Αντιπαράθεση ΑΚΕΛ-ΔΗΣΥ για την τοπική αυτοδιοίκηση

Νέα αντιπαράθεση ξέσπασε μεταξύ του προέδρου του ΔΗΣΥ και του Γ.Γ. του ΑΚΕΛ με αφορή την διαδικασία μεταρρύθμισης της τοπικής αυτοδιοίκησης καθώς 8a05c130-4317-423e-905d-8ebe54648568_747457457και για το αποτέλεσμα εκλογής δημάρχου στην Αγία Νάπα Ο ΓΓ του ΑΚΕΛ Άντρος Κυπριανού, σχολιάζοντας δήλωση του Προέδρου του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νοεφύτου, στην οποία ο κ. Νεοφύτου αναφέρθηκε στον ίδιο και τοποθετήσεις του για  τη μεταρρύθμιση στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, αναφέρει ότι ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ δυσφήμισε το ΑΚΕΛ και τον Γενικό του Γραμματέα, ρίχνοντας το επίπεδο της πολιτικής ζωής σε θλιβερό επίπεδο.

«Δυστυχώς, ο κ. Αβέρωφ Νεοφύτου ψεύδεται», προσθέτει στη γραπτή δήλωσή του ο ΓΓ του ΑΚΕΛ.

«Από την έναρξη των συζητήσεων για τη μεταρρύθμιση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, το ΑΚΕΛ ήταν ξεκάθαρα υπέρ της διεξαγωγής Δημοψηφισμάτων για τα θέματα των συνενώσεων. Δεν ήταν θέση «ευκαιριακή» για χάριν των εκλογών στην Αγία Νάπα, όπως είπε ο κ. Νεοφύτου», συνεχίζει ο ΓΓ του ΑΚΕΛ.

Είπε ακόμα ότι από την αρχή το ΑΚΕΛ τόνιζε ότι έπρεπε να υπάρξει μία μεταβατική περίοδος 3 με 5 χρόνων στη διάρκεια της οποίας να γίνουν συνέργειες μεταξύ των δήμων που θα συγχωνευτούν.

Πρόσθεσε πως το κόμμα του διατύπωσε τη θέση ότι μ’ αυτό τον τρόπο οι πολίτες θα διαπιστώσουν τα ωφελήματα που θα προκύψουν από τις συνενώσεις και θα τις στήριζαν.

«Ο κ. Αβέρωφ Νεοφύτου και ο ΔΗΣΥ δεν φαίνεται να συμμερίζονται την ανάγκη να προσπαθήσουν να πείσουν. Προτιμούν να επιβάλλουν. Τους αφήνουμε στην κρίση του λαού», αναφέρει τέλος ο ΓΓ του ΑΚΕΛ.Δημοτικές εκλογές στην Αγία Νάπα

Δηλώσεις Αβ.Νεοφύτου
Νωρίτερα ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ ερωτηθείς για την χθεσινή εκλογή του Χρήστου Ζαννέττου στη θέση του Δημάρχου Αγίας Νάπας,   συνεχάρη το νέο Δήμαρχο, τον οποίο γνωρίζει, αφού είναι όπως είπε «πολύ στενός συνεργάτης και αξιόλογος άνθρωπος. Είμαι βέβαιος ότι θα έχει μια πετυχημένη πορεία, αφού έχει την πείρα ως Αντιδήμαρχος και επί σειρά ετών δημοτικός σύμβουλος και θα είναι ένας άξιος συνεχιστής της περιόδου της Δημαρχίας του Γιάννη Καρούσου».

Σε ερώτηση που βρίσκεται το θέμα της κοινής διεξαγωγής δημοτικών εκλογών και ευρωεκλογών, ο Αβέρωφ Νεοφύτου συνέδεσε το συγκεκριμένο θέμα με την «αναγκαία μεταρρύθμιση της τοπικής αυτοδιοίκησης».

Ο κ. Νεοφύτου αναφέρθηκε σε αναφορά του ΓΓ του ΑΚΕΛ Αντρου Κυπριανού σε προεκλογική συγκέντρωση στην Αγία Νάπα, σε μια προσπάθεια όπως είπε «να κερδίσει τον Δήμο».

Αφού ανέφερε ότι σκόπιμα ο ίδιος δεν σχολίασε τη συγκεκριμένη αναφορά του Αντρου Κυπριανού, γιατί όπως εξήγησε δεν ήθελε «αυτό να είναι θέμα κομματικών αντεγκλήσεων σε ένα τοπικό ζήτημα», ο κ. Νεοφύτου σημείωσε πως ο ΓΓ του ΑΚΕΛ «ουσιαστικά πήγε να τορπιλίσει τη μεταρρύθμιση στην τοπική αυτοδιοίκηση νομίζοντας ότι με αυτόν τον τρόπο θα κέρδιζε το ΑΚΕΛ τον Δήμο Αγίας Νάπας. Συγκεκριμένα είχε πει ότι για το κόμμα του δεν νοείται μεταρρύθμιση αν δεν προηγηθούν τοπικά δημοψηφίσματα».

Πρόσθεσε ότι «δεν υπάρχει κανένα χωριό και κανένας Δήμος που εάν γίνει τοπικό δημοψήφισμα, θα ψηφίσει υπέρ της μεταρρύθμισης. Εάν θέλουμε ουσιαστικά αυτός ο τόπος να πάει μπροστά και να κάνουμε τις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις να είμαστε έτοιμοι ως πολιτικά κόμματα και ως πολιτικοί να έχουμε και κάποιο προσωρινό κομματικό ή προσωπικό κόστος για το καλό της κοινωνίας».