Η πρώτη μετεκλογική σύγκρουση μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ -ΝΔ για την παράδοση-παραλαβή

Με αφορμή την διαδικασία μετάβασης της πρωθυπουργίας εκδηλώθηκε η πρώτη σύγκρουση μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ ,αφού οι κύριοι Σαμαράς και Τσίπρας δεν είχαν την εθιμοτυπική συνάντηση του απερχόμενου με το νέο πρωθυπουργό, με το ΣΥΡΙΖΑ να κατηγορεί τη ΝΔ γι΄ αυτό και το αντίθετο.

newego_LARGE_t_1101_54456712_type12713

«Δυστυχώς ο κύριος Σαμαράς επέλεξε να μην βρίσκεται στο Μέγαρο Μαξίμου όταν έφτασε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας» αναφέρει σε δήλωσή του ο διευθυντής του γραφείου του Αλ. Τσίπρα, Ν. Παπάς.
Αυτή η παράδοση, προσθέτει ο κ. Παπάς, έχει τηρηθεί από τους προηγούμενους πρωθυπουργός που παρέδιδαν την κυβέρνηση και αναμέναμε να τηρηθεί και σήμερα.

Αναφερόμενος στη δήλωση κύκλων, ο κ. Παπάς αναφέρει ότι «οι σχετικές διαρροές που εμπλέκουν και εμένα προσωπικά είναι απολύτως ανακριβείς και απλώς χαρακτηρίζουν τους εμπνευστές τους».

Σπυράκη:«Οι όροι της παράδοσης – παραλαβής καθορίστηκαν επακριβώς»
Η Εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, Μαρία Σπυράκη, απαντώντας στον κ. Παππά, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Οι όροι της παράδοσης – παραλαβής καθορίστηκαν επακριβώς, όπως πολύ καλά γνωρίζει ο κ. Παππάς, στην τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν οι διευθυντές των γραφείων του απερχόμενου και του νεοεκλεγέντος πρωθυπουργού.

Αν θέλαμε βεβαίως να μιλήσουμε για το ποιος αγνόησε επιδεικτικά μια παράδοση αιώνων, απλώς υπενθυμίζουμε ότι ο κ. Τσίπρας είναι ο μοναδικός Έλληνας πρωθυπουργός που ορκίστηκε απόντος του Αρχιεπισκόπου και δεν έδωσε θρησκευτικό όρκο».