Θετικός στον κορωναϊό ο διάσημος τενόρος Πλαθίντο Ντομίνγκο

 

Η Ισπανία έρχεται δεύτερη στη Ευρώπη στον αριθμό επιβεβαιωμένων κρουσμάτων κοροναϊού και νεκρούς και Τρίτη μετά την Κίνα και την Ιταλία.placindo

Μεταξύ εκείνων που βγήκαν θετικοί και ο διάσημος τενόρος Πλαθίντο Ντομίνγκο. «Η οικογένειά μου κι εγώ είμαστε όλοι σε εθελοντική απομόνωση για όσο κριθεί ιατρικώς απαραίτητο» τόνισε ο διάσημος τενόρος.«Προς το παρόν είμαστε καλά, αλλά είχα πυρετό και βήχα, γι’ αυτό αποφάσισα να κάνω το τεστ και το αποτέλεσμα βγήκε θετικό στον κορονοϊό COVID-19», ανέφερε ο 79χρονος Ισπανός καλλιτέχνης σε σχετική ανάρτησή του στο Facebook.

Η ανακοίνωσή του έρχεται αφότου ο τενόρος δώρισε 500 χιλ. δολάρια σε προγράμματα κατά της σεξουαλικής παρενόχλησης και την παραίτησή του από την οπερετική ένωση, μετά από  βδομάδες ερευνών για δεκάδες κατηγορίες σεξουαλικής παρενόχλησης εναντίον του.

Ο 79χρονος Πλαθίντο Ντομίνγκο είναι παντρεμένος με τη δεύτερη γυναίκα του, Μάρτα, από το 1962 ενώ έχει κάνει sold out συναυλίες σε όλο τον κόσμο.

Ο   Πλαθίντο Ντομίνγκο μετά τις καταγγελίες, ζήτησε συγγνώμη από τις γυναίκες που τον κατηγορούν για σεξουαλική παρενόχληση.

Ο σταρ της όπερας παραίτηθηκε από γενικός διευθυντής της όπερας του Λος Άντζελες όταν έγιναν οι καταγγελίες, από περίπου 20 γυναίκες.

«Σέβομαι αυτές τις γυναίκες που βρήκαν τη δύναμη να μιλήσουν για αυτό το πράγμα» είχε δηλώσει  ο Ντομίνγκο   και πρόσθεσε πως: «θέλω να ξέρουν πόσο πραγματικά λυπάμαι για το κακό που τους προξένησα».

Στη συνέχεια επεσήμανε πως αναλαμβάνει πλήρως την ευθύνη για τις πράξεις του και πως έχει ωριμάσει μετά από αυτή την εμπειρία.

Αξίζει να σημειωθεί πως σύμφωνα με το Associated Press, οι πρώτες καταγγελίες των γυναικών σε βάρος του 79χρονου πια τενόρου, ξεκινούν  από τη δεκαετία του 1980.

Όπως αναφέρεται, ο Ντομίνγκο συχνά πίεζε τις γυναίκες να συνάψουν σεξουαλικές σχέσεις μαζί του και στη συνέχεια αν κάποια τον απέρριπτε, εκείνος προσπαθούσε να την εκδικηθεί σε επαγγελματικό επίπεδο.

Ο σταρ της όπερα ο οποίος αρνείτο τις κατηγορίες, τελικά ομολόγησε μετανιωμένος πως: «καταλαβαίνω πως πολλές γυναίκες μπορεί να φοβόντουσαν να μιλήσουν για αυτό το θέμα εξαιτίας των επιπτώσεων που θα μπορούσε να έχει στις καριέρες τους. Δεν είχα ποτέ πρόθεση να πληγώσω οποιαδήποτε γυναίκα».