλου της εταιρείας κ. Πόλυ Πολυβίου, ο οποίος στην ουσία έμμεσα διοικεί την Εταιρεία. Αν η εταιρεία ομη γένοιτο κατεβάσει τα ρολά αυτός θα είναι ο τελευταίος που θα τραβήξει πίσω του την πόρτα.  Ολοι οι οργανισμοί πάντως στους οποίους δίνει τις συμβουλές του έχουν ένα κοινό χαρακτηριστικό: βρίσκονται συνεχώς σε αειφόρο ανάπτυξη!

Λιν