Τρίωρη στάση εργασίας την Τετάρτη στο λιμάνι Λάρνακας

Αδικαιολόγητη χαρακτηρίζουν οι συντεχνίες των υπαλλήλων της Αρχής Λιμένων Κύπρου στο λιμάνι της Λάρνακας τη νέα παράταση που δόθηκε στην Κοινοπραξία «Ζήνων» για να παρουσιάσει τα κεφάλαια που απαιτούνται για το έργο της ενιαίας ανάπτυξης του λιμανιού και της μαρίνας της πόλης.CNA_M8e03632ded4846d69535b4788ea2488f

Σε γραπτή ανακοίνωση των Συντεχνιών των υπαλλήλων της Αρχής Λιμένων Κύπρου αναφέρεται ότι κατά τη διάρκεια Γενικής Συνέλευσης, που πραγματοποιήθηκε την περασμένη Παρασκευή, «αποφασίστηκε ομόφωνα όπως την Τετάρτη 28/1/15, πραγματοποιηθεί τρίωρη στάση εργασίας από τις 9 το πρωί μέχρι τις 12 το μεσημέρι».

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, στη στάση εργασίας “θα καταβληθεί προσπάθεια ώστε να συμμετέχουν και οι δύο βασικοί εταίροι του λιμανιού της Λάρνακας, δηλαδή ο Σύνδεσμος Αδειούχων Αχθοφόρων και οι Λιμενεργάτες, που εξέφρασαν την επιθυμία να αντιδράσουν με το δικό τους τρόπο και να στηρίξουν τις δικές μας ενέργειες».

Στη Γενική Συνέλευση αποφασίστηκε επίσης ότι «στις 16 Φεβρουαρίου, δηλαδή μία μέρα μετά την προθεσμία που δόθηκε στην Κοινοπραξία «Ζήνων», θα πραγματοποιηθεί στις 7:30 το πρωί νέα Γενική Συνέλευση των εργαζομένων στο λιμάνι της Λάρνακας προκειμένου να ληφθούν οι ανάλογες αποφάσεις σε σχέση με τις εξελίξεις που θα υπάρξουν στις 15 Φεβρουαρίου».

Αντικείμενο της Γενικής Συνέλευσης της περασμένης Παρασκευής, σημειώνεται στην ανακοίνωση, ήταν «η κοροϊδία που υπάρχει αναφορικά με την παραχώρηση του λιμανιού της Λάρνακας σε στρατηγικό επενδυτή. Η κοροϊδία αυτή χρονολογείται από το 2012 και δίνεται συνεχώς παράταση στην παράταση χωρίς καμιά καταληκτική απόφαση».

Οι υπάλληλοι της Αρχής Λιμένων στο λιμάνι της Λάρνακας διαμαρτύρονται «έντονα για την αδικαιολόγητη νέα παράταση που δόθηκε στην Κοινοπραξία «Ζήνων» για να παρουσιάσει τα κεφάλαια που απαιτούνται για το έργο.

“Είναι ξεκάθαρο για εμάς ότι η Κοινοπραξία δεν μπορεί να υλοποιήσει το μεγαλεπήβολο αυτό έργο που οι πολίτες της Λάρνακας ανέμεναν και οραματίστηκαν».

Οι υπάλληλοι καλούν «τον Γενικό Ελεγκτή και την Κοινοβουλευτική Επιτροπή Συγκοινωνιών να παρέμβουν γιατί η νέα παράταση έχει σαν στόχο ακόμα περισσότερες αποκλίσεις από τους αρχικούς όρους του Διαγωνισμού”.

Η Κοινοπραξία, σημειώνεται στη γραπτή ανακοίνωση, «δεν προτίθεται να κάνει την παραμικρή ανάπτυξη εντός του λιμανιού, αντίθετα αναμένει να οικειοποιείται τα 6-7 εκατομμύρια που έχει έσοδα η ΑΛΚ από τις σημερινές ενοικιάσεις και αναπτύξεις στο Λιμάνι Λάρνακας».

Αναφέρεται ακόμα ότι «η προσπάθεια ιδιωτικοποίησης του λιμανιού της Λάρνακας είναι μια μικρογραφία των γενικότερων ιδιωτικοποιήσεων και πιστεύουμε ότι απέτυχε παταγωδώς. Η ΑΛΚ έχει τις οικονομικές δυνατότητες και την τεχνογνωσία να αναπτύξει ρεαλιστικά με βάση τα δεδομένα του ευρύτερου σημερινού οικονομικού περιβάλλοντος το λιμάνι της Λάρνακας. Για το καλό της πόλης της Λάρνακας άλλα και του δημοσίου συμφέροντος, πρέπει η ΑΛΚ να παραμείνει ιδιοκτήτης και διαχειριστής του λιμανιού».