Οι Πόντιοι Πιλάτοι και οι σταυρωτήδες της Κύπρου

 

Της Ανδρούλας Γκιούρωφ

Γράφει-η-Ανδρούλα-ΓκούρωφΓια 46 συναπτά χρόνια,  κάθε έξι μήνες η ίδια δοκιμασία και η ίδια κοροϊδία .Η Κύπρος οδηγείται ενώπιον των «Πόντιων Πιλάτων» του Συμβουλίου Ασφαλείας  για να αποφασίσουν αν θα ανανεώσουν την θητεία της ειρηνευτικής Δύναμης  της ΟΥΝΦΙΚΥΠ προκειμένου να επιτηρεί το απαράδεκτο στάτους κβο που δημιούργησε η Τουρκία το 1974 με την βάρβαρη εισβολή και τον εκτοπισμό του μισού πληθυσμού από τα σπίτια και τις περιουσίες τους.

Η Βρετανία , ως εγγυήτρια δύναμη η οποία δεν κούνησε ούτε τότε το μικρό  δακτυλάκι της κατά των τούρκων εισβολέων, βρέθηκε  εκ νέου να πρωταγωνιστεί πίσω από τις δόλιες προσπάθειες ώστε στο προσχέδιο του ψηφίσματος της ανανέωσης της θητείας της  ΟΥΝΦΙΚΥΠ να  παρεισφρήσουν αναφορές  αναβάθμισης του  ψευδοκράτους. Αυτός ο «κακός δαίμονας» της Κύπρου  δεν υπάρχει δολοπλοκία που να μην μηχανεύτηκε προκειμένου να υποσκάπτει την Κύπρο και τους Ε/κ με τον πιο ύπουλο τρόπο. Γι’ αυτό είναι  αξιόποινες οι ευθύνες όλων των κυβερνήσεων από της ανακήρυξης της Κυπριακής Δημοκρατίας μέχρι σήμερα οι οποίες όχι μόνο επέτρεπαν  τους Βρετανούς να αλωνίζουν υπέρ των Τούρκων αλλά τους αναβάθμιζαν σε άρχοντες του τόπου. Ως σύμβουλους σε σοβαρά ζητήματα και ως «κυρίαρχους» σε στρατιωτικές βάσεις που θα έπρεπε να ξηλωθούν από το 1974   καθότι δεν ανταποκρίθηκαν στις υποχρεώσεις τους ως «εγγυητές». Και ως  καταχραστές να εκδιωχθούν καθότι   χρωστούν μερικά δισεκατομμύρια ενοικίων από τη γη του Κυπριακού λαού που παράνομα κατακρατούν με τις στρατιωτικές τους βάσεις σε Ακρωτήρι και Δεκέλεια.

Το Συμβούλιο Ασφαλείας

Είναι γνωστές οι διαφωνίες και οι αντιπαραθέσεις των πέντε μονίμων μελών του Συμβουλίου Ασφαλείας. Δεν είναι τυχαία που    ο πλανήτης πάει από το κακό στο χειρότερο με τόσες πολλές περιφερειακές συγκρούσεις και διενέξεις, καθότι έχουν τα ίδια τα μέλη του Σ.Α.  με τον ένα ή τον άλλο τρόπο γεωστρατηγικά συμφέροντα, συμμάχους και λυκοφιλίες και δεν θέλουν να τους αγγίζουν .

Γι’ αυτό επιστρατεύουν μια  διπλωματική γλώσσα για να εξισώνουν θύματα και θύτες ή να προτρέπουν θύτη και θύμα να συμμορφωθεί με παράλογες υποδείξεις.

Έτσι λοιπόν στο τελικό κείμενο του σχεδίου ψηφίσματος για την ανανέωση της εντολής της ΟΥΝΦΙΚΥΠ, το οποίο αναμενόταν να υιοθετηθεί το βράδυ της Πέμπτης, σημειώνεται:

«…. η ευθύνη για την εξεύρεση λύσης έγκειται εν πρώτοις και πρωτίστως στους ίδιους τους Κυπρίους και επιβεβαιώνοντας τον πρωταρχικό ρόλο των Ηνωμένων Εθνών να βοηθήσουν τα μέρη να φέρουν την κυπριακή σύγκρουση και διαίρεση της νήσου σε μια ολοκληρωμένη και διαρκή διευθέτηση με νόημα επείγοντος»

»..Προτρέποντας τις πλευρές να ανανεώσουν τις προσπάθειές τους για την επίτευξη μιας διαρκούς, συνολικής και δίκαιης διευθέτησης βασισμένης σε δικοινοτική, διζωνική ομοσπονδία με πολιτική ισότητα, όπως ορίζεται στα σχετικά ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας, συμπεριλαμβανομένης της 4ης παραγράφου του διατακτικού του ψηφίσματος 716 (1991), υπογραμμίζοντας ότι το στάτους κβο δεν είναι βιώσιμο»

Πουθενά η Τουρκία, ο μεγάλος ένοχος και ο διεθνής παραβάτης.

Καμιά αναφορά για την κλιμάκωση των παράνομων ενεργειών της εντός της ΑΟΖ της Κυπριακής Δημοκρατίας. Απλά οι «Πόντιοι Πιλάτοι» εκφράζουν την «βαθιά τους ανησυχία» μάλιστα,  για  τις αυξημένες εντάσεις στην Ανατολική Μεσόγειο όσον αφορά την εξερεύνηση των υδρογονανθράκων…». Περαιτέρω «ζητεί τη μείωση των εντάσεων στην Ανατολική Μεσόγειο και καλεί τους ηγέτες των δύο κυπριακών κοινοτήτων και όλων των εμπλεκομένων μερών να απέχουν από κάθε ενέργεια και ρητορική που θα μπορούσε να βλάψει τις πιθανότητες επιτυχίας…»

Δηλαδή καλούν τους Αναστασιάδη και Ακιντζί να αποτρέψουν τον Ερντογάν και την Τουρκία από του να παρανομεί; Από του να εισβάλλει ως κλέφτης προσπαθώντας να εξορύξει από αδειοδοτημένα τεμάχια σε άλλες εταιρείες;

Πού ξεκινά η λογική και πού σταματά η παράνοια;

Ένα άλλο απαράδεκτο σημείο του ψηφίσματος είναι και η

« …Δημιουργία αποτελεσματικού μηχανισμού για απευθείας στρατιωτικές επαφές μεταξύ των πλευρών και των σχετικών ενδιαφερομένων μερών και καλεί την UNFICYP, ως διευκολυντή μέσω του ρόλου της ως συνδέσμου να υποβάλει σχετικές προτάσεις».

Δηλαδή οι αρχές της νόμιμης κυβέρνησης της Κυπριακής Δημοκρατίας θα συνομιλούν και θα βρίσκουν λύσεις με τις δυνάμεις κατοχής που ελέγχουν το ψευδοκράτος και η ΟΥΝΦΙΚΥΠ θα διευκολύνει θύτες και θύματα.

Βέβαια αν οι Ε/κ και οι Τ/κ αφήνονταν μόνοι να λύσουν το κυπριακό μακρυά από τους σταυρωτήδες τους θα το έλυναν σε χρόνο ρεκόρ.

Αλλά δυστυχώς οι σταυρωτήδες της Κύπρου,  Τούρκοι, Άγγλοι,  Αμερικάνοι και άλλοι διάβολοι και σατανάδες έχουν οπαδούς ανάμεσα μας. Είναι αυτοί που προσπαθούν να εξωραίσουν τα κακά και τα μελλούμενα που ετοιμάζουν σε βάρος του λαού μας όλοι αυτοί.

Θα το δούμε και αυτό;

Τώρα ελέω Brexit, την Κυριακή το τσιράκι του Ερντογάν Κ.Οζερσάι έσπευσε στο Λονδίνο  και συζήτησε με μέλη της «ομάδας φιλίας με το ψευδοκράτος», για να ξεκινήσουν εμπορικές συναλλαγές Βρετανία «τδβκ».Η  συνάντηση έγινε στη Βουλή των Λόρδων με μέλη της, Βουλευτές και διπλωμάτες.Ανάμεσα σε αυτούς ήταν οι Λόρδοι  Νόρθμπρουκ, Μαγκίνις, Κιλκλούνεϊ, Σκάρκεϊ, την κ. Μπάτεργουορθ, τη Βαρόνη Χούπερ και τον Βουλευτή Άντριου Ρόσιντελ.Θα δούμε την Βρετανία να αναγνωρίζει και επίσημα το ψευδοκράτος;