Δύο οι υποψήφιοι για την προεδρία της ΕΔΕΚ – αποσύρεται ο Ν.Νικολαίδης

Δύο αναμένεται να τρέξουν στην κούρσα για την προεδρία της ΕΔΕΚ  καθότι ο βουλευτής Νίκος Νικολαϊδης με  πρόσχημα πρόβλημα υγείας στο μάτι του αποσύρεται. Σήμερα αναμένεται να ανακοινώσει την υποψηφιότητα του ο αναπληρωτής πρόεδρος  της ΕΔΕΚ Μαρίνος Σιζόπουλος ο οποίος  είναι det_Sizopoulosκαι το φαβορι  ενώ χθες  ο πρώτος αντιπρόεδρος της ΕΔΕΚ Γιώργος Βαρνάβα εξήγγειλε την υποψηφιότητα του. Προτάσσοντας τη συναίνεση ο ο κ. Βαρνάβα ανέφερε πως η απόφαση του έχει καθαρά πολιτικό χαρακτήρα, προσθέτοντας πως «η πολιτική μου σταδιοδρομία ως βουλευτής και ως αξιωματούχος του Κινήματος έχουν αποδείξει ότι μοναδικός μου στόχος ήταν πάντοτε το καλώς νοούμενο συμφέρον του Κινήματος και της πατρίδας μας».

Είπε πως απείχε από οποιανδήποτε προσπάθεια ομαδοποίησης των στελεχών και των μελών του κινήματος και δεν μπήκε ποτέ στη λογική της αλληλοϋπόσκαψης και της εσωστρέφειας, παρά μόνο της εσωκομματικής αλληλεγγύης.«Γι αυτό πάντοτε και ο ρόλος», είπε «ο οποίος διαδραματίζω στο Κίνημα έχει ως μοναδικό κίνητρο την ενότητα του Κινήματος, και τα καλώς νοούμενα συμφέροντα της πατρίδας μας, και όχι την εξυπηρέτηση προσωπικών συμφερόντων».

Υπέδειξε πως η υποψηφιότητα του μπορεί να δώσει μια διέξοδο στα μεγάλα προβλήματα και να διαδραματίσει τον συνενωτικό ρόλο.

Ανέφερε ακόμα πως οι επικείμενες εσωκομματικές εκλογές δεν πρέπει να έχουν ούτε ρεβανσιστικό χαρακτήρα, αλλά ούτε να στέλνουν το μήνυμα ότι πρέπει να κυριαρχήσει η οποιαδήποτε πλευρά.

«Κάποιοι», είπε, «θα πρέπει να κατανοήσουν ότι το Κίνημα δεν είναι περιουσιακό στοιχείο κανενός».sfina-nikou-nikolaidi-gia-tis-ekloges-stin-edek-th

Ο κ. Βαρνάβα δεσμεύθηκε πως εάν εκλεγεί στην θέση του προέδρου, η προσπάθεια του θα είναι η ενότητα του κινήματος και η αντιμετώπιση της οποιασδήποτε εσωστρέφειας ταλανίζει αυτήν τη στιγμή την ΕΔΕΚ.

Είπε  πως με την εκλογή του ως νέος πρόεδρος του κινήματος θα κινηθεί μέσα στο πλαίσιο επτά πυλώνων που αφορούν στη θεσμοθέτηση εσωτερικού δημοψηφίσματος για την λήψη αποφάσεων για τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει η πατρίδα μας.

Επίσης θα προχωρήσει στο άνοιγμα του κινήματος στην κοινωνία και προς τους νέους ανθρώπους, με στόχο την οργάνωση και συμμετοχή τους στο κίνημα.

Για την προεδρία της ΕΔΕΚ εμφανίζετο  τις τελευταιες μέρες να ενδιαφέρεται και ο  βουλευτής Λεμεσού Νίκος Νικολαΐδη. Ο κ. Νικολαΐδης, σύμφωνα με  πληροφορίες από την περασμένη  Κυριακή- άρχισε να συζητά με μέλη και στελέχη της ΕΔΕΚ τις δικές του θέσεις και απόψεις σ’ ό,τι αφορά στο μέλλον του Κινήματος. Οι επαφές αυτές, φαίνεται δεν βρήκαν μεγάλη απήχηση γι’ αυτό  και αποσύρεται .DOC.20150129_.1222733_.Βαρναβα_8_600x400_

Με γραπτή ανακοίνωση του αναφέρει ότι «Σε χτεσινή μου επίσκεψη στο Οφθαλμολογικό Κέντρο Πάνθεον στη Λεμεσό, διαπιστώθηκε πρόβλημα στο δεξί μου μάτι, το οποίο είναι πλήρως διαχειρίσιμο με χειρουργική επέμβαση η οποία πρέπει να γίνει άμεσα. Τόσο η χειρουργική επέμβαση όσο και η περίοδος ανάρρωσης προϋποθέτουν αδρανοποίηση μου για ένα χρονικό διάστημα.

Η πιο πάνω εξέλιξη δεν μου επιτρέπει να είμαι υποψήφιος για τη θέση του Προέδρου του ΚΣ ΕΔΕΚ.»

Πάντως  για την υποψηφιότητα της προεδρίας δεν αποκλείεται να εκδηλώσει ενδιαφέρον και ο Κούλης Μαυρονικόλας ο οποίος συνεχίζει τις επαφές  και βολιδοσκοπήσεις.

Στο μεταξύ σήμερα  συνέρχεται η Γραμματεία της ΕΔΕΚ η οποία θα οριστικοποιήσει την ημέρα υποβολής των υποψηφιοτήτων για τις εκλογές της 1ης Μαρτίου.

Κατά τη σύνοδο της Κεντρικής Επιτροπής την περασμένη Κυριακή είχε καθοριστεί η Τετάρτη 18 Φεβρουαρίου ως ημέρα υποβολής των υποψηφιοτήτων. Ωστόσο, μετά την απόφαση για πραγματοποίηση διήμερης συνόδου του Εθνικού Συμβουλίου στις 18 και 19 Φεβρουαρίου, η Γραμματεία θα συζητήσει για άλλη ημερομηνία υποβολής υποψηφιοτήτων εντός της ίδιας εβδομάδας με πιο πιθανές τη 17η ή την 20ή Φεβρουαρίου.

Θα πρέπει επίσης να σημειωθεί ότι σε περίπτωση που υπάρξουν πέραν των δύο υποψηφιοτήτων και εάν ο νικητής δεν εξασφαλίσει πέραν του 50 των ψήφων, τότε θα υπάρξει επαναληπτική εκλογή την αμέσως επόμενη Κυριακή, δηλαδή στις 8 Μαρτίου.