Αννίτα Δημητρίου και Ευθύμιος Δίπλαρος οι νέοι αντιπρόεδροι του ΔΗΣΥ

 

Η Αννίτα Δημητρίου με 857 ψήφους και ο Ευθύμιος Δίπλαρος με 663 ψήφους είναι οι δύο νέοι Αντιπρόεδροι του Δημοκρατικού Συναγερμού, μετά την έκτακτη εκλογική σύνοδο του Ανωτάτου Συμβουλίου του κόμματος που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο. Ο Αντρέας Κυπριανού ήρθε τρίτος στην ψηφοφορία με 483 ψήφους. Ψήφισαν συνολικά 1225 εκλογείς ή ποσοστό 72%.EPs7tVNW4AQIlmQ

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΔΗΣΥ, κατά τη διάρκεια των εργασιών της συνόδου, απηύθυναν χαιρετισμό ο Αναπληρωτής Πρόεδρος Χάρης Γεωργιάδης, ο Ευρωβουλευτής και τέως Αναπληρωτής Πρόεδρος Λευτέρης Χριστοφόρου και ο Πρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού Αβέρωφ Νεοφύτου.

Η διαδικασία για την εκλογή των δυο νέων Αντιπροέδρων, ξεκίνησε μετά τις 12.00 και τα μέλη του Ανωτάτου Συμβουλίου κλήθηκαν να ψηφίσουν ανάμεσα στους βουλευτές Αννίτα Δημητρίου, Ευθύμιο Δίπλαρο και Αντρέα Κυπριανού. Η διαδικασία ολοκληρώθηκε στις 17.00. Το εκλογικό τους δικαίωμα άσκησαν 1225 μέλη του Ανωτάτου Συμβουλίου, ποσοστό 72%, 1217 ήταν τα έγκυρα ψηφοδέλτια, 4 Λευκά και 4 Άκυρα.

Με τη γνωστοποίηση του εκλογικού αποτελέσματος οι δυο νέοι Αντιπρόεδροι του Δημοκρατικού Συναγερμού, Αννίτα Δημητρίου και Ευθύμιος Δίπλαρος, προέβησαν σε δηλώσεις.

Η κ. Δημητρίου ευχαρίστησε τον κόσμο του Δημοκρατικού Συναγερμού που την τίμησε και την εξέλεξε Αντιπρόεδρο του κόμματος μαζί με τον Ευθύμιο Δίπλαρο. «Συνεχίζουμε ακόμη πιο μπροστά με στόχο την καλύτερη Κύπρο που θέλουμε να οικοδομήσουμε και με δύναμη τις αρχές και τις αξίες της παράταξής μας» είπε. Ευχαρίστησε τέλος τους συνυποψηφίους της, Ευθύμιο Δίπλαρο και Αντρέα Κυπριανού, για τον σύντομο αλλά έντιμο, όπως είπε, προεκλογικό αγώνα.82323207_648905025939529_6891335001355321344_n

Ο Ευθύμιος Δίπλαρος στις δικές του δηλώσεις έδωσε συγχαρητήρια για την άψογη οργάνωση των εκλογών στη Γενική Διεύθυνση της παράταξής αλλά και στο προσωπικό «που με ζήλο και αν θέλετε πλήρη οργάνωση, ανταποκρίθηκε σε αυτήν την αναμέτρηση». Ευχαρίστησε επίσης τα μέλη του Ανωτάτου Συμβουλίου για τη στήριξη και όλους όσοι συμμετείχαν σ’ αυτήν την εκλογική διαδικασία, «τον υπέροχο κόσμο του Δημοκρατικού Συναγερμού και της μεγάλης μας παράταξης που έστειλε μήνυμα ανανέωσης, συλλογικότητας».

Ανέφερε επίσης ότι «θα συνεχίσουμε με τον ίδιο ζήλο, την ίδια υπευθυνότητα, γεμάτοι όρεξη και ζωντάνια, να ξεκινήσουμε τη νέα προσπάθεια για τον Δημοκρατικό Συναγερμό». Συνεχάρη τέλος την Αννίτα Δημητρίου όπως επίσης και τον Αντρέα Κυπριανού, για τον «όμορφο αγώνα». «Στον Δημοκρατικό Συναγερμό να ξέρετε πως κανείς μα κανείς δεν περισσεύει. Από αύριο ξεκινάμε τη σκληρή δουλειά και όλοι μαζί θα έχουμε ακόμη καλύτερα αποτελέσματα στηρίζοντας τη διακυβέρνηση του τόπου, την Κυβέρνηση του Νίκου Αναστασιάδη. Δίπλα στον Πρόεδρο της παράταξής μας, Αβέρωφ Νεοφύτου. Σηκώνουμε λοιπόν από αύριο όλοι μανίκια και ξεκινάμε τη μεγάλη προσπάθεια» κατέληξε.

Ο Διευθυντής Διοίκησης και Οργανωτικού του Δημοκρατικού Συναγερμού Γιώργος Λυσανδρίδης δήλωσε ότι στις 18.00 το απόγευμα ολοκληρώθηκε η εκλογική διαδικασία για την ανάδειξη των δυο Αντιπροέδρων μετά την εκκένωση των θέσεων που έχει προκύψει από την υπουργοποίηση του κ. Νουρή και τον διορισμό της κ. Κυριακίδου στη θέση του Ευρωπαίου Επιτρόπου.

«Έχουν ψηφίσει συνολικά 1225 εκλογείς, ποσοστό 72%. Είχαμε 1217 έγκυρα ψηφοδέλτια, 4 λευκά και 4 άκυρα. Έλαβαν, Δημητρίου Αννίτα 857 ψήφους, Δίπλαρος Ευθύμιος 663 και Κυπριανού Αντρέας 483» κατέληξε.