Κορυφώνονται οι συγκρούσεις στελεχών στην ΕΔΕΚ

Εντονο κλίμα  σύγκρουσης επικρατεί σε επίπεδο ανώτερων στελεχών της ΕΔΕΚ  ενόψει και του Έκτακτου Συνεδρίου για εκλογή νέου προέδρου του Κινήματος. Οι αντιπαλότητες βγήκαν στην επιφάνεια  με ανταλλαγή ανακοινώσεων μεταξύ του αναπληρωτή προέδρου Μαρίνου Σιζόπουλου και της ΕΔΕΚ221Κοινοβουλευτικής Ομάδας την οποία καθοδηγεί ο ανθυποψήφιος του βουλευτής Αμμοχώστου Γιώργος Βαρνάβα.

Το πρωί, με ανακοίνωσή της και με αφορμή δηλώσεις του κ. Σιζόπουλου σύμφωνα με τις οποίες «η Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΕΔΕΚ επέδειξε αμφιταλαντεύσεις και τήρησε αποχή επί βασικών ζητημάτων» και ότι «άλλες ήταν οι αποφάσεις των συλλογικών οργάνων και άλλες οι επιλογές στη συνέχεια», η Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΕΔΕΚ  κατηγόρησε  ευθέως τον αναπληρωτή πρόεδρο ότι στο «βωμό της προεκλογικής του εκστρατείας για την προεδρία του Κινήματος δεν διστάζει να εξαπολύει μομφή εναντίον των εκλελεγμένων από τον λαό αντιπροσώπων του Κ.Σ. ΕΔΕΚ».

Η Κ.Ο. εκφράζοντας «θλίψη αλλά και κατάπληξη» για την συμπεριφορά του κ. Σιζόπουλου, δηλώνει κατηγορηματικά ότι αποτελεί «ασύστολο ψεύδος ότι η Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΕΔΕΚ ενήργησε σε οποιαδήποτε περίπτωση εκτός του πλαισίου οποιασδήποτε απόφασης συλλογικού οργάνου του Κινήματος».

Ο Μαρίνος Σιζόπουλος δεν άφησε αναπάντητη την ανακοίνωση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας και με δική του ανακοίνωση χαρακτηρίζει «απαράδεκτο» η Κοινοβουλευτική Ομάδα του Κινήματος «να υπεισέρχεται στον προεκλογικό αγώνα για την ανάδειξη νέου pροέδρου της ΕΔΕΚ με ένα τρόπο άκομψο και αντιδεοντολογικό».

«Δεν προτίθεται», αναφέρει ο αναπληρωτής πρόεδρος, «να δώσω συνέχεια, αλλά υπάρχουν συγκεκριμένες περιπτώσεις όπου οι συλλογικές αποφάσεις του Κινήματος δεν υλοποιήθηκαν από την Κοινοβουλευτική Ομάδα. Ο κόσμος γνωρίζει και δεν θα ακολουθήσω τη λογική μιας αχρείαστης αντιπαράθεσης που μόνο ζημιά προκαλεί στο Κίνημα», καταλήγει.

Άμεση ήταν η αντίδραση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας η οποία χαρακτηρίζει τον αναπληρωτή πρόεδρο ως «αρχιτέκτονα του διχασμού», κατηγορώντας τον για «ψεύδη» και «συκοφαντίες».

Η απάντηση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Κ.Σ. ΕΔΕΚ προς τον Μ. Σιζόπουλο είναι η πιο κάτω.

«Αντί να απολογηθεί ο Μαρίνος Σιζόπουλος προς την Κοινοβουλευτική Ομάδα και στο κόσμο της ΕΔΕΚ για τα ψεύδη και τις συκοφαντίες του, επικαλείται την ενότητα. Ο αρχιτέκτονας του διχασμού, της υπόγειας υπονόμευσης, και των αντικομματικών συμπεριφορών, είναι ο τελευταίος που δικαιούται να μιλά για ενότητα»