Ολλανδία: Κατασκόπευαν Ρώσο στρατιωτικό ακόλουθο – Έντονη διαμαρτυρία της Μόσχας

imagewΤο ρωσικό Υπουργείο Εξωτερικών διαμαρτυρήθηκε τη Δευτέρα στις ολλανδικές Αρχές έπειτα από την εύρεση εξοπλισμού κατασκοπείας στο αυτοκίνητο ενός Ρώσου στρατιωτικού ακολούθου που δραστηριοποιείται στην Ολλανδία.

«Η Ρωσία εξέφρασε την έντονη διαμαρτυρία της στην Ολλανδία μετά την ανακάλυψη εξοπλισμού κατασκοπείας σε αυτοκίνητο Ρώσου στρατιωτικού ακολούθου στη χώρα» ανέφερε το Υπουργείο Εξωτερικών της χώρας.

Παράλληλα, το Υπουργείο επεσήμανε ότι τέτοιου τύπου κινήσεις επιδεινώνουν τις διμερείς σχέσεις, οι οποίες μάλιστα επί του παρόντος δεν είναι και οι καλύτερες.

Οι σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών επιδεινώθηκαν νωρίτερα φέτος, εν μέσω της έρευνας για τη συντριβή της πτήσης MH17 στην Ουκρανία. Τον Ιούλιο, η Ολλανδία ανακοίνωσε ότι θα μεταφέρει την υπόθεση εναντίον της Ρωσίας στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, επικαλούμενη τον φερόμενο ρόλο της Μόσχας στο συμβάν.

Σχολιάζοντας την κίνηση, το ρωσικό Υπουργείο Εξωτερικών είχε δηλώσει ότι μια αγωγή θα περιπλέξει την αναζήτηση της αλήθειας και θα επηρεάσει τις σχέσεις Ρωσίας-Ολλανδίας.