21 νέα κρούσματα κορωναϊού σήμερα -116 στην ΚΔ και 39 στα κατεχόμενα.

 

Εικοσιένα  νέα κρούσματα κωρονοϊού ανακοίνωσαν οι αρχές την Δευτέρα.Αυξάνεται έτσι ο αριθμός των κρουσμάτων στα 116fever-6

Τα 12 κρούσματα εντοπίστηκαν μέσω ιχνηλάτησης ήδη επιβεβαιωμένων κρουσμάτων, 3 συνδέονται με το ΓΝ Πάφου και 6 αφορούν ταξιδιώτες που ήρθαν από 3 ευρωπαϊκές χώρες και εκδήλωσαν συμπτώματα.
Τα συνολικά κρούσματα ανέρχονται σε 116 στην ΚΔ και 39 στα κατεχόμενα.

Η Μονάδα Επιδημιολογικής Επιτήρησης του Υπουργείου Υγείας έχει ήδη αρχίσει την ιχνηλάτηση των επαφών των περιστατικών της νόσου COVID-19 και θα προχωρήσει στη λήψη δειγμάτων για τη διενέργεια εξειδικευμένων εξετάσεων.

O Καθηγητής Λεόντιος Κωστρίκκης της Συμβουλευτικής Επιτροπής ανακοινώνοντας τα κρούσματα, απάντησε και σε ερωτήσεις των ΜΜΕ για θέματα που σχετίζονται με την πανδημία.

Στα κατεχόμενα

Στα κατεχόμενα ένα ακόμη άτομο, που έχει «υπηκοότητα» του ψευδοκράτους, βρέθηκε θετικό στον κορωνοϊό .

Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων κορωνοϊού στα κατεχόμενα ανέρχεται πλέον σε 39, εκ των οποίων 31 είναι Γερμανοί και 8 Τουρκοκύπριοι.

Εξάλλου, η «αστυνομία» προχώρησε στη σύλληψη 18 ατόμων καθώς παραβίασαν τους «κανόνες» για μερική απαγόρευση της κυκλοφορίας στα κατεχόμενα. Σχετική ανακοίνωση, αναφέρει ότι οι 18 δεν είχαν κάποια έγκυρη αιτιολογία.