Σε 12ωρη απεργία κατέρχονται σήμερα οι νοσηλευτές

Σε απεργία κατέρχονται αύριο Πέμπτη, οι νοσηλευτές μέλη της Παγκύπριας Συντεχνίας Νοσηλευτών.201402120630305097

Ανακοίνωση της συντεχνίας αναφέρει ότι τα μέλη της θα κατέλθουν σε απεργία από τις 7.15 π.μ. μέχρι τις 7.15 μ.μ. και εκφράζει ειλικρινείς απολογίες προς το κοινό για την ταλαιπωρία που θα υποστεί στα δημόσια νοσηλευτήρια.

“Επαναλαμβάνουμε την πάγια θέση μας ότι η απεργιακή κινητοποίησή μας δεν είναι αυτοσκοπός. Ούτε εμείς επιθυμούμε να δημιουργούμε προβλήματα στα κρατικά νοσηλευτήρια, ούτε τα μέλη μας να απεργούν και να έχουν οικονομικές απώλειες, σε μια περίοδο που ήδη έχουν δεχθεί σημαντικές μειώσεις στο μισθολόγιο τους”.

Δυστυχώς, προστίθεται, η επίσημη πλευρά δεν ανταποκρίνεται θετικά στα ζητήματα που έχουμε θέσει, ώστε να αρχίσει ένας ουσιαστικός διάλογος, στο πλαίσιο μιας επιτροπής που θα συσταθεί και να καθοριστούν χρονοδιαγράμματα, τα οποία θα υλοποιηθούν μετά την έξοδο της Κύπρου από το μνημόνιο, όταν οι συνθήκες θα είναι πιο ευνοϊκές.

Η συντεχνία καλεί γι’ άλλη μια φορά τον Υπουργό Υγείας να εγκαινιάσει το διάλογο στη βάση των προτάσεων τους και να επιδείξει το ανάλογο ενδιαφέρον όπως με άλλους κλάδους υγείας, ξέροντας τις ευαισθησίες του για τους ανθρώπους που εργάζονται στον τομέα της Υγείας.

“Ταυτόχρονα, καλούμε τις διοικήσεις των νοσοκομείων να επιτρέψουν την απρόσκοπτη συμμετοχή των μελών μας στην απεργία καθώς είναι υποχρέωσή τους να παρέχουν κάθε διευκόλυνση ώστε οι εργαζόμενοι να εκφράζουν τη διαμαρτυρία τους, από τη στιγμή που η απεργία μας πραγματοποιείται σύμφωνα με όλα τα εργασιακά θέσμια”.

Τέλος, καλεί τους φοιτητές της νοσηλευτικής να στηρίξουν την απεργία της συντεχνίας, ξέροντας – όπως αναφέρει – πως ο αγώνας τους γίνεται για ίση και δίκαιη μεταχείριση και επαγγελματική αναγνώριση και δικαίωση του νοσηλευτικού επαγγέλματος και ανοίγει τον δρόμο για το δικό τους μέλλον.