Αλ. Τσίπρας: Μόνη μας στήριξη ο λαός

Για τις ισχυρές πιέσεις και τους εκβιασμούς που δέχεται η κυβέρνηση του μίλησε ο Αλέξης Τσίπρας που υπογράμμισε πως ταυτόχρονα η κυβέρνηση του έχει πρωτοφανή αποδοχή απο την ελληνική κοινωνία.newego_LARGE_t_1101_54422098_type12713

Μόνη μας στήριξη είναι ο λαός τόνισε ο πρωθυπουργός που σημείωσε πως ποτέ Έλληνας πρωθυπουργός δεν έχει ξαναβρεθεί στην Αυστρία εν μέσω αυστριακών διαδηλωτών που τον στηρίζουν, και δήθεν κάποιοι μιλούν για απομόνωση.

Στο Γιούρογκρουπ  δεν θα βρίσκεται μόνο ο Γιάνης Βαρουφάκης θα βρίσκεται η Ελλάδα τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας. 10 εκατομμύρια Έλληνες θα είναι με τον Γιάννη Βαρουφάκη υπογράμμισε ο πρωθυπουργός που συνέχισε λέγοντας πως αυτοί θα απαιτούν να μην γυρίσει η κυβέρνηση πίσω με το κεφάλι σκυμμένο.

Λάθος τα σενάρια παρένθεσης
Κάνουν λάθος όσοι επενδύουν σε σενάρια αριστερής παρένθεσης τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας που έκανε λόγο για το τέλος του κατεστημένου που κυβέρνησε 40 χρόνια. Η αποτυχία της νέας κυβέρνησης δεν θα φέρει την επιστροφή τους είπε ο πρωθυπουργός και υπογράμμισε «ότι και να γίνει ανήκουν στην ιστορία». Η αποτυχία της κυβέρνησης όμως το μόνο που θα φέρει είναι να ανοίξει τον δρόμο στους εχθρούς της Δημοκρατίας σε Ελλάδα και Ευρώπη και αυτό δεν έχουμε δικαίωμα να το κάνουμε υπογράμμισε ο πρωθυπουργός.

Πάμε με θετική ενέργεια στην διαπραγμάτευση
Είμαστε ο πιο φιλοευρωπαικός εταίρος αλλά λέμε όχι στην Ευρώπη που θα έχει ενοικιαστές και ιδιοκτήτες είπε ο Αλέξης Τσίπρας που σημείωσε πως η κυβέρνηση πάει με θετική ενέργεια στην διαπραγμάτευση.

Δεν είμαστε μόνοι σημείωσε ο Αλέξης Τσίπρας που είπε πως το ελληνικό ζήτημα έχει γίνει παγκόσμιο.

Διαπραγματευόμαστε την δανειακή σύμβαση, την συμφωνία δηλαδή για στήριξη, το μνημόνιο τελείωσετόνισε ο Αλέξης Τσίπρας, που έκανε λόγο για μνημόνια που λειτούργησαν ως ευκαιρία για να γίνει η Ελλάδα ένα διεθνές πείραμα νεοφιλελευθερισμού, φέρνοντας ασφυξία και λιτότητα.

Ο πρωθυπουργός καταδίκασε ακόμα την χρηματοδότηση με τιμωρητικούς όρους και την ανακύκλωση δανείων τονίζοντας πως η Ελλάδα πάει με ρεαλιστική προσέγγιση στο Γιούρογκρουπ.

Τι σημαίνει χρεοκοπία;
Ο Αλέξης Τσίπρας μιλώντας για την χρεοκοπία είπε πως η χρεοκοπία σημαίνει όχι μόνο πως η Ελλάδα δεν θα μπορεί να αποπληρώσει αλλά και πως οι λαοί που μας δάνεισαν θα χάσουν τα λεφτά τους. Ζητάμε χώρο και χρόνο και αυτό είναι το πρόγραμμα γέφυρα τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας που είπε πως δεν θα είναι μνημόνιο γιατί δεν θα συνοδεύεται απο μέτρα λιτότητας.

Ο Σαμαράς απάντησε για την …Μέρκελ
Εξαπολύοντας προσωπική επίθεση κατα του Αντώνη Σαμαρά είπε πως με την ομιλία του έδωσε την απάντηση που ζητούσε ο Ομπάμα απο την Μέρκελ όταν την ρωτούσε για το τι ζητούν απο την Ελλάδα και λέγοντας «απέτυχε το πρόγραμμα σας, πείτε μας κάτι πιο πρωτότυπο» υποστήριξε πως για αυτό ο ΣΥΡΙΖΑ είναι τώρα κυβέρνηση και η Ν.Δ. αντιπολίτευση.

Κατήγγειλε υπονόμευση
Ο Αλέξης Τσίπρας έστρεψε τα βέλη του κατα όσων κυβέρνησαν μέχρι σήμερα καταγγέλλοντας προσπάθεια υπονόμευσης για την επιλογή της κυβέρνησης Ν.Δ. – ΠΑΣΟΚ να μην παραταθεί η σύμβαση για 6 μήνες, ως τον Ιούνιο, αλλά μόνο για 2. Κάνατε μια μοχθηρή επιλογή για να διασωθείτε εσείς προσωπικά τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας.

Η δημοκρατία δεν έχει αδιέξοδα κατέληξε ο πρωθυπουργός που προανήγγειλε πως για τα μέτρα ενάντια στην κρίση θα ζητήσει ονομαστική ψηφοφορία.