Υπ.Υγείας:Οκτώ νέα κρούσματα, στα 75 σύνολο

Οκτώ νέα κρούσματα κορωνοϊού έχουν επιβεβαιωθεί, σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση που έλαβε σήμερα το Υπουργείο Υγείας από το Ινστιτούτο Νευρολογίας και Γενετικής Κύπρου.imagew

Συγκεκριμένα, αναφέρεται σε ανακοίνωση του Υπουργείου Υγείας, πρόκειται για οκτώ άτομα που εντοπίστηκαν μέσω της ιχνηλάτησης των επαφών ήδη επιβεβαιωμένων κρουσμάτων.

Η Μονάδα Επιδημιολογικής Επιτήρησης του Υπουργείου Υγείας έχει ήδη αρχίσει την ιχνηλάτηση των επαφών και των οκτώ κρουσμάτων και θα προχωρήσει στη λήψη δειγμάτων για τη διενέργεια εξειδικευμένων εξετάσεων.

Με βάση τα συγκεκριμένα δεδομένα, ο συνολικός αριθμός των θετικών κρουσμάτων ανήλθε στα 75 (περιλαμβανομένων και των τριών που εντοπίστηκαν στις Βρετανικές Βάσεις), εκ των οποίων τα 45 ήταν επαφές.

Και Αστυνομικός με κρούσμα

Νωρίτερα  έγινε γνωστό πως ένας αστυνομικός που υπηρετεί  στο Αρχηγείο Αστυνομίας  εντοπίστηκε με κρούσμα Μετά την ενημέρωση που είχε ο Αρχηγός της Αστυνομίας Κύπρος Μιχαηλίδης έδωσε οδηγίες όπως ληφθούν όλα τα μέτρα βάσει των πρωτοκόλλων του Υπουργείου Υγείας στο χώρο εργασίας.  Ξεκίνησε η απολύμανση των χώρων όπου  εργαζόταν καθώς και ιχνηλάτηση ως προς τις επαφές του αστυνομικού, ώστε να απομονωθούν για περίοδο 14 ημερών σύμφωνα με τα πρωτόκολλα.

Ενδεχομένως, να εκκενωθεί προσωρινά ο χώρος όπου εργαζόταν προσωρινά και τα άτομα τα οποία εργάζονταν στον χώρο εκείνο θα μετακινηθούν.

Σύμφωνα με πληροφορίες πρόκειται για αξιωματικό, ο οποίος είχε έρθει σε επαφή με επιβεβαιωμένο κρούσμα και είχε θέσει εαυτόν σε απομόνωση όταν ενημερώθηκε για το γεγονός αυτό.