Σε ρυθμούς κορωνοϊού ο πλανήτης:Αυξάνονται τα κρούσματα και οι θανάτοι

Άνθρωποι στην απομόνωση, έλεγχοι στα σύνορα, κλείσιμο σχολείων, απαγόρευση συναθροίσεων… Ο κοροναϊός κλείνει τον κόσμο στα σπίτια του σε όλον τον πλανήτη.imagew

Ακολουθούν τα κυριότερα μέτρα που έχουν ληφθεί στην Ευρώπη για να αναχαιτιστεί η εξάπλωση του νέου κορονοϊού.

Περιορισμός στο σπίτι

Η Ιταλία ζήτησε από τους πολίτες να παραμείνουν στα σπίτια τους μέχρι και τις 3 Απριλίου. Μπορούν ωστόσο να βγαίνουν για να εργαστούν, να πάνε στον γιατρό ή να αγοράσουν τρόφιμα. Η κυβέρνηση αποφάσισε να κλείσει όλα τα εμπορικά, εκτός από τα φαρμακεία και τα καταστήματα τροφίμων.

Η Ρουμανία συνιστά στους πολίτες της που εργάζονται στην Ιταλία να μην επιστρέψουν στη χώρα για την αργία του Πάσχα. Οι Αυστριακοί που ζουν στην Ιταλία θα επαναπατριστούν και θα τεθούν σε απομόνωση.

Στη Σλοβακία, την Κροατία, τη Λετονία και τη Μόσχα, οι άνθρωποι που επιστρέφουν από τις κυριότερες εστίες της επιδημίας θα πρέπει να μείνουν σε απομόνωση επί δύο εβδομάδες.

Στο Βέλγιο απαγορεύτηκαν οι επισκέψεις σε οίκους ευγηρίας (σε κάποιες περιπτώσεις επιτρέπονται υπό αυστηρές προϋποθέσεις). Το ίδιο ισχύει και στη Γαλλία, για τις δομές όπου φιλοξενούνται ηλικιωμένοι ασθενείς. Όσοι είναι άνω των 70 ετών καλούνται να μείνουν στο σπίτι τους για όσο μεγαλύτερο διάστημα είναι δυνατόν.

Στη Νορβηγία, όσοι φτάνουν από το εξωτερικό θα μπαίνουν σε καραντίνα. Σε ορισμένες πόλεις, όπως στο Μπέργκεν και το Σταβάνγκερ, απαγορεύτηκε να αποβιβάζονται οι επιβάτες κρουαζιερόπλοιων.

Στην Τσεχία, τα εστιατόρια πρέπει να κλείνουν από τις 8 το βράδυ μέχρι τις 6 το πρωί.

Το Βατικανό, με μια πρωτόγνωρη απόφαση, διέταξε να κλείσουν όλες οι εκκλησίες μέχρι τις 3 Απριλίου.

Έλεγχοι στα σύνορα

Η Τσεχία κήρυξε χθες κατάσταση έκτακτης ανάγκης, διάρκειας 30 ημερών και έκλεισε τα σύνορά της για τους ταξιδιώτες από τις «επικίνδυνες ζώνες», δηλαδή τη Γερμανία και τη Γαλλία.imagew

Η Πολωνία επιβάλει υγειονομικούς ελέγχους στα σύνορα με τη Γερμανία και την Τσεχία.

Η Σλοβακία απαγορεύει την είσοδο σε όλους τους αλλοδαπούς από σήμερα το πρωί. Εξαιρούνται οι Πολωνοί.

Η Αυστρία διέκοψε τη σιδηροδρομική σύνδεση, έκλεισε σχεδόν τελείως τα χερσαία σύνορά της με την Ιταλία και επιβάλει ιατρικούς ελέγχους ή ζητά πιστοποιητικά υγείας απ’ όσους θέλουν να μπουν στη χώρα.

Ελέγχους στα σύνορα ξεκίνησε και η Σλοβενία.

Πολλές αεροπορικές εταιρείες σταμάτησαν τις πτήσεις τους από και προς την Ιταλία, την Ισπανία, την Αυστρία, τη Ρουμανία, την Ουγγαρία, την Ελλάδα ή την Αλβανία.

Κλειστά σχολεία

Όλα τα σχολεία και τα πανεπιστήμια έκλεισαν μέχρι και τις 3 Απριλίου στην Ιταλία, μέχρι τις 25 Μαρτίου στην Πολωνία και την Ελλάδα. Κλειστά θα μείνουν τα εκπαιδευτικά ιδρύματα και στην Τσεχία, τη Ρουμανία, την Ουκρανία, τη Σλοβενία και τη Λιθουανία (μέχρι τις 27 Μαρτίου), τη Νορβηγία, τη Δανία και την Αυστρία. Στη Γαλλία θα κλείσουν από την Δευτέρα και μέχρι νεωτέρας.

Άλλες χώρες προτίμησαν να κλείσουν τα σχολεία μόνο κατά τόπους, όπως έγινε στην περιοχή της Μαδρίτης και στην Καταλονία.

Η Σλοβακία κλείνει σχολεία, πολιτιστικά ιδρύματα και χώρους ψυχαγωγίας.

Στην Πολωνία τα σχολεία θα κλείσουν επίσης την Δευτέρα, για 15 ημέρες.

Στην Ιρλανδία τα σχολεία θα κλείσουν από αύριο Παρασκευή.

Απαγόρευση συγκεντρώσεων

Πολλές χώρες απαγορεύουν τη συγκέντρωση άνω των 1.000 ανθρώπων στον ίδιο χώρο, όπως η Γαλλία, το Βέλγιο, η Ελβετία, η Ισπανία (μόνο στη Μαδρίτη και την Καταλονία), η Δανία, η Πολωνία και η Ρουμανία.

Άλλες έχουν θέσει πιο χαμηλά τον πήχυ: Αυστρία και Ουγγαρία απαγορεύουν τις συγκεντρώσεις άνω των 100 ανθρώπων σε κλειστό χώρο και άνω των 500 σε ανοιχτό. Στην Ολλανδία απαγορεύεται η συγκέντρωση άνω των 100 ανθρώπων, στην Τσεχία επιτρέπεται η συνάθροιση μέχρι 30.

Στη Βουλγαρία, σε πολιτιστικές και αθλητικές εκδηλώσεις επιτρέπεται να παρίστανται μέχρι 250 θεατές. Και αυτοί θα πρέπει να αφήνουν κενό ένα κάθισμα μεταξύ τους.

Στην Ελβετία, το καντόνι Τιτσίνο, που συνορεύει με την Ιταλία, απαγορεύει τις συγκεντρώσεις άνω των 50 ανθρώπων.

Στην Ιταλία και την Κύπρο απαγορεύεται κάθε είδους συνάθροιση προσώπων.

Μέτρα στις μεταφορές

Στην Ιταλία, το δεύτερο αεροδρόμιο της Ρώμης, το Τσαμπίνο, θα σταματήσει τη λειτουργία του από αύριο το βράδυ. Ο ένας από τους τρεις τερματικούς σταθμούς του Φιουμιτσίνο θα κλείσει επίσης, στις 17 Μαρτίου.

Στη Σλοβακία έκλεισαν όλα τα διεθνή αεροδρόμια.

Η Δανία και η Ρωσία συνιστούν στους πολίτες να αποφεύγουν τα μέσα μαζικής μεταφοράς κατά τις ώρες αιχμής.

Κλείνουν οι εκκλησίες στη Ρώμη

Όλες οι εκκλησίες της Επισκοπής της Ρώμης θα κλείσουν μέχρι τις 3 Απριλίου σε μια προσπάθεια περιορισμού της πανδημίας του Covid-19, ανακοίνωσε σήμερα ο Ιταλός καρδινάλιος Άντζελο ντε Ντονάτις, επίσκοπος της Ρώμης.

«Μέχρι την Παρασκευή 3 Απριλίου 2020, η πρόσβαση στις εκκλησίες της Ρώμης και γενικότερα σε χώρους λατρείας, που είναι ανοιχτοί στο κοινό, απαγορεύεται σε όλους τους πιστούς», ανέφερε η ανακοίνωση του Επισκόπου ντε Ντονάτις.

Ενώ οι λειτουργίες, όπως οποιεσδήποτε άλλες συναθροίσεις είχαν ήδη απαγορευτεί, οι εκκλησίες παρέμεναν ανοικτές στους πιστούς που ήθελαν να προσευχηθούν εκεί. Το μέτρο πιστεύεται ότι είναι πρωτόγνωρο στη σύγχρονη εποχή.

«Ας θυμηθούμε ότι αυτή η απόφαση πάρθηκε για το κοινό καλό», πρόσθεσε, αναφέροντας όλες τις αποφάσεις που έλαβε η ιταλική κυβέρνηση στον αγώνα της κατά της πανδημίας Covid-19.

ΗΠΑ

Η Πολιτεία της Νέας Υόρκης απαγόρευσε από τα μεσάνυχτα όλες τις συναθροίσεις άνω των 500 ανθρώπων, προκειμένου να ανακόψει την εξάπλωση της επιδημίας, ανακοίνωσε ο κυβερνήτης Άντριου Κουόμο. Τα θέατρα του Μπρόντγουεϊ θα πρέπει να αρχίσουν να τηρούν τον νέο κανονισμό από απόψε.

Από το μέτρο εξαιρούνται νοσοκομεία, οίκοι ευγηρίας, μέσα μαζικής μεταφοράς και άλλες εγκαταστάσεις.

ΑΙΓΥΠΤΟΣ

Δεκατρία νέα κρούσματα του Covid-13 ανακοίνωσε χθες το υπουργείο Υγείας. Μεταξύ των ανθρώπων αυτών είναι και μια 60χρονη γυναίκα η οποία υπέκυψε στο νοσοκομείο όπου είχε μεταφερθεί.

Μέτρα για τον περιορισμό της διάδοσης του κοροναϊού πήρε η Αίγυπτος, περιορίζοντας την ώρα της μουσουλμανικής προσευχής της Παρασκευής στα τζαμιά. Έτσι, με απόφαση του Υπουργείου Βακουφίων, η εν λόγω προσευχή δε θα μπορεί από σήμερα  να διαρκεί πάνω από 15 λεπτά της ώρας.

Η ίδια αρχή αποφάσισε τον χρονικό περιορισμό και των άλλων μουσουλμανικών τελετών που τελούνται κατά τη διάρκεια της ημέρας.

ΙΡΑΝ

Ένας κορυφαίος σύμβουλος του ανώτατου πνευματικού ηγέτη, αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ, προσβλήθηκε από τον νέο κορονοϊό, μετέδωσε το ημιεπίσημο πρακτορείο Tasnim. Ο Αλί Ακμπάρ Βελαγιατί, που είναι και επικεφαλής του νοσοκομείου Μασίχ Ντανεσβαρί της Τεχεράνης, ήρθε σε επαφή με πολλούς ασθενείς τις τελευταίες εβδομάδες και έχει τεθεί σε καραντίνα.

ΟΛΛΑΝΔΙΑ

Ταξιδιωτική οδηγία για τις ΗΠΑ εξέδωσε η κυβέρνηση, συμβουλεύοντας τους πολίτες να ταξιδεύουν εκεί μόνο αν είναι «απαραίτητο». Η απόφαση αυτή ελήφθη μετά την απαγόρευση εισόδου των Ευρωπαίων ταξιδιωτών στις ΗΠΑ. Οι Ολλανδοί που βρίσκονται ήδη στις Ηνωμένες Πολιτείες μπορούν να παραμείνουν εκεί ή να φύγουν, πρόσθεσε το υπουργείο Εξωτερικών.

ΟΝΔΟΥΡΑ

Το Εθνικό Αυτόνομο Πανεπιστήμιο, το μεγαλύτερο της χώρας όπου φοιτούν περίπου 87.000 νέοι, κλείνει επ’ αόριστον προκειμένου να αναχαιτιστεί η εξάπλωση του Covid-19. Θα κλείσουν επίσης όλα τα δημόσια σχολεία για δύο εβδομάδες, όπως ανακοίνωσε ο πρόεδρος.

ΣΟΥΔΑΝ

Το Σουδάν σταματά να εκδίδει βίζες για τους πολίτες έξι χωρών (Κίνα, Ιράν, Ιταλία, Ισπανία, Ιαπωνία και Αίγυπτος) και διακόπτει την αεροπορική σύνδεση με οκτώ χώρες, συμπεριλαμβανομένης της γειτονικής Αιγύπτου και της Ιταλίας. Σύμφωνα με την ανακοίνωση της κυβέρνησης, σταματούν επίσης και οι εκδρομές με λεωφορείο στην Αίγυπτο.

ΜΕΞΙΚΟ

Για τον Σεπτέμβριο αναβλήθηκε ένα μεγάλο, διεθνές τουριστικό συνέδριο, το Tianguis Turistico, που επρόκειτο να διεξαχθεί στο Γιουκατάν στο διάστημα 22-25 Μαρτίου.

ΒΕΝΕΖΟΥΕΛΑ

Ο πρόεδρος Νικολάς Μαδούρο ανακοίνωσε ότι ματαιώνονται για έναν μήνα όλες οι πτήσεις από και προς την Ευρώπη και την Κολομβία. Στη Βενεζουέλα δεν έχουν καταγραφεί προς το παρόν κρούσματα του νέου κορονοϊού, σύμφωνα με τον Μαδούρο. Την ίδια απόφαση, που όμως δεν αφορά την Κολομβία, έλαβε και η κυβέρνηση της Βολιβίας.

ΓΑΛΛΙΑ

Στους 61 ανέρχεται ο αριθμός των νεκρών στη Γαλλία από τον νέο κορονοϊό, με τον προηγούμενο απολογισμό να κάνει λόγο για 48 νεκρούς, ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας της χώρας.

Σε ένα τηλεοπτικό διάγγελμα που απηύθυνε, ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν μίλησε για την χειρότερη κρίση στον τομέα της δημόσιας υγείας με την οποία βρίσκεται αντιμέτωπη η χώρα εδώ και έναν αιώνα.

Όπως επισήμανε ο Γάλλος πρόεδρος, θα αυξηθούν σε μεγάλο βαθμό οι δυνατότητες των γαλλικών νοσοκομείων προκειμένου να διαχειριστούν την επιδημία του κορονοϊού.

Επιπλέον, ο Μακρόν προέτρεψε τους ηλικιωμένους άνω των 70 ετών και εκείνους που αντιμετωπίζουν προβλήματα υγείας να παραμείνουν στα σπίτια τους για όσο χρειαστεί.

Ο πρώτος γύρος των δημοτικών εκλογών, που προβλέπεται για αυτήν την Κυριακή, θα διεξαχθεί κανονικά, σημείωσε ο επικεφαλής του γαλλικού κράτους, ενώ όσον αφορά τα εκπαιδευτικά ιδρύματα, από τους παιδικούς σταθμούς έως τα πανεπιστήμια, γνωστοποίησε ότι θα παραμείνουν κλειστά από την προσεχή Δευτέρα.

Ο Εμανουέλ Μακρόν είπε, επίσης, ότι θα ζητήσει από τις επιχειρήσεις να επιτρέψουν στους υπαλλήλους τους να εργάζονται από το σπίτι.Τα μέσα μαζικής μεταφοράς θα συνεχίσουν να λειτουργούν, σύμφωνα με τον ίδιο, την ώρα που, όπως ανακοίνωσε, το κράτος θα αναλάβει τη μισθοδοσία εκείνων που θα πρέπει να εργαστούν από το σπίτι.

Ο πρόεδρος της Γαλλίας γνωστοποίησε ότι οι φορολογικές υποχρεώσεις των Γάλλων για τον μήνα Μάρτιο αναβάλλονται.Η Ευρώπη πρέπει να ενεργήσει «με σθένος και σύντομα» για την οικονομική «ανάκαμψη», υπογράμμισε ο Εμανουέλ Μακρόν, που έκρινε ως ανεπαρκή τα μέτρα που έλαβε η ΕΚΤ.Όσον αφορά τα σύνορα, ο Γάλλος ηγέτης είπε ότι εφόσον χρειαστεί θα κλείσουμε τα σύνορα, όμως σε συντονισμό με την ΕΕ.

Σήμερα τα κρούσματα σε παγκόσμια κλίμακα ξεπέρασαν τα 133.000 κρούσματα και οι νεκροί τους 4.950…Οι παρακάτω πίνακες είναι ενδεικτικοί για τις νέες περιπτώσεις κρουσμάτων σε κάθε χώρα παγκοσμίως, καθώς επίσης τους νεκρούς, τον συνολικό αριθμό κρουσμάτων-νεκρών και όσους έχουν αναρρώσει πλήρως.

 

Γερμανία: έξι νεκροί -2.400 κρούσματα

Ενας ηλικιωμένος 80 ετών από τη Βαυαρία και 78χρονη από τη Βόρεια Ρηνανία έχασαν χθες τη μάχη για τη ζωή εξαιτίας επιπλοκών του νέου κοροναϊού. Και οι δύο έπασχαν από χρόνιες ασθένειες.

Το τελευταίο 24ωρο τα διαπιστωμένα κρούσματα της ασθένειας Covid-19 στη Γερμανία έχουν ξεπεράσει τα 2.400, ενώ τα θύματα πλέον ανέρχονται σε έξι.

Μπροστά στην ταχεία εξάπλωση του ιού, η καγκελάριος Ανγκελα Μέρκελ, έπειτα από πολύωρη συνάντηση με τους πρωθυπουργούς των 16 ομόσπονδων κρατιδίων της χώρας, προειδοποίησε ότι τα κρούσματα θα αυξηθούν κατά πολύ, ότι καμία περιοχή δεν θα μείνει ανεπηρέαστη, ενώ κάλεσε τους πολίτες να αποφεύγουν κάθε μη απολύτως απαραίτητη κοινωνική επαφή.

Σύμφωνα πάντως με πληροφορίες των γερμανικών ΜΜΕ, δεν κατέστη δυνατό να επιτευχθεί συμφωνία σε ό,τι αφορά τη λειτουργία των σχολείων, με αποτέλεσμα η δικαιοδοσία για ενδεχόμενη απόφαση να κλείσουν να συνεχίζει να επαφίεται στις τοπικές κυβερνήσεις.

Αίγυπτος: 80 κρούσματα -2 νεκροί

Το Υπουργείο Υγείας της Αιγύπτου ανακοίνωσε χθες ότι ένας δεύτερος ασθενής με κορωνοϊό πέθανε στη χώρα, ανεβάζοντας σε δύο τους νεκρούς από τον κορωνοϊό.imagew

Σύμφωνα με τη δήλωση του Υπουργείου Υγείας, η ασθενής που κατέληξε από τον κορωνοϊό ήταν Αιγύπτια γυναίκα από την πόλη Μανσούρα, όπως γράφει και η Αλ Αχράμ.

Ο πρώτος νεκρός ήταν ένας Γερμανός τουρίστας που κατέληξε σε νοσοκομείο της Χουργκάντα την περασμένη Κυριακή.

Παράλληλα, η Αίγυπτος επιβεβαίωσε την ύπαρξη 13 νέων περιπτώσεων ατόμων θετικών στον ιό, ανεβάζοντας σε 80 τα κρούσματα του κορωνοϊού στη χώρα.

Πρώτοι νεκροί σε Νορβηγία και Ινδία

Τα πρώτα θύματα του κορωνοϊού ανακοίνωσαν η Νορβηγία και η Ινδία.

Η Νορβηγία κατέγραψε σήμερα τον πρώτο θάνατο από κορωνοϊό, ανακοίνωσε η Πρωθυπουργός της χώρας `Ερνα Σόλμπεργκ μιλώντας στο δίκτυο NRK.

Από τότε που επιβεβαιώθηκε το πρώτο κρούσμα στις 26 Φεβρουαρίου, ο συνολικός αριθμός των ανθρώπων που προβλήθηκαν από τον ιό ανερχόταν στους 621 έως χθες, Τετάρτη.

Πρόκειται για «ένα ηλικιωμένο» πρόσωπο, δήλωσε η Πρωθυπουργός χωρίς άλλες διευκρινίσεις.

Το θύμα, η ταυτότητα του οποίου δεν έγινε γνωστή, «πέθανε σήμερα στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο του `Οσλο», ανακοίνωσε το νοσηλευτικό ίδρυμα.

Είναι ο δεύτερος θάνατος στις σκανδιναβικές χώρες που οφείλεται στην επιδημία του Covid-19.

Η Ινδία καταμετρά επίσης τον πρώτο νεκρό από τον νέο κορωνοϊό, έναν άνδρα ηλικίας 76 ετών, που βγήκε θετικός στον covid-19 μετά τον θάνατό του, ανακοίνωσε σήμερα αξιωματούχος των υγειονομικών αρχών της χώρας.

Η μόλυνσή του από τον κορωνοϊό «επιβεβαιώθηκε», έγραψε στο Twitter ο Μπ. Σριραμούλου, ο Υπουργός Υγείας του κρατιδίου Καρνατάκα (νοτιοδυτικά).

Τα μέτρα που έχουν συστηθεί εφαρμόστηκαν, «μεταξύ αυτών η ιχνηλάτηση των επαφών του (προσβληθέντος) και η απομόνωσή τους», συμπλήρωσε ο αξιωματούχος.imagew

Σε καραντίνα η Μανίλα

Ο Πρόεδρος των Φιλιππίνων Ροντρίγκο Ντουτέρτε ανακοίνωσε χθες  ότι η πρωτεύουσα Μανίλα μπαίνει σε καραντίνα.

Στο εξής οι μεγάλες συγκεντρώσεις απαγορεύονται και τα σχολεία κλείνουν για έναν μήνα προκειμένου να καταπολεμηθεί η επιδημία του κορωνοϊού.

Σε τηλεοπτικό του διάγγελμα, ο Ντουτέρτε διευκρίνισε ότι όλες οι μεταφορές προς και εκτός της πόλης αυτής θα διακοπούν και ότι οι ξένοι που προέρχονται από χώρα όπου η υπάρχει η ασθένεια δεν θα έχουν πλέον το δικαίωμα εισόδου στο έδαφος των Φιλιππίνων.

Στην Ινδία, οι αρχές αποφάσισαν χθες το κλείσιμο των σχολείων, όλων των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων και των κινηματογράφων στο Νέο Δελχί έως τις 31 Μαρτίου σε μια προσπάθεια να επιβραδύνουν την τοπική εξέλιξη της πανδημίας του κορωνοϊού.

Η τοπική κυβέρνηση, που είχε δώσει εντολή πριν από μια εβδομάδα να κλείσουν τα δημοτικά σχολεία έως το τέλος του μήνα, παρέτεινε σήμερα το μέτρο και τα σχολεία της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και για τα πανεπιστήμια.imagew

Η πόλη των 20 εκατομμυρίων κατοίκων έχει επί του παρόντος έξι επιβεβαιωμένα κρούσματα του νέου κορωνοϊού.

Μόνο τα σχολεία όπου πραγματοποιούνται αυτή την περίοδο εξετάσεις θα μπορούν να μείνουν ανοικτά, ανακοίνωσε στον λογαριασμό του στο Twitter, το κόμμα AAP που μετέχει στην κυβέρνηση στο Νέο Δελχί.

Η Ινδία μετρά έως σήμερα 73 επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωνοϊού.

Ισραήλ

Ο Πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου διέταξε το κλείσιμο των περισσότερων σχολείων στη χώρα, ως προληπτικό μέτρο κατά της επιδημίας του νέου κορωνοϊού και ζήτησε να συγκροτηθεί έκτακτη κυβέρνηση εθνικής ενότητας.

«Τροποποιούμε την εσωτερική ρουτίνα μας προκειμένου να διαχειριστούμε μια εξωτερική απειλή, την απειλή του ιού», είπε ο Νετανιάχου κατά τη διάρκεια τηλεοπτικής παρέμβασής του.

Βέλγιο

Την απόφαση να κλείσει σχολεία, καφέ, μπαρ και εστιατόρια ως τις 3 Απριλίου, έλαβε η ομοσπονδιακή κυβέρνηση του Βελγίου.

Το Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας που συνήλθε χθες  έλαβε την απόφαση να κλείσουν τα σχολεία από τα μεσάνυχτα της Παρασκευής και μέχρι τις διακοπές του Πάσχα, όπως ανακοίνωσε η Πρωθυπουργός Sophie Wilmès, Η Πρωθυπουργός ανακοίνωσε επίσης το κλείσιμο των εστιατορίων, καφετεριών και νυχτερινών κέντρων από τα μεσάνυχτα της Παρασκευής.

Επιπλέον, όπως ανακοινώθηκε όλες οι ψυχαγωγικές, αθλητικές, πολιτιστικές ή λαογραφικές δραστηριότητες, είτε δημόσιες είτε ιδιωτικές και ανεξάρτητα από το μέγεθός τους  αναστέλλονται προκειμένου να περιοριστεί η εξάπλωση του COVID19. “Είμαστε στην ομοσπονδιακή φάση” της διαχείρισης κρίσεων, ανακοίνωσε η Πρωθυπουργός.

Τα καταστήματα που παρέχουν βασικές υπηρεσίες θα παραμείνουν ανοικτά κατά τη διάρκεια της εβδομάδας, τα υπόλοιπα άλλα καταστήματα θα κλείνουν τα σαββατοκύριακα.

Τα μέτρα θα ισχύουν μέχρι τις 3 Απριλίου.