Οι λαοί της Ευρώπης ξεσηκώνονται υπέρ της Ελλάδας

*Εκδηλώσεις συμπαράστασης  απ’  όλο τον κόσμο

«Ανάσα αξιοπρέπειας» – Χιλιάδες κόσμου στην πλατεία Συντάγματος 

Παλλαϊκό συλλαλητήριο κατά της λιτότητας βρίσκεται σε εξέλιξη στην πλατεία Συντάγματος, με imerisia_LARGE_t_1061_43975700_type12128περισσότερους από 15.000 πολίτες να αψηφούν το κρύο και να φωνάζουν συνθήματα κατά τη διάρκεια του έκτακτου Eurogroup στο οποίο η ελληνική αντιπροσωπεία υπό τον Έλληνα υπουργό Οικονομικών, Γιάννη Βαρουφάκη θα διαπραγματεύεται για τη συμφωνία – γέφυρα.
Αλλά και σε δεκάδες πόλεις της Ελλάδας όλοι οι Ελληνες ενώνουν  τη φωνή τους για να συμπαρασταθούν στην ελληνική κυβέρνηση.

Με κεντρικό σύνθημα «Δεν εκβιαζόμαστε, ούτε βήμα πίσω στους εκβιασμούς» αντίστοιχες κινητοποιήσεις έχουν προγραμματιστεί μέσω μέσων κοινωνικής δικτύωσης και κυρίως του Facebook σε πολλές μεγάλες πόλεις της χώρας με βασικό αίτημα τον τερματισμό της λιτότητας που επιβάλλεται σε ολόκληρη την Ευρώπη.

Τι αναφέρει το κάλεσμα «Ανάσα αξιοπρέπειας» στο διαδίκτυο:

«Οι εκλογές τελείωσαν και προέκυψε μία κυβέρνηση που θέλει να εκπροσωπήσει τις ανάγκες μας κόντρα στα συμφέροντα της ολιγαρχίας στην Ευρώπη. Προσπαθούν να μας εκβιάσουν και να μας φοβίζουν.images.watchit.gr

Να μην τους κάνουμε τη χάρη! Να πάρουμε την σκυτάλη και να σηκώσουμε το γάντι! Ήρθε η ώρα να πάρει και ο λαός την υπόθεση της ανατροπής στις πλάτες του. Να υψώσουμε το ανάστημά μας και να στείλουμε ένα παλλαϊκό μήνυμα ενάντια στη λιτότητα και τα μνημόνια, υπέρ της δημοκρατίας και της προκοπής. Να μη μασήσουμε στους εκβιασμούς της ΤΡΟΙΚΑ και των υποστηρικτών τους στην Ελλάδα, ολιγαρχία, καναλάρχες.
Ήρθε η ώρα να φοβηθούν αυτοί και να ακούσουν δυνατά τη φωνή μας. Επιλέγουμε την αξιοπρέπεια και ζητάμε για εμάς και τους λαούς όλης της Ευρώπης μια μεγάλη ανάσα αλλαγής. Καλούμε όλους τους λαούς της Ευρώπης να δείξουν έμπρακτα την υποστήριξή τους στον αγώνα του ελληνικού λαού και της ελληνικής κυβέρνησης για μια Ευρώπη της δημοκρατίας και της αλληλεγγύης. Θα νικήσουμε!».
Εκτός από τη Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη και την Πάτρα συγκεντρώσεις πραγματοποιούνται και σε πολλές ακόμη πόλεις στην υπόλοιπη χώρα.

Συγκέντρωση και στην Κύπροimages-1.watchit.gr

Εκδήλωση συμπαράστασης προς τον ελληνικό λαό πραγματοποιήθηκε απόψε, έξω από το Σπίτι της Ευρώπης στη Λευκωσία.

Η  εκδήλωση, που αποτελουσε και διαμαρτυρία για τις πολιτικές λιτότητας στην Κύπρο, διοργάνωσε το Δίκτυο Αλληλεγγύης Ελλήνων Πολιτών Κύπρου, οργάνωση που συστάθηκε για να προσφέρει εξυπηρέτηση των περίπου 40.000 Ελλαδιτών στην Κύπρο.

Κόμματα της αντιπολίτευσης, μεταξύ των οποίων το ΑΚΕΛ, η ΕΔΕΚ και οι Οικολόγοι  εκπροσωπήθηκαν με αντιπροσωπείες τους  στην συγκέντρωση ενώ η συμμετοχή των πολιτών  ήταν μέτρια  λόγω των καιρικών συνθηκών. Η εκδήλωση θα επαναληφθεί και την Κυριακή, εν όψει της συνεδρίασης της Ευρωομάδας την επομένη (16/2/2015) στις Βρυξέλλες.

Και σε όλο  τον κόσμο 

Άμστερνταμ, Βερολίνο, Παρίσι, Λωζάνη, Λισαβόνα, Βρυξέλλες, Αμβέρσα, Γένοβα, Νάπολι, Λονδίνο br2_548_355είναι μερικές από τις δεκάδες πόλεις ανά την Ευρώπη όπου πραγματοποιούνται συγκεντρώσεις συμπαράστασης και αλληλεγγύης στην Ελλάδα.Μέχρι και τη μακρινή Βραζιλία  οι λαοί ξεσηκώνονται συμπαραστεκόμενοι στο πλευρό της Ελλάδας και της νεοεκλεγείσας κυβέρνησης  η οποία δίνει τη μάχη εναντίον της ελίτ των Βρυξελλών  και του Βερολίνου.

Με πλακάτ, συνθήματα και… “καρφιά” προς την Γερμανίδα καγκελάριο, Άγγελα Μέρκελ, Έλληνες και ξένοι διαδηλωτές φωνάζουν υπέρ της Ελλάδας.B9licxtCMAACdNb.jpg-small

Την ώρα που γίνεται η κρίσιμη συνεδρίαση του έκτακτου Eurogroup στις Βρυξέλλες, άνθρωποι από όλη την Ευρώπη έχουν βγει στους δρόμους και διαδηλώνουν υπέρ της χώρας μας.

Στο μεταξύ :Δεκαπενταμελής αντιπροσωπεία του κινήματος Πέντε Αστέρων μετέβη, σήμερα το μεσημέρι, στην ελληνική Πρεσβεία στην Ρώμη για να εκφράσει συμπαράσταση προς την Ελλάδα.

Οι δώδεκα Βουλευτές και τρεις Γερουσιαστές των Πέντε Αστέρων, έγιναν δεκτοί από τον Έλληνα Πρεσβευτή Θεμιστοκλή Δεμίρη, στον οποίο εξέφρασαν τη συμπαράστασή τους και την άποψή τους ότι θα πρέπει να δημιουργηθεί ένα νέο μέτωπο των χωρών του Νότου, για να ξεπερασθεί η πολιτική της λιτότητας. Ο κ. Δεμίρης, από την πλευρά του, εξήγησε ότι στόχος της Ελλάδας είναι να μπορέσει να βρεθεί μια λύση και μια νέα κοινωνική διάσταση, αποδεκτή από όλη την Ευρώπη, προς το γενικότερο όφελος, και να αποφευχθεί η διάσπαση Βορρά- Νότου.B9liciUCUAAwoMh.jpg-small

Επίσης, ο Βουλευτής των Πέντε Αστέρων Κάρλο Σιμπίλια, διαβίβασε αίτημα του ιδρυτή των Πέντε Αστέρων-Cinue Stelle, Μπέπε Γκρίλο, για συνάντηση με τον Υπουργό Οικονομικών της Ελλάδας Γιάνη Βαρουφάκη.

Εξάλλου, το Σάββατο 14 Φεβρουαρίου, στη Ρώμη, το συνδικάτο Cgil, οργανώσεις εθελοντισμού, η ιταλική Αριστερά και μέλη του κεντροαριστερού Δημοκρατικού Κόμματος, διοργανώνουν συγκέντρωση και πορεία, με κύριο σύνθημα “H Ελλάδα άλλαξε, τώρα ας αλλάξουμε την Ευρώπη”.

Δείτε το χαρτη του Google που προβάλλει  τις πόλεις όπου πραγματοποιούνται εκδηλώσεις υπέρ της Ελλάδας:google