Για “αγαστή συνεργασία ΔΗΣΥ -ΑΚΕΛ ” καταγγέλλει τo Kίνημα Αλληλεγγύη

 

“Το πολυσυζητημένο εσχάτως «debate» των δύο μεγάλων αρχηγών των δύο μεγάλων κομμάτων αποδεικνύει το Δημοκρατικό Έλλειμμα από το οποίο υποφέρει αυτός ο τόπος.”averof-antros

Τα πιο πάνω αναφέρει με ανακοίνωση του το Κίνημα Αλληλεγγύη  με αφορμή το τηλεοπτικό debate μεταξύ του προέδρου του ΔΗΣΥ και του Γ.Γ.του ΑΚΕΛ την Πέμπτη.

Αναφέρεται συγκεκριμένα:
“Οι ηγεσίες Συναγερμού – ΑΚΕΛ εν αγαστή συνεργασία καταβάλλουν προσπάθεια εξαφάνισης και εξολόθρευσης των μικρών κομμάτων είτε αλλάζοντας  το εκλογικό σύστημα παραμονές των εκλογών, είτε με πατερναλιστικές και απαξιωτικές διαδικασίες όσον αφορά την προβολή διαφορετικών θέσεων και απόψεων.
Χέρι – χέρι πέρασαν τον άθλιο  «Νόμο Ακιντζί» από τη Βουλή. Από το ίδιο χέρι, αυτό της Focus, πολύ πρόσφατα έχουν γεμίσει τα κομματικά τους ταμεία με «νόμιμες εισφορές» εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ, και τώρα παρουσιάζονται ως αντίπαλοι – πολέμιοι της διαφθοράς που μαστίζει τον τόπο.
Προς την κατεύθυνση εξολόθρευσης των μικρότερων κομμάτων εργάζονται και τώρα, ώστε να μην ακούγονται άλλες φωνές.
Δυστυχώς πολλοί παράγοντες των Μέσων Μαζικής Επικοινωνίας γίνονται συνεργοί σε αυτό το παιχνίδι είτε μη προβάλλοντας τις θέσεις των μικρών κομμάτων, είτε μη καλώντας εκπροσώπους τους στις συζητήσεις.
Πότε μετατράπηκε η Κύπρος σε… ΗΠΑ για να ελέγχουν τα πάντα το Ρεπουμπλικανικό και το Δημοκρατικό κόμμα, ή μήπως Ευρωκοινοβούλιο για να ελέγχουν τα πάντα το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα και οι Σοσιαλιστές;
Η πραγματική γοητεία της Δημοκρατίας είναι η πολυφωνία, η ελεύθερη σκέψη και η ελεύθερη έκφραση των διαφόρων απόψεων.
Ελπίζουμε τουλάχιστον αυτό το debate να μας βοηθήσει να αντιληφθεί ο Κυπριακός λαός την απόλυτη σύμπλευση των δύο κομμάτων στο Κυπριακό και να αναζητήσει οδούς διαφυγής.”

Το τηλεοπτικό Debate ανάμεσα στους Αβέρωφ Νεοφύτου και Άντρο Κυπριανού θα γίνει  την Πέμπτη 6 Φεβρουαρίου  μεταξύ 12:30 μ.μ – 1:45 μ.μ από το στούντιο του ΡΙΚ, ενώ θα μεταδίδεται ζωντανά από τα τηλεοπτικά κανάλια Παγκύπριας εμβέλειας.