Ο Μπάφας διαψεύδει ότι αναφέρθηκε σε ονόματα για το σκάνδαλο του ΣΑΠΑ

O δικηγόρος του καθηγητή Γεώργιου Μπάφα, Ξένιος Ξενόπουλος, με ανακοίνωσή του αναφέρει πως ο πελάτης του κατηγορηματικά διαψεύδει ότι ανέφερε στην κατάθεσή του στην αστυνομία οποιαδήποτε ονόματα που, σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσιεύονται στον Τύπο, δήθεν ανέφερε, όπως π.χ του βουλευτή Φειδία Σαρίκα και ενός αποβιώσαντος προσώπου.ÁÍÙÔÁÔÏ ÄÉÊÁÓÔÇÑÉÏ – ÁÓÕËÉÁ ÓÁÑÉÊÁ

Επίσης σημειώνει πως ο κ. Μπάφας σε καμία περίπτωση ανέφερε ή πολύ περισσότερο παραδέχθη οτιδήποτε που να συνέδεε τα αναφερόμενα πρόσωπα ή να ενίσχυε τη μαρτυρία του κατηγορουμένου Ευτύχιου Μαληκκίδη. Ακόμη αναφέρει πως ο κ. Μπάφας ουδεμίαν εμπλοκή είχε στην υποβολή των προσφορών, και ειδικότερα για το έργο του ΣΑΠΑ.

«Κατά συνέπεια είναι αναληθές το ότι δήθεν έδωσε οποιαδήποτε χρήματα για δήθεν βοήθεια προς εξασφάλιση της προσφοράς του γερμανικού οίκου. Ουδέποτε υπήρξε ποτέ αντιπρόσωπος του οίκου αυτού», αναφέρει ο κ. Ξενόπουλος και προσθέτει πως «πολύ μετά την κατακύρωση του έργου, του εζητήθη να υποβάλει τεχνικές εκθέσεις προς τον οίκο αυτό, λόγω της ειδικότητας του. Υπέβαλε δύο τεχνικές μελέτες, και έκτοτε ουδεμία άλλη ανάμειξη είχε είτε κατά την πρώτη είτε κατά τη δεύτερη φάση ή οποτεδήποτε σε σχέση με το έργο αυτό».

Επίσης ο κ. Ξενόπουλος σημειώνει πως ο κ. Μπάφας, από την πρώτη στιγμή που έγινε αναφορά στο όνομά του, και πολύ πριν εκδοθεί ένταλμα σύλληψης του, έθεσε από μόνος του τον εαυτό του στη διάθεση των αστυνομικών Αρχών της Κύπρου, και με δική του επιθυμία ήλθε στη Κύπρο εθελούσια και συνελήφθη.

Αναφέρει πως οποιαδήποτε κατάθεση αναφέρεται στα μέσα ενημέρωσης ότι εδόθη για την οποία επιφυλάσσονται τα δικαιώματά του, δεν έγινε μετά από διαβουλεύσεις με τους δικηγόρους του δηλαδή με τον ίδιο τον κ. Ξενόπουλο.

«Αυτό το επιβεβαιώνω και σε ό,τι αφορά εμένα. Εάν χρειασθεί ή εάν επιθυμείτε είμαι στη διάθεσή σας να σας δώσω πλήρη περιγραφή και λεπτομέρειες ως προς το τι έγινε σε κάθε στιγμή χθες στη Λεμεσό», καταλήγει στην ανακοίνωσή του ο κ. Ξενόπουλος.

Δηλώσεις δικηγόρων Φ.Σαρίκα 

Οι δικηγόροι του  βουλευτή Φιδία Σαρίκα , Χρίστος Τρανταφυλλίδης και Δημήτρης Παυλίδης επικρίνουν την προσπάθει κάποιων  για στοχοποίηση και όπως αναφέρουν  η προσπάθεια ενοχοποίησης του βουλευτή Πάφου Φειδία Σαρίκα,  σε σχέση με το σκάνδαλο του ΣΑΠΑ, έχει αντικρουστεί από τα γεγονότα.

Σε γραπτή δήλωσή τους, ενεργώντας πάντα εκ μέρους του πελάτης τους, οι συνήγοροι του κ. Σαρίκα αναφέρουν ότι με δήλωση του δικηγόρου του, ο Γεώργιος Μπάφας, ο οποίος έχει δώσει χθες εθελούσια κατάθεση στους ανακριτές, διαψεύδει τους ισχυρισμούς, που προβάλλονται από τα ΜΜΕ, για δήθεν αναφορά και ανάμειξη του ονόματος του πελάτη τους στο σκάνδαλο του ΣΑΠΑ.