Ιδιωτικοποιούνται κερδοφόρες υπηρεσίες και των ταχυδρομείων

Σε πορεία ιδιωτικοποίησης  κερδοφόρων υπηρεσιών των ταχυδρομείων  προχωρεί η κυβέρνηση και αποκρύβεται το γεγονός πως και σε αυτό  το τμήμα θα υπάρξουν απολύσεις.
Αύριο, Πέμπτη, «λήγει το χρονικό περιθώριο υποβολής προσφορών για μίσθωση υπηρεσιών συμβούλου ο οποίος θα αναλάβει να ετοιμάσει μελέτη μέχρι το Καλοκαίρι για τη μορφή και τη νέα δομή που θα έχουν τα κυπριακά ταχυδρομεία.»ÔÁ×ÕÄÑÏÌÅÉÁ - 50×ÑÏÍÁ ÄÇÌÏÊÑÁÔÉÁÓ - ÍÅÁ ÃÑÁÌÌÁÔÏÓÇÌÁ

Αυτό δήλωσε, ύστερα από συναντήσεις που είχε στο Υπουργείο Οικονομικών, ο Διευθυντής Κυπριακών Ταχυδρομείων Ανδρέας Γρηγορίου αναφερόμενος στη διαδικασία «αυτονόμησης»που βρίσκεται το Τμήμα ταχυδρομικών υπηρεσιών, ύστερα από απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου.

Ο κ. Γρηγορίου είπε ότι ήδη ξεκίνησε εργασία η τεχνική επιτροπή η οποία αποτελείται από εκπροσώπους Υπουργείων, Υπηρεσιών και των συντεχνιών όπου θα συζητήσουν διάφορα θέματα που αφορούν το προσωπικό και πρόσθεσε ότι “αυτή η διαδικασία αναμένεται να ολοκληρωθεί μέσα στο 2015 και από τις αρχές του 2016 τα κυπριακά ταχυδρομεία θα λειτουργήσουν με νέο πλαίσιο λειτουργίας”.

Σε σχέση με τις σημαντικές αλλαγές που θα επέλθουν, ο κ. Γρηγορίου, αφού σημείωσε ότι το θέμα της αυτονόμησης των ταχυδρομείων συζητείται τα τελευταία 20 με 25 χρόνια, είπε ότι “αναμένεται με την αυτονόμηση να δοθεί περισσότερη αυτονομία και ευελιξία στη λήψη αποφάσεων για να είναι σε θέση να ανταποκριθεί στο νέο ανταγωνιστικό περιβάλλον που έχει διαμορφωθεί”.

Απαντώντας σε ερώτηση για τον αριθμό του προσωπικού των ταχυδρομείων, ο κ. Γρηγορίου είπε ότι σε αυτά “δραστηριοποιούνται γύρω στους 650 υπαλλήλους”, προσθέτοντας ότι το εργασιακό καθεστώς περιλαμβάνει μόνιμους δημοσίους υπαλλήλους, αορίστου χρόνου, ωρομίσθιους και αντικαταστάτες.

Ερωτηθείς κατά πόσον με την αυτονόμηση των ταχυδρομείων θα μειωθεί ο αριθμός του προσωπικού, ο κ. Γρηγορίου είπε ότι δεν συμμερίζεται αυτή την άποψη, προσθέτοντας ότι “ο ρόλος των ταχυδρομείων διαφοροποιείται διαχρονικά, καθώς μειώνεται ο παραδοσιακός όγκος της αλληλογραφίας και αυξάνεται ο όγκος διακίνησης δεμάτων και μικροδεμάτων”.

“Με τις νέες υπηρεσίες που αναλαμβάνει το τμήμα ταχυδρομικών υπηρεσιών θα εξακολουθήσει να έχει ρόλο και να απασχολεί πλήρως και επαρκώς όλο το προσωπικό”, πρόσθεσε.

Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτη

Σε σχέση με τα Κέντρα Εξυπηρέτησης του Πολίτη (ΚΕΠ), ο κ. Γρηγορίου είπε ότι βρίσκονται στη διαδικασία υλοποίησης απόφασης Υπουργικού Συμβουλίου για παροχή υπηρεσιών ΚΕΠ από τα τέσσερα ταχυδρομικά γραφεία, προσθέτοντας ότι προσωπικό των ταχυδρομείων έχει αρχίσει ήδη πρόγραμμα εκπαίδευσης για να ανταποκριθούν στα νέα τους καθήκοντα.Οπως είπε  οι υπηρεσίες αυτές θα ξεκινήσουν στο πρώτο εξάμηνο του 2015.