Η νέα Ελληνική κυβέρνηση ανακαλεί όλες τις αντισυνταγματικές απολύσεις

Τη δέσμευση ότι όλες οι απολύσεις, οι οποίες έχουν γίνει αντισυνταγματικά, θα ανακληθούν, επανέλαβε ο νέος αναπληρωτής Υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Γ. Κατρούγκαλος.ÍÅÁ ÊÕÂÅÑÍÇÓÇ Ã. ÊÁÔÑÏÕÃÊÁËÏÓ

Μιλώντας το πρωί στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1, ο κ. Κατρούγκαλος είπε ότι θα ανακληθούν όλες οι αντισυνταγματικές απολύσεις και αυτές των οποίων δεν έχει προηγηθεί αξιολόγηση, όπως επίσης και οι διαθεσιμότητες. Παράδειγμα οι καθαρίστριες, οι σχολικοί φύλακες και οι καθηγητές”, δήλωσε σύμφωνα με την ιστοσελίδα του σταθμού.

Ερωτηθείς για την ΕΡΤ, παράθεσε την άποψή του, καθώς όπως είπε το θέμα δεν είναι της δικής του αρμοδιότητας: “ό,τι είπα για τις άλλες περιπτώσεις, ισχύει και τους εργαζόμενους στην ΕΡΤ. Επιστροφή στην ΕΡΤ δεν σημαίνει επιστροφή στην ΕΡΤ πριν το μαύρο, αλλά στην ΕΡΤ που ακολούθησε το μαύρο”, σημείωσε ως προς τη λειτουργία της κρατικής ραδιοτηλεόρασης και πρόσθεσε ότι ως προς τον έλεγχό της, σκοπός είναι “η ΕΡΤ να ελέγχεται από την κοινωνία και όχι από κάθε κυβέρνηση ανάλογα με τα συμφέροντά της”.