Αοριστολογεί ο Πρόεδρος χωρίς ν’ απαντά επι της ουσίας των επισημάνσεων του Γ.Ελεγκτή

Μετά τη μηδενική  ανοχή  τον έπιασε …η θλίψη..

 

Μέσα στη δίνη του σάλου που ξέσπασε για την εμπλοκή του δικηγορικού γραφείου του κατά τη διαδικασία εξεύρεσης επενδυτη για τις Κυπριακές Αερογραμμές, και ενώ υπάρχουν τεκμηριωμένερς αναφορές στην έρευνα του γενικού ελεγκτή για αντιδεοντολογικές ενέργειες, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας εξέδωσε γραπτή δήλωση για να επαναλάβει εαυτόν και να δημιουργήσει εντυπώσεις, επαναλαμβάνοντας τα τετριμμένα περί …μηδενικής ανοχής. Μάλιστα μέμφεται όσους τον επικρίνουν , υποστηρίζοντας ότι διαστρεβλώνουν την πραγματικότητα.anastasiadis_11

Αντί να δώσει εξηγήσεις για όσα καταλογίζονται στην έρευνα του κ. Οδυσσέα Μιχαηλίδη και στα ός ατου καταλόγισε η δικηγόρος Ελένη Βραχίμη, σε σχέση   με τους δύο δικηγόρους που παρουσιάστηκαν με διαφορετικά ονόματα στις διαπραγματεύσεις με την Ryan air, αποφεύγοντας να δηλώσουν ότι εργάζονται για το δικηγορικό γραφείο   “Νίκος Χρ. Αναστασιάδης και Συνεταίροι” ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας αρκέστηκε να εκφράσει θλίψη για όσους εσκεμμένα, όπως ισχυρίζεται, διαστρεβλώνουν το θέμα που προέκυψε με την Ryanair.
Αναφέρει συγκεκριμένα τα εξής:

“Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας αναφερόμενος στις ανακοινώσεις κομμάτων της αντιπολίτευσης που αναφέρονται σε τάχα διαπλοκή του ιδίου ή του πρώην δικηγορικού του γραφείου, επιθυμεί να δηλώσει τα ακόλουθα:

Α. Θλίβομαι για το κατάντημα και το πολιτικό ήθος όσων εσκεμμένα διαστρεβλώνουν ακόμη και τα αυταπόδεικτα προκειμένου να πλήξουν το κύρος, την ακεραιότητα και την αξιοπρέπεια του. Αν όπως ισχυρίζονται ανεχόμουν ή ενεχόμουν στην όποια διαπλοκή, δεν θα ζητούσα από τον Επίτροπο Αποκρατικοποιήσεων να προχωρήσει σε νέα διερεύνηση ενδιαφέροντος, ώστε να αποκλειστεί η Ryanair της οποίας, όπως ανέφερα στη συνεδρία του Υπουργικού Συμβουλίου στις 8. 10.2014, την πρόταση θεωρούσα απαράδεκτη.

Β. Ηθελημένα παραγνωρίζουν το γεγονός πως ο ίδιος ζήτησα την άμεση διερεύνηση των προβληθέντων ισχυρισμών δηλώνοντας πως θα υπέβαλλα την παραίτηση μου αν εκ των ερευνών διαπιστώνετο έστω και η κατ΄ ίχνος εμπλοκή μου στην όλη διαδικασία. Αντιλαμβάνομαι την απογοήτευση όσων άλλο θα ήθελαν να είναι το πόρισμα του Γενικού Ελεγκτή.

Γ. Ενσυνείδητα αμφισβητούν και πλήττουν τους θεσμούς προκειμένου να καλύψουν τη δική τους ασέβεια στα πορίσματα και αποφάσεις συντεταγμένων οργάνων του κράτους. Για υστάτη φορά δηλώνω πως η μηδενική ανοχή προς οποιονδήποτε αποτελεί το μόνο γνώμονα στην άσκηση των καθηκόντων μου”.

Να υπενθυμίσουμε για άλλη ια φορά ότι ο Γενικός Ελεγκτής στην      έκθεση που συνέταξε μετά από έρευνα που πραγματοποίησε υπογραμμίζει ότι το δικηγορικό γραφείο «Νίκος Χρ. Αναστασιάδης και συνεταίροι» φαίνεται να προέβη σε ενέργειες που συγκρούονταν με αρχές ηθικής δεοντολογίας αναφορικά με τη διαδικασία εξεύρεσης στρατηγικού επενδυτή για τις Κυπριακές Αερογραμμές Το γραφείο, επισημαίνεται, δεν ενήργησε ορθά, αναφέρει ο Γενικός Ελεγκτής, προσθέτοντας ότι καθόλου ορθά δεν ενήργησε επίσης όταν στη συνάντηση της 31ης Οκτωβρίου 2014 με την Επιτροπή Διαπραγμάτευσης, έκρινε σκόπιμο να διαθέσει στο δικηγορικό γραφείο του κ. Σωτήρη Πίττα δύο δικηγόρους του γραφείου «Νίκος Χρ. Αναστασιάδης και συνεταίροι», οι οποίοι απέφυγαν να αποκαλύψουν τον πραγματικό εργοδότη τους!