Aλληλεγγύη:Ακατανόητη η απόφαση για διασπορά των ασθενών με κορωναϊό σε όλα τα νοσοκομεία

Το Κίνημα Αλληλεγγύη χαρακτηρίζει ως ακατανόητη την απόφαση για διασπορά των ασθενών με κορωνοϊό σε όλα τα νοσοκομεία της Κύπρου.imagew

Αναφέρει συγκεκριμένα:

“Εξακολουθούμε να ανησυχούμε για τις νόθες, ασύντακτες και ακατανόητες αποφάσεις της Πολιτείας να διασπείρει όλους τους ασθενείς με κορωνοϊό σε όλα τα νοσοκομεία, και να μην εισάγει όλους τους θετικούς στον ιό, σε ένα μεγάλο νοσοκομείο για παρακολούθηση και περιορισμό της διασποράς.

Τα πολλαπλά κρούσματα ανάμεσα στο νοσηλευτικό, ιατρικό και τεχνικό προσωπικό ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ και ο αποδεκατισμός του προσωπικού είναι πολύ επικίνδυνη εξέλιξη.

Εξ ίσου επικίνδυνη είναι και η εγκατάλειψη των οροθετικών στα σπίτια τους μέχρι να φθάσουν σε βαριά κατάσταση για να τους εισαγάγουν σε νοσοκομεία.

Η προσπάθεια δε να εμφανιστούν λιγότεροι θάνατοι ως οφειλόμενοι στον κορωνοϊό δεν πείθει.

Ο κόσμος θα αισθανθεί μεγαλύτερη ασφάλεια αν ακούσει τους νοσηλευτές ότι έχουν στην διάθεση τους ΟΛΑ τα μέσα για να προστατεύονται και να παρέχουν προστασία στους ασθενείς και αν δει μια αποφασιστική κίνηση ελέγχου κάθε προσερχόμενου σε νοσοκομείο για την σωστή διαλογή, καθώς και την επιλογή ενός και μόνο μεγάλου νοσοκομείου ως νοσοκομείου αναφοράς.”