Αμερικανικά ΜΜΕ για δηλώσεις Τσίπρα: «Σε πορεία σύγκρουσης με τους εταίρους»

Στις προγραμματικές δηλώσεις του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα κάνουν τα αμερικανικά ΜΜΕ, επικεντρώνοντας την προσοχή τους κατά κύριο λόγο στη ρητή απόρριψη από μέρους του του ενδεχομένου παράτασης του τρέχοντος προγράμματος και της επιμονής του για συμφωνία-γέφυρα.silalitirio-2-500x380

Το πρακτορείο Bloomberg, παρουσιάζοντας ορισμένες από τις εξαγγελίες του Αλέξη Τσίπρα, σχολιάζει πως «ο κ. Τσίπρας δεσμεύθηκε να αυξήσει τον κατώτατο μισθό, να αποκαταστήσει το αφορολόγητο όριο εισοδήματος και να σταματήσει τις ιδιωτικοποιήσεις των υποδομών, σε μια ομιλία του που τον θέτει σε πορεία σύγκρουσης με τους πιστωτές της χώρας», ενώ δίνει έμφαση στη βεβαιότητά του ότι  η κυβέρνηση μπορεί να καταλήξει σε συμφωνία για ένα πρόγραμμα-γέφυρα.

Από την πλευρά της, η Wall Street Journal συμφωνεί πως ο πρωθυπουργός έθεσε την κυβέρνησή του σε τροχιά σύγκρουσης με τους Ευρωπαίους εταίρους της, επισημαίνοντας ότι «παρουσίασε τα σχέδια για την κατάργηση αρκετών μέτρων λιτότητας, τα οποία ήταν προϋπόθεση της διεθνούς διάσωσης της Ελλάδας».

Τέλος, οι New York Times σημειώνουν ότι «ο κ. Τσίπρας είπε πως η επέκταση του προγράμματος διάσωσης θα ισοδυναμούσε με την συνέχιση των λαθών και της καταστροφής του παρελθόντος», ενώ ως σημείο αναφοράς του πρωθυπουργού καταγράφεται ότι «έχουμε μόνο μια δέσμευση: να εξυπηρετήσουμε τα συμφέροντα του λαού μας και το καλό της κοινωνίας».