Υπ.Υγείας:Λαμβάνονται όλα τα μέτρα για τα τρία κρούσματα κορωνοϊού σε μαθητές

imagewΟ Υπουργός Παιδείας δήλωσε χθες  ότι λαμβάνονται όλα τα υγειονομικά μέτρα σχετικά με τα τρία κρούσματα κορωνοϊού που διαγνώστηκαν μεταξύ μαθητών.

Μιλώντας κατά τη διάρκεια τηλεδιάσκεψης με τον Πρόεδρο και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Παγκύπριας Συνομοσπονδίας Ομοσπονδιών Συνδέσμων Γονέων Δημόσιων Σχολείων Μέσης Εκπαίδευσης, ο κ. Προδρόμου ενημέρωσε ότι έχει γίνει απολύμανση των δυο σχολείων και έγινε χθες  τεστ σε όλους τους μαθητές και μαθήτριες, όπως και στους εκπαιδευτικούς.

Όπως αναφέρει ανακοίνωση του ΓΤΠ, ο Υπουργός διευκρίνισε ότι προνοείται και προετοιμάζεται σε συνεργασία με τους ειδικούς το ειδικό πρωτόκολλο για τη συμμετοχή στις εξετάσεις μαθητή ή μαθήτριας που θα έχει προσβληθεί από τον ιό, διευκρινίζοντας ότι κανείς δεν θα θυματοποιηθεί εξαιτίας της πανδημίας.

Ο κ. Προδρόμου ενημέρωσε τους γονείς ότι ξεκίνησαν και για τα Γυμνάσια οι διαγνωστικοί έλεγχοι, διαβεβαιώνοντας πως στόχος είναι η διαφύλαξη της δημόσιας υγείας.

«Θέλουμε να τροφοδοτήσουμε τους Ειδικούς με όσο το δυνατόν περισσότερα δεδομένα, ενώ έχουν γίνει και διαγνωστικοί έλεγχοι σε όλα τα παιδιά των δυο Λυκείων στα οποία έχουν εντοπιστεί κρούσματα», ανέφερε ο κ. Προδρόμου.

Όπως είπε, έχει γίνει  επιμόρφωση των Διευθυντών των Γυμνασίων από τη συνεργάτιδα του Υπουργείου Υγείας, δρα Ζωή Πανά, για τα υγειονομικά πρωτόκολλα που εφαρμόζονται στα σχολεία, «διότι αυτό που προέχει αυτή τη στιγμή, με την επιστροφή των παιδιών στα σχολεία, είναι η διαφύλαξη της υγείας μας».

Σε συζήτηση σχετικά με τις εγγραφές στα σχολεία για το επόμενο έτος, ο κ. Προδρόμου ενημέρωσε ότι καταβάλλονται προσπάθειες σε συνεργασία με το Υφυπουργείο Έρευνας, Καινοτομίας και Ψηφιακής Πολιτικής, ούτως ώστε αυτές να γίνουν για πρώτη φορά ηλεκτρονικά.

Ως προς τα ειδικά σχολεία και τις μονάδες ειδικής εκπαίδευσης, εξήγησε ότι το Υπουργείο δίνει μεγάλη σημασία στη μεταχείριση αυτών των παιδιών και ότι καταρτίζεται ειδική επιτροπή, αξιοποιώντας ιατρική εμπειρογνωμοσύνη, ούτως ώστε, όπως είναι και οι συστάσεις του Υπουργείου Υγείας, να εξεταστούν με πάσα προσοχή και υπευθυνότητα όλες οι περιπτώσεις. Σύντομα, κατέληξε, θα ενημερωθούν σχετικά οι ενδιαφερόμενοι γονείς και κηδεμόνες.

Ο Υπουργός αναφέρθηκε επίσης και στην αξιολόγηση των μαθητών/τριών των άλλων τάξεων, εκτός των τελειοφοίτων, σημειώνοντας πως θα εφαρμοστούν οι υφιστάμενοι κανονισμοί με την εξαίρεση της γραπτής εξέτασης που δεν θα γίνει. Ιδιαίτερη αναφορά έγινε επίσης και για το ζήτημα της πρακτικής εξάσκησης αποφοίτων της Τεχνικής και Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, με τη διευκρίνιση ότι θα εξευρεθούν και θα εφαρμοστούν προσαρμοσμένες λύσεις για να ξεπεραστούν τα αντικειμενικά προβλήματα που αντιμετωπίζονται φέτος.