Συνελήφθη αστυνομικός «ειδικός» σε κλοπές αυτοκινήτων

Δύο άτομα, έναν 36χρονο αστυνομικό που υπηρετεί στην Αστυνομική Διεύθυνση Αμμοχώστου και ένα 37χρονο, συνέλαβε η Αστυνομία, σε σχέση με υπόθεση κλοπής αυτοκινήτου στις 19 Ιανουαρίου.×ÅÉÑÏÐÅÄÅÓ

Οι δύο αναμένεται αύριο να οδηγηθούν ενώπιον Δικαστηρίου για έκδοση εντάλματος προσωποκράτησης.

Σε δηλώσεις του ο Εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας Ανδρέας Αγγελίδης υπενθύμισε ότι το εν λόγω αυτοκίνητο είχε εντοπιστεί στην κατοχή του 37χρονου στη Λάρνακα και μεταφέρθηκε στην Αστυνομία όπου διαπιστώθηκε ότι επρόκειτο για αυτοκίνητο που είχε δηλωθεί ως κλοπιμαίο στη Μεγάλη Βρετανία.

Σημείωσε ακόμη ότι από τις εξετάσεις που διενήργησε αργότερα η Αστυνομία διαπιστώθηκε ότι στις 11 Ιανουαρίου 2015 ο 36χρονος αστυνομικός, ο οποίος είχε πρόσβαση στο μηχανογραφημένο σύστημα της Αστυνομίας με τα στοιχεία των μηχανοκίνητων οχημάτων, είχε προβεί σε έρευνα μέσα στο σύστημα και προσπαθούσε να εντοπίσει στοιχεία αυτοκινήτων παρομοίου τύπου με το κλοπιμαίο αυτοκίνητο.

«Είχε κάμει κάποιες επιλογές και προχωρούσε στον εντοπισμό των στοιχείων των ιδιοκτητών των αυτοκινήτων συμπεριλαμβανομένων και των διευθύνσεων τους», είπε ο κ. Αγγελίδης εξηγώντας πως με βάση αυτά τα στοιχεία ο 36χρονος αστυνομικός έχει συλληφθεί και τελεί υπό κράτηση, με την Αστυνομία να εξετάζει τόσο το ενδεχόμενο διάπραξης ποινικών αδικημάτων όσο και το ενδεχόμενο διάπραξης πειθαρχικών αδικημάτων.

Διευκρίνισε παράλληλα ότι το δεύτερο άτομο, ηλικίας 37 ετών, είχε συλληφθεί και στα αρχικά στάδια της υπόθεσης.

Τα αδικήματα τα οποία διερευνώνται εναντίον των δύο συλληφθέντων είναι συνωμοσία προς διάπραξη κακουργήματος και πλημμελήματος, αδικήματα που αφορούν την επεξεργασία δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα, κατάχρηση εξουσίας, δόλος και κατάχρηση εξουσίας από δημόσιο λειτουργό και παραβίαση του υπηρεσιακού απορρήτου. Όπως ανέφερε, τα αδικήματα είχαν διαπραχθεί από τις 11 Ιανουαρίου μέχρι τις 19 Ιανουαρίου 2015 στις επαρχίες Αμμοχώστου και Λάρνακας.

Ερωτηθείς κατά πόσο ο εν λόγω αστυνομικός έχει τεθεί σε διαθεσιμότητα, ο κ. Αγγελίδης ανέφερε ότι από την πρώτη στιγμή έχει ενημερωθεί για το θέμα ο Αρχηγός Αστυνομίας ο οποίος και έχει δώσει οδηγίες όπως εντός της ημέρας, και παράλληλα με τη διεξαγωγή της ποινικής και της πειθαρχικής έρευνας, ο αστυνομικός τεθεί σε διαθεσιμότητα.

«Η θέση της ηγεσίας της Αστυνομίας είναι ότι δεν υπάρχει καμία διάκριση και πως εξετάζονται όλες οι υποθέσεις για τα μέλη της Αστυνομίας όταν υπάρχουν στοιχεία. Έχει αναφερθεί και στο παρελθόν ότι θα επιδεικνύεται μηδενική ανοχή στα οποιαδήποτε θέματα ιδιαίτερα στα κρούσματα διαφθοράς» σημείωσε.

Ανέφερε ακόμη πως η Αστυνομία θα εξετάσει όλα τα στοιχεία σε ό,τι αφορά αυτή την υπόθεση και ειδικότερα σε ό,τι έχει να κάνει με την εμπλοκή του αστυνομικού.