Η εταιρεία Giovani Developers Ltd λέει ότι πληρώνει τις φορολογίες της

Εταιρεία Giovani Developers Ltd., με ανακοίνωσή της σε σχέση με την πρόσφατη δημοσίευση του καταλόγου εταιρειών που οφείλουν φόρους, αναφέρει ότι συνεχίζει να πληρώνει κανονικά τις φορολογίες της.YðÜñ÷ïõí ïé ðñïïðôéêÝò êáé ôá ðëåïíåêôÞìáôá ôçò ïéêïíïìßáò

Στην ανακοίνωση, που υπογράφει ο Εκτελεστικός της Διευθυντής Αντώνης Αντωνίου, σημειώνει ότι οι εργασίες της εταιρείας, που δραστηριοποιείται στον τομέα ανάπτυξης γης και ακινήτων, επηρεάστηκαν σε μεγάλο βαθμό από την πρωτόγνωρη κρίση που αντιμετώπισε ο κλάδος τα τελευταία 4-5 χρόνια.

Παρ’ όλες τις πολύ δύσκολες οικονομικές συνθήκες, αναφέρεται, συνεχίσαμε να εργοδοτούμε το μεγαλύτερο μέρος του προσωπικού μας και καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε να συνεχίσουμε να λειτουργούμε ως δρώσα οικονομική μονάδα, ελπίζοντας να βελτιωθεί η οικονομική κατάσταση και να έρθουν καλύτερες μέρες.

“Μέχρι και το έτος 2008 όλες οι φορολογικές υποχρεώσεις της εταιρείας είναι πλήρως τακτοποιημένες. Τα επόμενα χρόνια και λόγω του μεγάλου επηρεασμού των εργασιών μας από την οικονομική κρίση, προβήκαμε σε διακανονισμό με το Φόρο, τον οποίο τηρούμε ανελλιπώς και μέχρι σήμερα καταβάλαμε, ήδη, πέραν των €2,500,000”, προστίθεται.

Μεγάλο μέρος του ποσού φορολογίας, ύψους €1,127,000, σημειώνεται, αφορά φορολογία ακίνητης ιδιοκτησίας για πωληθείσες και παραδοθείσες οικοδομές.

Μετά την τροποποίηση της σχετικής νομοθεσίας τον Ιούλιο του 2014, αναφέρεται, υποβάλαμε στο γραφείο Εφόρου Φορολογίας αναλυτικό κατάλογο με τα ονόματα και διευθύνσεις των αγοραστών και επομένως αυτή η φορολογία (€1.127,000), από το έτος 2014 και μετέπειτα, δεν θα έπρεπε να επιβαρύνει πλέον την εταιρεία μας, αλλά τους αγοραστές, που είναι οι πραγματικοί ιδιοκτήτες και κάτοχοι.

“Η εταιρεία μας έχει δεσμεύσει προς όφελος του Τμήματος Φορολογίας ακίνητά της πολύ μεγαλύτερης αξίας από το υπόλοιπο των οφειλόμενων φορολογιών και επομένως το λαβείν του Τμήματος Φορολογίας είναι πλήρως εξασφαλισμένο. Η εταιρεία μας συνεχίζει να πληρώνει κανονικά τις φορολογίες με βάση τον διακανονισμό που έχουμε κάμει με το Τμήμα Φορολογίας, τηρώντας πλήρως τα συμφωνηθέντα”, καταλήγει η ανακοίνωση.