Eπένδυση ύψους 220 εκ. ευρώ για τη μαρίνα Αγίας Νάπας – Αγίας Θέκλας

Ο Αιγύπτιος επενδυτής Naguib Sawiris  δήλωσε το έργο θα περιλαμβάνει επαύλεις, μικρά διαμερίσματα, και ένα ξενοδοχείο των πέντε ή έξι αστέρων

Ένα νέο μέτοχο – επενδυτή στη μαρίνα Αγίας Νάπας – Αγίας Θέκλας ανακοίνωσε σήμερα ο Υπουργός Εμπορίου, Βιομηχανίας, Τουρισμού και Ενέργειας Γιώργος Λακκκοτρύπης. Ο Αιγύπτιος επενδυτής Naguib Sawiris έγινε σήμερα δεκτός από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη στην παρουσία του Υπουργού.CNA_M96cdc16d86d54ad0bd6bfa04f7198cc6

Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους, μετά τη συνάντηση, ο κ. Λακκοτρύπης είπε ότι ο κ. Sawiris ολοκλήρωσε τη συμφωνία του με την κοινοπραξία της Μαρίνας Αγίας Νάπας – Αγίας Θέκλας και πρόσθεσε ότι “σήμερα είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε ένα νέο μέτοχο – επενδυτή στη Μαρίνα Αγίας Νάπας – Αγίας Θέκλας, κάτι που θα επιτρέψει να προχωρήσει τάχιστα το έργο, το οποίο είναι μεγάλης σημασίας για την Κύπρο”.

Εξήγησε ότι πρόκειται για μια από τις μεγαλύτερες επενδύσεις που έχουν γίνει και ότι είναι μια επένδυση της τάξης των 220 εκ. Ευρώ που θα εργοδοτήσει στην κατασκευαστική φάση περίπου 800 άτομα και στη συνέχεια, στη λειτουργία του, τουλάχιστον 200 άτομα.

“Είναι ένα έργο που θα εμπλουτίσει και το τουριστικό μας προϊόν, όπως είναι ο στόχος μας με τη νέα στρατηγική για τον τουρισμό”, είπε ο κ. Λακκοτρύπης, προσθέτοντας ότι το έργο θα αρχίσει στα μέσα του 2015, αφού εκδοθούν όλες οι απαραίτητες άδειες.

Από την πλευρά του ο κ. Sawiris είπε ότι επιλέγηκε η Κύπρος διότι απέχει μόνον 50 λεπτά από την Αίγυπτο και εξήρε την φιλοξενία του κόσμου, τον καλό καιρό του νησιού λέγοντας ότι αυτά είναι απαραίτητα στοιχεία για ένα επιτυχές τουριστικό προϊόν.

Πρόθεση, είπε, είναι να επανέλθει η Αγία Νάπα στον τουριστικό χάρτη και είπε ότι το έργο θα προσφέρει πολλές διευκολύνσεις για γιοτ.

Η μαρίνα που θα δημιουργηθεί στην Κύπρο, είπε, θα είναι ακόμη καλύτερη και από εκείνη της Μυκόνου.

Ανέφερε ακόμη ότι στην αρχή θα εργάζονται 800 άτομα, ενώ μετά θα υπάρχει ανάγκη για 200 υπαλλήλους.

Επιδίωξή μας, είπε, είναι το έργο να ολοκληρωθεί όσο το δυνατό πιο γρήγορα και σημείωσε ότι αυτό είναι δυνατόν σε τρία χρόνια.

Εκτός από μαρίνα το έργο περιλαμβάνει επαύλεις, μικρά διαμερίσματα, και ένα ξενοδοχείο των πέντε ή ακόμη και έξι αστέρων, πρόσθεσε.

Ο Αιγύπτιος επενδυτής εξέφρασε την εμπιστοσύνη του στις πολιτικές του Προέδρου Αναστασιάδη και είπε ότι ο Πρόεδρος ενθαρρύνει τις επενδύσεις.

Ο Σταύρος Καραμοντάνης, Διευθύνων Σύμβουλος της κοινοπραξίας «Μακρόνησος Μαρίνα», είπε ότι ο Όμιλος Εταιρειεών Καραμοντάνη έχει επενδύσει αρκετά χρήματα μέχρι σήμερα, έχει δουλέψει εντατικά και μεθοδικά για να τιμήσει συμβατικές του υποχρεώσεις έναντι του κράτους.

Ευχαρίστησε τον Αιγύπτιο επενδυτή για την εμπιστοσύνη του στην κυπριακή κυβέρνηση και οικονομία.